IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 09 Haziran 2023, 11:16   #1
Standart İstanbul’un En İyi Tenis Kortları

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Her yaştan insana hitap eden, oynayan kişilere hız, konsantrasyon, strateji kurma, kondisyon gibi birçok konuda beceri kazandıran kort tenisi ele alıyoruz. Tenis sporuna yönelik bilmeniz gerekenleri ve İstanbul’da yer alan tenis kortlarını sizler için listeledik.

Meraklılar İçin Kort Tenisinin Kısa Tarihi

Kökeni Anglo-Fransızca “tenetz” (bekle ve yakala) sözcüğüyle bağdaştırılan tenis sporunun ilk olarak 12. yüzyılda Fransa’da ortaya çıktığı iddia ediliyor. Ortaçağ döneminde oyuncuların elle topa vurarak oynadığı oyunun tenis sporunun kökeni olabileceği düşünülüyor. Oyuncular topa kuvvetle vurduğu için elini incitmeye başlayınca, ilk etapta elleri sarılarak daha sonra ise tahta raketlerle oyun oynanmaya başlanıyor. 1555 yılında ise, ilk tenis raketini üreten Antonio Scanio de Salo, bilinen ilk tenis kitabı “Top Oyununun Prensipleri Üzerine (Trattato del Givoco della Palla di Messer)” i yayınlıyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Herkes tarafından kabul edilen görüş ise, tenis sporunun tam anlamıyla 1873-1874 yıllarında Binbaşı Walter Clapton Wingfield tarafından oynandığı. O dönemde çim sahalarda oynandığı için “çim tenisi” olarak adı geçen bu spor, zaman içerisinde büyük ilgi görüyor. Dönemin Kroket Kulübü’nün üç üyesi olan Julian Marshall, Henry Jones, Charles Gilbert Heathcote’e ise kuralları belirleme ve düzenleme görevi veriliyor. Böylece günümüzde hâlâ kabul gören tenis sporunun kuralları oluşturuluyor. 1877’de ise İngiltere-Wimbledon’da ilk tenis turnuvası düzenleniyor.

1970’lere kadar “çim tenisi” olarak anılan bu spora zamanla “tenis” denmeye başlanıyor. Tenisin Türkiye’ye gelişi ise 1900’lü yıllarda İngilizlerin kendi aralarında düzenlediği “Çelenk Kupası” turnuvalarıyla oluyor. Tenise olan ilginin artması üzerine 1924 yılında Türkiye Tenis Federasyonu kuruluyor ve sonrasında bu spor Türkiye’de de yaygınlaşıyor.

Tenis Nasıl Oynanır?


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Tenis, kadınlarda 3, erkeklerde 5 set üzerinden oynanıyor. Her bir set 6 oyundan oluşuyor. 4 sayı kazanan bir oyunu, 6 oyunu kazanan ise bir seti kazanmış kabul ediliyor. 3 setten ikisini ya da 5 setten üçünü kazanan ise maçın galibi oluyor.

Servisle başlayan oyunda, servise kiminle başlanacağı para atışı veya raket çevirme yöntemiyle belirleniyor. Oyuncu topun rakibin sahasında kalması, rakibin topu hatalı atması, rakibin iki kere üst üste hatalı servis kullanması gibi durumlarda sayı kazanıyor.

İstanbul Anadolu Yakası Tenis Kortları


Dalyan Club
İstanbul’un en prestijli spor alanlarından biri olarak kabul edilen Dalyan Club, Fenerbahçe semtinde yer alıyor. Fitness ve tenis gibi spor dallarıyla öne çıkan Dalyan Club’ta her yaş ve seviyeye uygun, bireysel veya grup ders programları seçeneği bulunuyor. 45 dakika süren dersler, kış döneminde kapalı ve ısıtmalı kortlarda, yaz döneminde ise etrafı açık üstü kapalı kortlarda yapılıyor. Tenis ile tanışmak, zinde kalmak, tenis alanında profesyonelleşmek veya güzel zaman geçirmek… Amacınız hangisi olursa olsun Dalyan Club, tercih edebileceğiniz en iyi yerlerden bir tanesi.

Optimum Tenis Akademisi
Profesyonel ve deneyimli ekipten oluşan Optimum Tenis Akademisi, Beykoz’da yer alıyor. Optimum Tenis Akademisi’nde her yaş ve seviyeye uygun eğitim programları bulunuyor. Antrenmanlar oyuncunun tercihine göre suni çim, toprak, yavaş sert kort ve hızlı sert kort olmak üzere 4 farklı zeminde yapılabiliyor. Tüm eğitimlerde tenis antrenörleriyle çalışan 6 kişilik kondisyoner ekip bulunuyor. Deneme antrenmanı sonrasında oyuncunun ihtiyaçları ve seviyesine göre programlar yapılıyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Moda Deniz Kulübü
Moda Deniz Kulübü’ne ait olan tenis kortunda da tenis severlere uygun alanlar bulunuyor. Kulüp, aynı zamanda tekler ve çiftler olarak düzenlenen tenis turnuvalarıyla da dikkat çekiyor. Tenis kortunu kullanmak için önceden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Kortun kullanım süresi ise tekler için 60, çiftler için 75 dakika.

Miltaş Spor Tesisleri
Suadiye’de bulunan Miltaş Spor Tesisleri, 4 açık kort ve 1 ders kortuna sahip. Tesise üye olanlar, 1 yıl boyunca tenis kortlarını sınırsız olarak kullanabiliyor. Tenis dersi almak isteyen çocuklara ve yetişkinlere özel dersler mevcut.

Büyük Kulüp
Çiftehavuzlar’da yer alan Büyük Kulüp’ün tenis kortu da Anadolu Yakası’nda tenis oynayabileceğiniz yerler arasında. Kulüpte 4 adet tenis kortu bulunuyor. Kortlarda hem üyeler hem de misafirler için profesyonel bir hizmet sunuluyor. Oyuncuların tenis sonrası yorgunluğunu atması için de zengin menüsüyle dikkat çeken Tenis Cafe yer alıyor.

İBB Maltepe Sahil Spor Tesisi
Yılda yaklaşık 17 bin kişiye hizmet veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Maltepe Sahil Spor Tesisi’nde atletizm, fitness, futbol, tenis, plaj voleybolu ve plaj futbolu için alanlar bulunuyor. İBB’nin Maltepe ve diğer semtlerde bulunan tenis kortları 16 yaş ve üzeri herkese açık. Spor İstanbul’a üye olup rezervasyon yaptırarak tenis kortlarından faydalanabilirsiniz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Caddebostan Raket Kulübü
Caddebostan’a yakın lokasyonda olanlar için Caddebostan Raket Kulübü’nün tenis kortları bulunuyor. Tenis kortundan faydalanmak isteyenlerin web sitesinde yer alan iletişim numarasını arayarak rezervasyon yaptırması gerekiyor.


Anadolu Yakası’nda Tenis Kortu Bulunan Diğer Yerler:


☆Göztepe Özgürlük Parkı
☆Ataşehir Tenis Kulübü
☆Maltepe Pamukspor Tesisleri
☆Club Quartier
☆Koşuyolu Validebağ Korusu
☆Moda Sahili Tenis Kortu
☆Yoğurtçu Parkı Tenis Kortu
☆Antuka Tenis Akademisi
☆Bostancı Club Sporium
☆Ataşehir Taç Spor
☆Aden Tenis Akademi
☆Caddebostan Vakıf Tenis Kulübü


İstanbul Avrupa Yakası Tenis Kortları

Conrad Tenis Kulübü
Beşiktaş’ta Conrad İstanbul Bosphorus bünyesindeki Conrad Tenis Kulübü, her yaştan ve seviyeden tenis oyuncusunun bu alanda kendisini geliştirebilmesi için hizmet veriyor. Açık ve kapalı toplam iki tenis kortuna sahip Conrad Tenis Kulübü’nde bireysel olarak ya da grupla ders alma seçeneği bulunuyor. Kulüp, bir yandan da deneyimli antrenör kadrosu ile bu alanda profesyonel olmak isteyenlere hitap ediyor. Uluslararası seviyede tenis oynayacak oyuncular yetiştirme misyonuyla hareket eden Conrad Tenis Kulübü’nün 5-12 yaş arası çocukları için de tenis okulu bulunuyor.

Levent Tenis Kulübü
Tenis alanında profesyonelleşmek isteyenler için Levent Tenis Kulübü uygun adreslerden bir tanesi. Levent Tenis Kulübü, Uluslararası Tenis Federasyonu ve Türkiye Tenis Federasyonu kurallarını esas alarak profesyonel sporcu yetiştiriyor. Elbette tenisi hobi olarak yapmak isteyenler de unutulmamış. Sosyal aktiviteler, dersler ve turnuvalar da gerçekleştiriliyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Enka Tenis Kulübü
İstinye’de yer alan Enka Spor Kulübü, uzman eğitmen kadrosu ve sayısı 12’ye ulaşan farklı özellikteki kortlarıyla öne çıkıyor. 6 açık, 3 kapalı, 2 açık antrenman kortu ve 1 merkez korttan oluşan Enka Spor Kulübü; profesyonel sporcular, ENKA öğrencileri, yaz ve kış spor okulları öğrencilerine ve üyelere ev sahipliği yapıyor. Enka Tenis Kulübü’nün içerisinde Mavi Beyaz Cafe ve Merit Spor Mağazası da bulunuyor. Enka Tenis Kulübü’nde her yaştan üyeler için özel veya grup tenis dersleri veriliyor.

Swissotel The Bosphorus
Swissotel The Bosphorus yerleşkesinde, biri kapalı ikisi açık tenis kortuyla Boğaz’a karşı tenis oynama keyfi sizleri bekliyor. Yetişkinler için haftanın her günü özel ve grup dersler, 5-18 yaş arası çocuklar için de grup dersleri bulunuyor.

Sheraton İstanbul
Sheraton İstanbul’un Ataköy’de bulunan tenis kortu, Avrupa Yakası’nda tercih edebileceğiniz bir diğer adres. Otelin Beyoğlu’nda yer alan Sheraton Istanbul City Center otelinde ise Türkiye’deki ilk ve tek padel tenis kortu yer alıyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kemer Country Club
İstanbul’un yeşilliklerle çevrili alanlarından biri olan Kemer Country Club’un tenis kulübü, yeni başlayanlardan profesyonel tenisçilere kadar geniş bir oyuncu skalasına hizmet veriyor. Türkiye’nin en kapsamlı tenis merkezlerinden Tenis Kulübü, 1200’ü aşan üyesiyle de öne çıkıyor. Hem yaz hem de kış dönemi için ders programları olan Tenis Kulübü’nden faydalanmak için kulübe üye olmanız gerekiyor.

Hillside City Club
Etiler’de bulunan Hillside City Club; kardiyo, gym, pilates, functional training alanı, basketbol sahasının yanı sıra; tenis kortlarıyla tenis severler için de antrenman alanı sağlıyor. Tenis kortlarından ve kulübün diğer imkanlarından faydalanmak isteyenlerin kulübe üye olması gerekiyor.

Avrupa Yakası’nda Tenis Kortu Bulunan Diğer Yerler:

☆İTÜ Maslak Kampüsü
☆Hilton Istanbul Bosphorus
☆Avcılar Spor Kompleksi
☆Tenis Eskrim Dağcılık Spor Kulübü (TED)
Enka
☆Florya Spor A.Ş. Kortları
☆Taksim Tenis (Taşkışla)
☆Yeşilyurt Spor Kulübü
☆Arıköy Tenis Akademisi
☆Levent Sporcular Parkı
☆Silivri Müjdat Gürsu Spor Tesisleri
Ormanada
☆Bakırköy Atatürk Spor ve Yaşam Köyü
☆İstanbul Tenis Eğitim Spor Kulübü (İTESK)


Kaynak;Kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

"Sen hep gülümse ki yüreğinin güzelliği gülüşlerinde canlansın."
 
Alt 09 Haziran 2023, 12:24   #2
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Eskiden çok oynardım ya bir de voleybol uzun zaman oldu oynamayali sanirim

________________

Seviyorum içimdeki alıngan ama haylaz çocuğu..
Sever, kırılır, küser..
Ama göz ucuyla hep bir gülücük bekler...
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:41.