IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi

IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi (https://www.ircrehberi.net/)
-   Dünyadan Haberler (https://www.ircrehberi.net/dunyadan-haberler/)
-   -   Milletvekili işe gelmediği için kovuldu! (https://www.ircrehberi.net/dunyadan-haberler/147772-milletvekili-ise-gelmedigi-icin-kovuldu.html)

Aykut 16 Mart 2023 10:07

Milletvekili işe gelmediği için kovuldu!
 
YouTuber milletvekili işe gelmediği için Japon parlamentosundan ihraç edildi! 70 yıl sonra ilk yaşandı


Sosyal medyada ‘Gassy’ adıyla tanınan Japon YouTuber Yoshikazu Higashitani, geçtiğimiz Temmuz ayında Japon parlamentosuna milletvekili olarak dahil olmuştu. Görevinde olduğu 7 ay boyunca hiçbir oturuma katılmayan Higashitani ulusal yasama organındaki görevinden ihraç edildi.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Japonya parlamentosunda 70 yıl sonra bir ilk yaşanarak bir milletvekilinin ihraç edildiği açıklandı. Milletvekilliğinin yanında YouTuber olan 51 yaşındaki Higashitani, Temmuz ayında görevine başlamasına rağmen hiçbir zaman oturumlara gitmedi. Hatta bu tarihler arasında ülkesini bile ziyaret etmedi.


ÖZÜR DİLEMESİ İÇİN ŞANS VERİLDİ


Japon milletvekiline geçtiğimiz hafta sonunda parlamentodaki görevinin devam edebilmesi için resmi özürle birlikte yeni bir şans verilmişti. Parlamento, Higashitani’nin Tokyo’ya uçarak mecliste şahsen özür dilemesini istedi. Fakat Higashitani oturuma yine katılmadı, sosyal medya hesaplarından Türkiye’ye gideceğini ve maaşını da deprem bölgesi için bağışlayacağını duyurdu.Bunun üzerine parlamentonun disiplin komitesi, Higashitani’nin milletvekili statüsünü düşürdü.


Parlamentoda Higashitani’nin ihraç edilmesinin yasa dışı olduğunu savunan bazı seslerin çıkmasına rağmen disiplin kurulu kararını hayata geçirdi.


Kaynak;[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

She 17 Mart 2023 19:51

Doğru olan yapılmış 7 aydır yoksa bundan sonra da olmasa da olur muş.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:31.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

Copyright ©2019 - 2023 | IRCRehberi