IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Merak Ettikleriniz Merak ettiğiniz tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 06 Haziran 2020, 23:45   #1
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Deniz Felaketleri Ve En İlginç Gemi Batıkları

Bir zamanlar denizlerde bütün ihtişamlarıyla duran bu gemiler pek çok insan için birer gurur kaynağıydı ama artık dünyanın en ücra köşelerinde yavaş yavaş yok olmaya yüz tutuyorlar. Bu batıkların hüzünlü güzellikleri ilginç manzaraların oluşmasına neden oluyor.






Hırçın dalgalar tarafından bertaraf edilmiş bir gemi. Donibane Sanjuan tarafından muhteşem şekilde görüntülenmiş.




Terkedilmiş Bir Uçak Gemisi : USS Oriskany

Amerika'nın Kore ve Vietnam Savaşları sırasında büyük görevler üstlenen ve 1975 yılına kadar Amerikan donanmasına hizmet eden USS Oriskany isimli ünlü uçak gemisi, 2006 yılında Meksika Körfezi'nin Pensacola açıklarında batırıldı. 278 metre uzunluğa ve 46 metre genişliğe sahip bu emektar gemi, içine yerleştirilen patlayıcılarla 65 metre derinliğe batırıldı.







USS Oriskany batığı dalgıçlar ve maceraperestler için muhteşem bir hazineye dönüştürüldü.

Son Kruvazör: Murmansk

Rus yapımı Sverdlov sınıfı Murmansk isimli savaş gemisi de popüler ve ilginç gemi batıkları arasında yer alıyor. 1955 yılında inşa edilen Murmansk son kruvazörlerden bir tanesi...





Hindistan'da zincirlenmiş haldeyken bir anda ortadan kaybolan Murmansk daha sonra Soroya Adaları - Finnmark'ta ortaya çıkmış. Şu an 5 güvertesi su altında 5 güvertesi de su üstünde olan batık savaş gemisi dalgıçların gözde mekanlarından birisi.



"American Star"
Bu zamana kadar üretilmiş en muhteşem gemilerden bir tanesi olan American Star, altın çağını 1943 yılında yaşıyordu.






Ancak American Star'ın lüks bir yolcu gemisi olarak geçirdiği uzun ve parlak kariyeri 1994 yılında sona erdi. Fuerteventura'da enkaz haline gelen lüks yolcu gemisi ikiye bölündü.










"American Star" gemi enkazının 2000 yılında çekilmiş bazı fotoğrafları...










"American Star" son olarak 2007 yılında görüntülenebildi çünkü hırçın dalgalar ve acımaz doğa gemi enkazını tamamen sular altına gömdü.






Cherry Venture - Batık Kargo Gemisi
1973 yılında büyük bir fırtınaya yakalanarak Avustralya kıyılarına kadar sürüklenen Cherry Venture isimli 1600 tonluk Singapur'a bağlı kargo gemisi oldukça büyük ilgi gören bir gemi enkazıydı. Avustralya'nın Queenland Eyaleti'nin Sunshine Sahili'nde bulunan enkaz çeşitli halatlar yardımıyla kıyıya sabitlenmiş ve güvenlik altına alınmıştı. Son olarak 2008 yılında bu enkazın sahilden kaldırıldığını söylemekte fayda var.




Yakın Tarihli Gemi Enkazları

2006 yılında Peru yakınlarında batan Twin Star isimli geminin son anları.





Anlaşılan Franz Halls isimli bu gemi Le Palais sahilinde güneşlenmeye çalışıyor.





Capetan Tzannnis adlı bu gemi hırçın dalgalar tarafından La Madrague Sahili'ne sürüklenmiş.






Prestige isimli bu gemi ortadan ikiye ayrılarak denizin derinliklerine doğru yolculuğa çıkmış.






Henrich Behrhann adlı bu gemi şiddetli fırtına nedeniyle sürüklenerek karaya vurmuş.





Antartika'da Batan Bir Gemi

Antartika'da ya da Kuzey Kutbu'nda bir tura katılmayı düşünüyorsanız eğer; günümüz teknolojisinin nimetlerinden faydalanan buz kıran gemilere o kadar da güvenmeyin. Buz kıran gemiler her ne kadar yüksek teknolojili ve güçlü donanıma sahip olsa da aşırı hava koşulları ve tahmin edilemeyen nedenler bir anda ölümcül durumların yaşanmasına yol açabiliyor.






G.A.P Adventures isimli şirket 1969 yapımı Explorer isimli gemi ile kutup turları düzenliyordu. Kişi başı 9000 Dolar olan bu tur esnasında 154 yolcu gayet iyi vakit geçiriyordu ta ki beklenmedik bir kaza korku ve paniğe yol açıncaya kadar. Explorer da tıpkı Titanik gibi fark edilmeyen bir buz dağına çarpmıştı. Çarpma ile birlikte gemide 25 x 10 santimetre büyüklüğünde bir yarık açıldı ve gemi hızla su almaya başladı. Sonuç olarak Explorer, Titanik ile aynı kaderi paylaştı ve su yüzeyinden kayboldu. Yapılan incelemeler Explorer'ın hzı limitini aştığını ve bu nedenle mürettebatın tehlikeyi fark edemediğini ortaya koydu.






Avustralya Kıyılarına Oturan Devasa Kargo Gemisi Pasha Bulker
Devasa boyutlardaki Pasha Bulker isimli kömür taşıyan yük gemisi şiddetli rüzgar ve fırtına nedeniyle Avustralya'nın Newcastle kıyılarının kumlarına sürüklendi ve sıkışıp kaldı. İlk bakışta bu görüntülerin gerçek olamayacağını düşünebilirsiniz fakat resimlerde herhangi bir hile bulunmuyor. Aynı yıl içerisinde kömür taşıyan üç kargo gemisi daha benzer şekilde olaylar yaşamış.












Konteynır Gemileri'nin Zor Anları









Karşınızda "Batan geminin malları bunlar!" deyimin gerçek olduğu an. Kıyıya vuran konteynırların arasında haşat olmuş arabalar var fakat hala sağlam durumda olan motorsikletler bu adamlar için oldukça iyi birer ganimet.





Çölün Yuttuğu Gemiler
Yazının devamındaki fotoğraflar Güneybatı Afrika'da bulunan Namibya'nın Skeleton Coast (İskelet Kıyıları) bölgesinden...











Özbekistan, Kazakistan ve çeşitli Bağımsız Rus Cumhuriyetleri'nin sınırlarının olduğu Aral Denizi 1960'tan bu yana giderek küçülüyor. Sularla kaplı bölümlerin yaklaşık olarak %80'ni kuruyan bölgede kuraklığın çarpıcı birer anıtı olarak pek çok gemi enkazı bulunuyor.





Alıntı
________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:23.