IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By She


 
 
Seçenekler Stil
Alt 15 Eylül 2020, 09:18   #1
Standart Deniz Yosunun Saglik Acisindan Faydalari Nelerdir?

Vucudumuz yeni doku ve hucrelerin uretimi, guclu bir bagisIklik sistemi ve saglikli bir metabolizma icin yeteli miktarda proteine gereksinim duyar. Deniz yosunu cesitleri de kolay sindirilen ve faydali proteinler bakimindan oldukca zengindir. Bu bakimdan vucutta bircok yararli etkiye sahiptir. Bu yararli etkilerden bazilari ise sunlardir:

Kemikleri Guclendirir
Deniz yosununda sutten yedi kat fazla bir oranda kalsiyum bulunur. Bu anlamda deniz yosunu, hem cocuklarin kemik gelisimine onemli oranda destek saglarken hem de menopoz ve yaslilik doneminde kemiklerin daha guclu bir yapida olmasina yardimci olur.



Diyabet Belirtilerini Hafifletir
Lif yonunden zengin gidalar diyabet icin buyuk onem tasir. Bunun nedeni ise lifin, insulin ve kan sekeri seviyelerini onemli oranda duzenlemeye yardimci olmasidir. Bu bakimdan beslenmenizde deniz yosunu tuketmeniz, kalori miktarinda cok buyuk bir artisa neden olmadan lif alimini artirmaya yardim edebilir.

Yaslanma Karsiti Bir Etki Gosterir
Yosun vitamin, mineral, antioksidan ve amino asit bakimindan oldukca zengindir ve bu ozellikleri sayesinde cildin nemli, genc ve daha canli gorunmesini saglar. Bunun yaninda cildi, cevresel bazi kirleticilerin zararli etkileri karsisinda korur ve boylelikle cildin yaslanma surecini onemli olcude yavaslatir. Bu anlamda yapilan arastirmalar da deniz yosununun yaslanma karsiti birtakim ozellikler tasidigini desteklemistir. Bu da deniz yosununun cilt bakim urunleri uretiminde faydali bir bilesen oldugunu ortaya cikarmistir. Yosunlarda yer alan antienflamatuar ozellikler ayni zamanda yaralarin tedavisinde ve cilt dokuntulerinde de oldukca faydalidir.

Dogal Antiviral Bilesenlere Sahiptir
Yapilan arastirmalara gore deniz yosununda yer alan fucoidan adi verilen dogal antiviral bilesenler; cocuk felci virusu, ucuga sebep olan herpes virusu, solunum yolu enfeksiyonlarina sebep olan virusler ve HIV gibi bircok viruse karsi etkilidir.

Dogal Bir Anti-Inflamatuardir
Inflamasyon; kanser, eklem iltihabi, seker hastaligi ve kalp hastaliklari gibi yaygin gorulen pek cok hastaligin nedenidir. Deniz yosununda yer alan fucoidinler de inflamasyonu onleyerek bu tip hastaliklara karsi duvar orer ve hastaliklarin iyilesmesine onemli olcude katkida bulunur.

Kireclenmeye Iyi Gelir
Yapilan arastirmalar sonucunda deniz yosunun, diz eklemlerinde yasanan kireclenmeyi % 30 oranina kadar azalttigi gorulmustur.



Tumoru Onlemeye Yardimcidir
Deniz yosununda yer alan fucoidinlerin ayni zamanda cilt kanseri, akciger kanseri, meme kanseri ve lenfoma gibi kanser turlerini engelledigi arastirmalarla kanitlanmistir.

Zayiflatici Bir Etki Gosterir
Yosunda bol miktarda bulunan kompleks karbonhidratlar, mineral ve proteinler kilo vermede de oldukca etkilidir. Besin degerinin yaninda kalori degeri de oldukca dusuk oldugu icin zayiflamak isteyenler icin oldukca ideal bir besindir.

Kalp Hastaliklarinda Etkilidir
Kalp hastaliklari, en yaygin olum nedenleri arasindadir. Pihtilasmayi onleyen bilesenleri sayesinde deniz yosunu ise, kalp ve felc hastaliklarina onemli olcude care oluyor. Bunun yaninda deniz yosunu, iceriginde yer alan alginatlar ile kolesterolu de dusurmeye yardimci olan bir besindir. Fucoidinler de kan sulandirici etkisiyle, ilaclarin yan etkilerine karsi iyi bir alternatif cozum sunabilir.

Tiroid Fonksiyonlarini Destekler
Troid bezi, buyumeyi, uremeyi, vucuttaki hasarli hucrelerinin tamiri ve enerji uretimini kontrol etmeye yarayan hormonlar salgilar. Bu hormonlari uretmek icin de iyottan faydalanir. Yeterli oranda iyot olmazsa, yorgunluk, kilo degisimleri ve boyunda sisme gibi bazi belirtiler ortaya cikar. Bu nedenle her gun 150 mcg oraninda iyot alinmasi tavsiye ediliyor. Deniz yosunu da bu anlamda denizden onemli miktarlarda iyot emebilme etkisine sahiptir.

Iyot icerigi ise deniz yosunu turune gore degisim gosteriyor ve islendigi yer ile yetistigi yer de bu konuda cok onemlidir. Bunun disinda deniz yosununda tirozin isimli bir amino asit de bulunuyor. Bu aminoasit iyotla birlikte vucutta kullanilarak tiroidin uretmis oldugu iki hormonun uretiminde tiroid bezine buyuk bir fayda sagliyor.



Bagirsak Sagligini Destekler
Bagirsak bakterileri, saglik acisindan oldukca onemlidir. Bu anlamda insan vucudunda, insan hucrelerinden daha fazla bakteri meydana geldigi tahmin ediliyor. Bu durum da cesitli hastaliklara neden olabiliyor. Deniz yosunu bu acidan iyi bir lif kaynagi olup bu liflerin bagirsak sagligina fazlasiyla iyi geldigi biliniyor.

Lifler deniz yosunun kuru agirliginin yaklasIk olarak % 25-75’ini olusturur. Bu anlamda lif miktari bircok sebze ve meyveden cok daha yuksektir. Boylelikle lifler sindirime de direnerek kalin bagirsaklardaki bakteriler adina mukemmel bir besin kaynagi konumuna gelirler. Bunun yaninda deniz yosununda yer alan ve kukurtlu polisakkaritler ismi verilen sekerlerin bagirsaklarda iyi konumda olan bakterilerin gelisimine onemli olcude destek oldugu goruluyor.

Ayrica bu polisakkaritler, kisa zincirli olan yag asitlerinin de uretimini arttirmaya yardimci olup ayni zamanda bagirsak duvarlarindaki hucrelere de besin ve destek kaynagi oluyorlar.
________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 11 Nisan 2021, 21:24   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bu derece faydalı olduğunu bilmiyordum

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:54.