IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
Sohbet chat


💬 Bu Alana Reklam Ver ! 🎉 Hemen Katıl!
4Beğeni(ler)
  • 2 Gönderen BugsBunny
  • 1 Gönderen Raina
  • 1 Gönderen GiZeM


 
Seçenekler Stil
Alt 04 Kasım 2023, 01:16   #1
Banlı Üye
BugsBunny - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Çekilen, çürüyen dişi yeniden çıkarttı! Bu ilacın tek dozu bile yetiyor

Artık çürüyen ya da çekilen dişlerin yerini protez ya da implant dişlerle telafi etmek zorunda kalmayabilirsiniz. Üstelik bunun için tek doz ilaç yetebilecek. Japonya'daki Kyoto Üniversitesi'nde yapılan yeni bir çalışma, diş eksikliği sorunu yaşayan birçok kişi için umut olacak türden.

Çekilen, çürüyen dişi yeniden çıkarttı! Bu ilacın tek dozu bile yetiyor

Derleyen: Fazilet Şenol / Milliyet.com.tr - Diş problemleri hemen her yaşta kişilerin günlük hayatı için can sıkıcı olabiliyor. Günümüzde uygulanan diş tedavilerinde kaybedilen dişlerin yerini takma ya da implant dişler alıyor.

Ancak Japonya'daki Kyoto Üniversitesi ve Fukui Üniversitesi'ndeki bilim insanlarının yaptığı yeni bir araştırma, diş problemleri yaşayanlar için umut verici olabilir. 2005'ten yana yapılan bu çalışmalar, çürüyen ve yerinden çekilen dişler için yapılacak tedavilere çığır açıcı bir bakış açısı sunuyor.

Çekilen, çürüyen dişi yeniden çıkarttı! Bu ilacın tek dozu bile yetiyor

FAZLADAN DİŞ ÇIKARMAK MÜMKÜN MÜ?

Japon araştırmacıların insan diş yapısına benzer özellikler gösteren fare kobayların üzerinde geliştirdiği formül, ilerleyen dönemde diş tedavisinde farklı gelişmelere sebep olabilir. Kobaylara ait bazı genleri silmeyi deneyen birçok araştırmacı, gen eksikliği sebebiyle deneyde kullanılan canlıların diş sayısında bariz azalmalar fark etti. Kobayların gösterdiği bu tepkimeler bilim insanlarını başka soruların cevabını bulmaya itti.

Normal yetişkin ağzında 32 diş bulunmasına rağmen doğuştan gelen nedenlerden dolayı insanların yaklaşık yüzde 1'inde bu dişlerin sayısı daha fazla veya daha az. Bu nedenle bilim insanları, yetişkinlerde dişlerin yenilenmesine dair ipucu olarak daha fazla dişe sahip olanların genetik nedenlerini araştırdı. Eğer genetik değiştirilirse fazladan diş çıkarabilmeleri mümkün olur muydu? Bu sorunun cevabını bulmak ise çok uzun bir zaman almadı.

DİŞ OLUŞUMUNUN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL

Araştırmanın baş yazarlarından biri ve Kyoto Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde kıdemli öğretim görevlisi olan Katsu Takahashi'ye göre diş gelişiminden sorumlu temel moleküller zaten tanımlanmış durumda. İnsan vücudu daha kuru üzüm büyüklüğüne gelmeden çok önce birçok organ ve dokunun büyümesini kendi içinde modüle edebiliyor.

Kaynak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]
👍 2
 
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:23.