IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 15 Ağustos 2022, 22:30   #1
Standart YIPRANMIŞ SAÇLAR İÇİN 9 DOĞAL SAÇ MASKESİ

Yıpranmış saçlar için evde yapılabilecek maskeler nelerdir? Evde doğal saç maskesi nasıl yapılır? İşte, işlem görmekten yıpranmış saçlar için evde kolayca hazırlanan 9 doğal saç maskesi tarifi:

--Bal-Yumurta Maskesi
Malzemeler; 1 yemek kaşığı bal, 1 yumurta, 4 yemek kaşığı elma sirkesi

Yapılışı: Yumurtayı güzelce çırpın ve üzerine sirkeyi ekleyin. Ardından balı da ilave ederek karıştırın ve nemli saçınıza sürün. 30 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın.

--Yağ-Bal Maskesi
Malzemeler; 1 yemek kaşığı tatlı badem yağı, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı bal, 1 yumurta, 1 B vitamini kapsülü (isteğe göre)

Yapılışı: Önce yumurtayı çırpın. Ardından diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın. Nemlendirdiğiniz saçınızı fırça yardımıyla uygulayın 30 dakika bekletip durulayın.

--İnce-Seyrek Saçlar İçin Maske
Malzemeler; 2 adet muz, 2 yumurta sarısı, 2-3 yemek kaşığı bal, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1/2 fincan saç kremi

Yapılışı: Muzu çatal yardımıyla ezin. Diğer malzemeleri ekleyerek püre kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Karışımızı saçınıza yedirerek uygulayın. 20 dakika bekletip soğuk su ile durulayın.

--Kolay Kırılan Saçlar İçin Maske
Malzemeler; 2 yumurta sarısı, 3-4 damla limon suyu

Yapılışı: Yumurta sarısı ve limon suyunu karıştırın. Hazırladığınız maskeyi kökten saç uçlarına doğru uygulayın. 30 dakika bekledikten sonra bol suyla durulayın.
Hindistan Cevizi Yağı Maskesi
Malzemeler; 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı

Yapılışı: Öncelikle yağı mikrodalga fırında ısıtın ve nemli saçınıza uygulayın. Başınıza duş bonesi geçirerek 1 gece bu şekilde bekletin. Sabah saçınızı şampuanlayın ve güzelce durulayın. Eğer saç telleriniz çok inceyse, hindistan cevizi yağı ağır gelebilir. Bunun yerine avokado yağı kullanabilirsiniz.

--Pekmez Maskesi
Malzemeler; 1/4 fincan zeytinyağı, 1/2 fincan pekmez, 4 yemek kaşığı bal, 4 yemek kaşığı limon suyu, 2 yemek kaşığı un, 2 adet muz, 1/2 fincan su

Yapılışı: Tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Ardından maskeyi ocağın üzerine alın ve az miktarda ısıtın. Oda sıcaklığında hafifçe soğuttuktan sonra, saçınızı tutamlara ayırarak maskeyi uygulayın.30-40 dakika bekledikten sonra saçınızı bol suyla yıkayın. Özellikle kuru saçlar için önerilir.

Muz-Yoğurt Maskesi
Malzemeler; 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 adet muz 1 yemek kaşığı bal, 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya hindistan cevizi yağı

--Yapılışı: Muzu çatal ile ezerek püre haline getirin. Üzerine diğer malzemeleri ekleyerek nemli saça uygulayın. 30 dakika beklettikten sonra yıkayın.
Avokado-Muz Maskesi
Malzemeler; 1/2 adet avokado, 1 adet muz, 1 yemek kaşığı hint yağı, 1 yemek kaşığı tatlı badem yağı, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı

Yapılışı: Muz ve avokadoyu çatalla ezerek püre haline getirin. Daha sonra üzerine yağları ekleyip karıştırın. Nemli saçınıza maskeyi uygulayın. 30 dakika sonra durulayın.

--Yumurta Beyazı Maskesi
Malzemeler; 1/2 adet limonun suyu, 1 yumurtanın beyazı

Yapılışı: İki malzemeyi güzelce karıştırın. Karışımı kökten uca doğru sürün ve yedirin. 30 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın. Bu maske, özellikle yağlı saçlara önerilir.
________________

" Insan, Düşleri Öldüğü Gün Ölür ... "
 
Alt 15 Ağustos 2022, 22:32   #2
Standart

Pankek tarifi gibiler ;dd

________________

Hassas bir kalbe sahipsen dünya
seni elbette incitir
.❞
 
Alt 15 Ağustos 2022, 22:44   #3
Ela
Emektar
Ela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Üşendim

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:49.