IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 13 Nisan 2020, 22:26   #1
Lâ Tahzen innALLÂHe Meâna
Furkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Fransız Usulü Patatesli Mıhlama: Aligot Tarifi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

KAÇ KİŞİLİK
4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ
20 dakika


Aligot Tarifi İçin Malzemeler

6 adet orta boy patates
2 diş rendelenmiş sarımsak
100 gram tereyağı
1 paket krema (200 ml)
250 gram rendelenmiş mozarella (ya da Kars kaşarı)

Aligot Tarifinin Püf Noktası

Patateslerin içerisinde pürüz kalmayana kadar ezmeye özen gösterin. Tereyağı ve kaşar peynirinin tam anlamıyla içerisinde erimesi ve kremayla mükemmel bir şekilde bütünleşmesi için mutlaka hafif sıcak olmasına gösterin. Bu malzemeleri ekleyeceğiniz aşamalarda eğer patatesleriniz soğumuşsa mutlaka ocağın üzerine alın ve diğer malzemeleri bu şekilde eklemeye özen gösterin. İçerisine eriyebilen ithal peynirlerden ilave edebilirsiniz. Kaşar peyniri ya da rendelenmiş kolot peyniri de kullanabilirsiniz. Dilerseniz sarımsaksız yapabilirsiniz.

Aligot Tarifi Nasıl Yapılır?

Patatesleri güzelce yıkayıp bir tencerenin içerisine alın. Üzerini geçene kadar su ilave edin. Tuz ilave ederek haşlayın.

Haşlanan patateslerin kabuklarını soyun ve henüz sıcakken tencerenin içerisine geri alın. Üzerine tereyağını ve sarımsağı ilave edin.

Patates ezeceği yardımıyla pürüzsüz bir kıvama gelene kadar güzelce ezin. Kremayı bir sos tenceresinin içerisinde çok hafif ılıtın.

Ezdiğiniz patatesler henüz ılık bir biçimdeyken içerisine azar azar kremayı ilave edin. Diğer yandan da bir tel çırpıcı yardımıyla karıştırmaya devam edin.

Patates ve krema iyice bütünleştikten karışımı ocağın içerisine alın, karıştırarak hafifçe ısıtın. Sonra içerisine peyniri ilave edin ve karıştırarak erimesini sağlayın, peynir tamamen eriyince ocaktan alın.


Aligot sıcak bir şekilde servis edilmeye hazır, afiyetler olsun.

Fransa'da bizim mıhlamamıza benzeyen, lezzeti bol peynirli bir patates püresini de andıran enfes bir tarif var. Bu tarifi genel olarak ana yemeklerin yanında yemeyi tercih ediyorlar. Çünkü ekmek banıp yiyebileceğiniz kadar hafif bir lezzet değil, tam bir ana yemek yancısı. Yapımı patates püresine benzese de dikkat edilmesi gereken birkaç farklı püf noktası var.

Bunlardan biri patatesin her aşamada mutlaka sıcaklığını koruması gerektiği. Aligot sıcak servis edilen bir tarif olması sebebiyle içine konan her malzemenin de benzer ısılarda olması gerekiyor ki kolaylıkla bütünleşebilsin. Bir diğer püf noktası ise kullanılan patateslerin tamamen pürüzsüz bir şekilde ezilmesi. Bu şekilde tam kıvamında bir lezzete dönüşüyor. Orijinalinde Fransız peynirleri kullanılıyor ancak eriyebilen farklı bir peynir kullanabilirsiniz. Hadi o zaman bu lezzeti sofralara taşıyalım. Şimdiden ellerinize sağlık.


Alıntı
________________

Düştüğüm her kuyudan mücadele ederek çıkmayı çocukken öğrendim.

"Aslolan hayattır, hayat da BEŞİKTAŞ"

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:33.