IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Haziran 2020, 09:11   #1
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Estetik Dolgular

Kompozit Reçine nedir?
Içinde silikon dioksit parçaciklari olan bir plastik karisimdir. Dis renginde oldugu için beyaz dolgu olarak tanimlanirlar. 1960'larda yalnizca ön dislerde kullanildiklari halde materyalin ileri derecede gelistirilmesiyle çigneme basinçlarina dayanikli ve daha az asinan bir dolgu maddesi larak arka dislerde de basarili olarak uygulanabilmektedirler.
Kompozit dolgular nasil yapilir?
Kompozit dolgular, hazirlanmis kavitelere tabaka tabaka yerlestirilir ve her tabaka özel bir isik ile sertlestirilir. Bu islem bitince kompozit dolgular dise göre sekillendirilir ve düzeltilir. Bütün bu islemler amalgam dolgu isleminden daha uzun sürer. Ancak amalgamin en az iki kati kadar daha pahalidir. Kompozit dolgularin agizda kalma süresi de 7-10 yildir ki bu süre amalgamin ömrüne yakindir. Ancak çok büyük dolgularda durum amalgamin lehinedir.
Avantaj ve dezavantajlar:
Bu dolgularin en büyük avantajlari estetik olmalaridir. Ayrica bu dolgular dislere iyice baglandigi için dis dokularini destekler, kirilmalari ve sicaklik geçmesini engeller. Kompozitler, yalnizca çürükleri restore etmek için degil, dislerin rengini ve biçimini degisitirerek kozmetik etkileri için de kullanilabilmektedirler. En önemli dezavantaji islem sonrasi duyarliliklarin olmasidir. Dolgularin renkleri, kahve, çay gibi boyayici yiyeceklerle de hafifçe degisebilmektedir.
Kompozit restorasyonlar sonrasi hastalara uyarilar
Kompozitlerde de artik ayni seansda polisaj islemi yapilabilmektedir.Ancak çok büyük restorasyonlar ya da çok dis için yapilan seri restorasyonlarda hastayi bir defa daha kontrole çaginp varsa gerekli düzeltmeleri yapmak hem estetik hem fonksiyon açisindan çok daha iyi olacaktir.
Bu mateyallerle ön dislerde çok büyük kayiplar restore edilebilmekte bu nedenle hastalarin isirmada dikkatli olmalarinin bu restorasyonlarin ömrünü uzatacaginin da anlatilmasi gerekmektedir.Özellikle fasial yüzde yapilan uygulamalardan sonra ne kadar iyi polisaj yapilmis olsa da boyayabilen yiyecek ve içeceklerin dolgularin renklerini degistirebilecegi yine hatirlatilmalidir.Asinma nedeni ile restore edilmis dislerde daha çok dikkat edilmesi gereken sey de hastaya çok sert olmayan dis firçalari önermek ve firçalama yöntemlerinde düzeltmeler yapabilmelerini saglamaktir.Bu öneriler genis fasial yüz restorasyonlan için de geçerlidir.





Alıntı
________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:51.