IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


5Beğeni(ler)
  • 2 Post By NiLay
  • 1 Post By oMeN
  • 1 Post By BugsBunny
  • 1 Post By dae


 
 
Seçenekler Stil
Alt 17 Mart 2024, 20:46   #1
Standart 18 MART Deniz Zaferimiz Saygı ile Anıyoruz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kocaman bir dünya savaşının sadece bir cephesi olsa da, Çanakkale hem kazanan hem de kaybeden için pahalıya mal oldu.. Tarihin en büyük ve en çetin savaşlarından birinin yaşandığı Çanakkale'de hem karada hem denizde verilen mücadelelerde iki taraf 500 binden fazla zayiat verdi.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

18 Mart Çanakkale Zaferi Anlamı
Milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadeleyi anlatan Çanakkale Zaferi, insanlık tarihinde benzerine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. 18 Mart 1915 tarihinde dönemin en büyük donanmalarına karşı zafer kazanılmıştır. Savaş, İtilaf Devletleri’nin Anadolu’yu ele geçirmek istemeleriyle başlamıştır. Savaş sırasında İtilaf ve İttifak Devletleri ciddi kayıplar vermiş, Türk halkı düşmanların geçmesine son dakikaya kadar var gücüyle engel olmuştur.

Osmanlı Devleti’nin savunmada olduğu Çanakkale Savaşı 3 Kasım 1914 ve 18 Mart 1915 yılları arasında deniz savaşları olarak yapılmıştır. 25 Nisan 1915 ile 9 Ocak 1916 yılları arasında ise savaş Gelibolu Yarımadası’nda kara savaşları şeklinde sürdürülmüştür. Bu savaşta İtilaf Devletleri özellikle Çanakkale Boğazı ile İstanbul’u geçmeyi hedeflemişlerdir. Boğazı geçmeleri Rusya’dan her türlü yardımı alabilmelerini sağlayacaktı. Bu amaçla ilk olarak Çanakkale Boğazı’na 1915 yılının Şubat ayında saldırılar başlamıştır.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin Önemi Nedir?
Osmanlı Devleti içten içe yok olmaya başlamış ve dar boğaza girmiştir. Avrupa Devletleri tarafından “Hasta Adam” olarak nitelendirilmiş ve düşman devletleri bu durumdan güç alarak Osmanlı’ya savaş ilan etmiştir. Rusya, Fransa, İtalya ve İngiltere, Osmanlı topraklarına dört bir yandan saldırmıştır. Saldırıya karşı Türk milleti yalnızca askeri birlikler ile değil, eli silah tutan tüm kadınlar ve erkeklerle kendini savunmuştur. Çanakkale Cephesi’nde destansı bir mücadele verilmiş, dünya üzerindeki güç dengelerinde değişme olmuştur. Kazanılan zaferle Türk halkının ne kadar korkusuz ve mücadeleci olduğu ortaya çıkmış, bu durum bütün devletler tarafından görülmüştür.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Kahraman Türk ordusunun Çanakkale Cephesi'nde verdiği mücadele yalnızca Türk tarihinin değil bütün dünya tarihinin akışını etkileyecek derecedeydi. Bu cephede alınan galibiyet dünya ülkelerinin güç dengelerini değiştirmiş ve yüce Türk milletinin belirleyici ve yönlendirici gücünü bir kere daha gözler önüne sermiştir.

Çanakkale Cephesi'nin Anadolu halkına verdiği azim, umut ve kararlılık Kurtuluş Savaşı'nın meşalesini de ateşlemiştir. Çanakkale, Türk ulusunun bağımsızlık ve hürriyet söz konusu olduğunda ne denli kararlı ve kahraman olduğunu sonsuza dek anımsatacak bir "anıtcephe" dir. Çünkü Türk ordusu üstün muharebe taktiklerini, silah gücü bakımından çok üstün bir güce karşı ustalıkla kullanmıştır. Bununla beraber dünya harp tarihi, Çanakkale'de Türk askerinin insancıllığını savaş alanlarında bile yitirmediğine, düşmanına dahi merhamet gösterebildiğine şahit olmuştur.


Her siperde ayrı bir destan başlatan askerlerimiz, düşmana karşı verdiği mukaddes mücadeleyi zaferle sonuçlandırdığında, dünya tarihinin zirve sayfalarına da "Çanakkale Geçilemez!" ilkesini bir daha silinmemek üzere yazdırmıştır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Çünkü onlara savaşı kazandıran ruhlarındaki birlik ve dirlikti. Onlar bir millet olmanın bilincine varmış, bu ruh ile yenmişlerdi düşman askerlerini. Bir sancak altında kara kışlarda yem etmemişlerdi vatanı kurda, kuşa. Vatan aşkıyla 257 kiloluk bombayı tek başına kaldıran Koca Seyit’in namluya sürdüğü mermi gideceği yeri de biliyordu. Elizabeth Gemisi’ni ikiye ayıran o top Çanakkale Zaferi’nin özetiydi âdeta…

Şimdi bizler aynı gücü yüreğimizde hissederek ruhu şad olur şehitlerimizin. Bastığımız toprağın üstünden çok, altında yatanların canlı olduğunu anlarsak kıyamayız bu toprağın tek bir taşına. Şimdi fark edersek damarlarımızdaki asil kanı neslimiz hür yaşar ebediyen… Yağan yağmurun altında aynı şemsiye ile korunup açan güneşin altında aynı çiçekleri koklarsak “Asım’ın nesli” oluruz ancak…

Haykırıyorum hepimizin adına,

Ben Kara Fatma! Ben Nene Hatun! Ben Lapsekili İbrahim! Ben Fatih! Ben Mehmet! Ben Hasan! Ben Mustafa Kemal’im karlarda yatan…


Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda. Şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

Milletimiz, mukaddes vatanımızın korunması için canlarını veren şehitlerini ve gazilerini hiçbir zaman unutmayacak, onların bıraktıkları kutsal mirasa, vatanımıza ve bayrağımıza onurla sahip


BU VATAN İÇİN CANINI ORTAYA KOYAN BAŞTA MUSTAFA KEMAL ATATÜRK OLMAK ÜZERE TÜM ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİ SAYGI İLE ANIYORUZ..

DAMLASU.NET AILESI..
________________

кєℓιмєℓєяιη gυ¢υηυ вιℓмιуσяѕαη ιηѕαηℓαяιη кυννєтιηι αѕℓα тαнмιη
вιℓє є∂ємєzѕιη…!
 
Alt 18 Mart 2024, 12:33   #2
✰ ÖzeL..
oMeN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Saygı ve sevgiyle.. Ruhları şad olsun

________________

Edep; aklın Tercümanıdır. İnsan edebi kadar akıllı, Aklı kadar şerefli, Şerefi kadar Kıymetlidir. Massive..




~ E & B ~
 
Alt 18 Mart 2024, 13:51   #3
Standart

Alıntı:
oMeN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Saygı ve sevgiyle.. Ruhları şad olsun
Amin

________________

кєℓιмєℓєяιη gυ¢υηυ вιℓмιуσяѕαη ιηѕαηℓαяιη кυννєтιηι αѕℓα тαнмιη
вιℓє є∂ємєzѕιη…!
 
Alt 18 Mart 2024, 13:52   #4
Only Allah can judge me
BugsBunny - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Çanakkale Geçilmez. Ruhları şad olsun

 
Alt 18 Mart 2024, 14:35   #5
dae
Les yeux sans visage
dae - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Saygı ve sevgi ile. Ruhları şad olsun.

________________

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:50.