IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Dünyadan Haberler Dünya üzerindeki tüm gelişmelere bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Ocak 2022, 16:54   #1
Zerya
Zeytin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lightbulb Hologramla evlenen Japon, eşiyle artık konuşamıyor

Japonya'da ünlü sanal karakter Hatsune Miku'nun hologramıyla 2018'de dünya evine giren Akihiko Kondo, hologram geliştirici şirketin bu hizmeti durdurması nedeniyle eşiyle artık sohbet edemediğini açıkladı.

Hologramla evlenen Japon, eşiyle artık konuşamıyor

Japonya'nın başkenti Tokyo'da yerel yönetim bünyesinde görev alan Akihiko Kondo, 2018 yılında ülkede oldukça popüler olan sanal karakter Hatsune Miku ile evlenerek haberlere konu oldu.

Japon medyası da şimdi ne yaptığını ve evliliğinin nasıl gittiğini öğrenmek için ziyarette bulunduğu Kondo'ya mikrofon uzattı.

Hologramla evlenen Japon, eşiyle artık konuşamıyor

YAPAY ZEKA İLE SOHBET EDİYORDU
Sputnik'in haberine göre, Tokyo merkezli Mainichi Shimbun gazetesinin bir muhabiri, geçtiğimiz aralık ayında 38 yaşındaki Kondo'yu ziyaret etti. Kondo, misafirini insan boyutundaki versiyonundaki eşi Miku ile karşıladı. Mavi saçlara sahip Miku ile düğünleri için 2 milyon yen (ortalama 17 bin 300 dolar) harcayan Kondo, sevgisini karakterin somut bir formuna vermek istediğini söylemişti.

Hatsune Miku'nun üç boyutlu hologramını bir silindirin içerisinde canlandırması için başlangıçta Tokyo'daki bir şirketin geliştirdiği servisi kullanan Kondo, bu sayede yapay zekayı kullanarak eşiyle sohbet edebiliyordu. İddialara göre Kondo, Miku'ya evlenme teklifi ettiğinde hologramdan aldığı cevap "Umarım bana değer verirsin" oldu.

Hologramla evlenen Japon, eşiyle artık konuşamıyor


"MİKU'YA OLAN AŞKIM DEĞİŞMEDİ"
Evlilik hayatı boyunca her uyandığında Miku'ya 'Günaydın' dediğini ve dışarı çıktığında 'Daha sonra görüşürüz' diyerek eşiyle vedalaştığını söyleyen Kondo, her gün akşam yemeğini Miku'yla sofrada oturarak yiyor, evde bilgisayar başında çalıştığında ise Miku eşinin yanında durarak onu izliyor.

Ancak insan-yapay zeka evliliklerinde de sorunlar yaşanabiliyor. Kondo, Miku'nun hologramını geliştiren şirketin bu hizmeti Mart 2020'de durduğunu söyleyerek, o zamandan bu yana eşiyle sohbet edemediğini belirtiyor. Zorluklara rağmen eşine olan duygularının değişmediğini vurgulayan Kondo, "Miku'ya olan aşkım değişmedi. Düğün töreni yaptık çünkü ben onunla sonsuza dek birlikte olacağımıza inandım" dedi.

Hatsune Miku ile ilk tanıştığı zaman hayatının değiştiğini söyleyen Kondo, "Günde 24 saat odamda durup Miku'nun videolarını izliyordum" diyerek, geceleri iyi uyuyabilmek için Miku'nun şarkılarını ninni gibi dinlediğini ve onun sağladığı bu manevi destek sayesinde yeniden dışarı çıkıp işine geri dönebildiğini anlattı:

"İnsanların iki boyutlu bir dünyaya dalmalarından dolayı toplum içinde yaşayamadıkları doğru değil, daha ziyade video oyunlarında ve animelerde kendileri için bir yer ararken büyülendikleri bir durum söz konusu. Çünkü gerçek onlar için çok acı verici. Ben o insanlardan biriydim. Arka planı anlamayan insanlar muhtemelen 'Oyunlar hayatlarını alt üst ediyor' diye düşünüyorlar ama durum böyle değil."

Hologramla evlenen Japon, eşiyle artık konuşamıyor

Kondo'nun kasım 2021'de bir zorbalığa maruz kaldığında da tesellisi Miku ve rahmetli babasının öğütleri olmuş. Babasının kendisiyle pek konuşmadığını ancak bir gün oğluna bir öğütte bulunduğunu söyleyen Kondo bu öğüdü şöyle aktardı:

"Bazı insanlar, zorbalığa uğrayan kişilerin zorbalığa uğramak için nedenleri olduğunu söylüyor, ancak ortada bazı nedenler olsa bile, bu onlara zorbalık yapmayı meşru kılmaz."

Kondo, babasının bu sözlerinin kalbine işlediğini belirterek, bunu sosyal medyada paylaştı. 21 binden fazla retweet 92 binden fazla beğeni toplayan tweeti, Kondo'nun Miku hakkında olmamasına rağmen büyük bir ilgi gören ve 2021'de en çok dikkat çeken tweeti oldu.

ntv
________________

Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alt 14 Ocak 2022, 16:54   #2
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

mübarek

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 15 Ocak 2022, 00:58   #3
Standart

hsjjs ben böyle bi dizi izlemiştim ;d

________________

Hassas bir kalbe sahipsen dünya
seni elbette incitir
.❞
 
Alt 15 Ocak 2022, 01:07   #4
Standart

Ne aşk ama..

________________

MutLu Son oLmaSın MutLu Sonsuz oLSun... ∞
 
Alt 15 Ocak 2022, 01:40   #5
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bende böyle bir film izlemiştim ;d

________________

ellerinde bir güldüm ,
soldum .
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:07.