IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 09 Mart 2023, 10:43   #1
Standart Antik Cagin En Aci Veren Guzellik Uygulamalari

Gunumuzde TikTok'ta ortaya cikan guzellik trendleri dikkat cekici olsa da cok eski donemlerde kullanilan guzellik uygulamalari da bir o kadar korkutucu olabiliyor. Eski insanlar da gorunuslerini olabildigince cekici kilmak icin her seyi yaptilar. O zamanlar bile pudralar, kremler, vucut losyonlari ve makyaj urunleri tercih edilerek kullaniliyordu. Yazili ve resimli anilardan, cesitli kozmetik amaclar icin hangi malzemelerin kullanildigini ve bunlarin sadece guzel kokulu ve guzel olmasini saglamakla kalmayip ayni zamanda kelligi iyilestirmek, beyaz saclari kapatmak ve kirisIkliklari duzeltmek icin neler yaptigini ogrenebiliyoruz.

KURSUN DERILERINI YEDI
Eski Misirlilar, sozde oldurucu kozmetik urunlerini ilk kullananlar olabilir. Abartili goz makyajlari, cennetin tasi sayilan bakir iceren bir mineral olan malakit ile kursun sulfit iceren galen, komur, is, yag ve cesitli metallerin bir macunundan yapilmistir.



KURSUN KISIRLIGA VE DELILIGE YOL ACTI
Tum zararli maddeler gozlerin ince derisi tarafindan kolayca ve hizli bir sekilde emildikten sonra , bu kozmetikler sonunda sinirlilik, uykusuzluk ve zihinsel bozulmaya yol acti. Eski Yunanistan'da sadece kadinlar degil, erkekler de Misirlilari geride birakmis ve kursun sadece goz cevresine degil, tum yuzlerine uygulanmistir. Beyaz kursundan yapilan yuz kremleri, yuzdeki lekeleri gidermek ve cildin rengini ve dokusunu iyilestirmek icin kullanildi. Merhem o kadar basariliydi ki kisa surede kursun bazli yuz maskeleri de ortaya cikti.

Kursun, sagliga cok buyuk zarar veren bir etkiye sahipti, cunku daha sonra catlayan ve yaralanan cildi kurutmanin yani sira kisirliga da neden oldu ve sinir sistemi sorunlarina ve hatta delilige yol acti.


KREMAYA TIMSAH GUBRESI DE EKLENDI
Eski insanlar bazen makyaj urunlerini yapmak icin hayvan diskisi, idrar ve safra kullandilar. Bunlar, cogunlukla makyaj yapmadan once yuzde kullanilan guzellik maskelerinde yaygin olarak kullanilan bilesenlerdi . Cilt beyazlatmak icin tebesir ve kursunun yani sira kurutulmus timsah gubresi de kullaniliyordu. Bazi kayitlara gore erkekler genellikle makyaj yaptiktan sonra kadinlarin yuzlerindeki kokudan sIkayetciydi.


CIVA ILE PEMBE YANAKLAR
Beyaz bir yuz, eski zamanlarda rutbeyi ve yuksek sosyal statuyu sembolize ediyordu, ancak hic saglikli bir insan goruntusu vermiyordu. Kirmizi cilt icin, eski Romalilar daha saglikli gorunmek icin allik kullandilar. Ancak allik her zaman guvenli malzemelerle yapilmazdi. Boyle bir bilesen cinnabar, yani kirmizi cevher olarak da bilinen civanin parlak kirmizi formuydu. Cinnabar genellikle cicek yapraklari ve kirmizi tebesirle birlikte rujlara karistirilirdi.

TUHAF EPILASYON
Antik caglarda bile vucut epilasyonu hem kadinlarin hem de erkeklerin hayatinda onemli bir rol oynamistir. Genc Yunan kizlari, yetiskin bir kadin olarak artik mahrem bolgelerindeki tuyleri alma konusunda endiselenmelerine gerek kalmamasi icin ergenlik caginda kasIk killarini inceltmeye basladilar. Epilasyon icin tuyleri tek tek cigneyen bocekler kullanildi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'NIN RECINE TARIFI YANIKLARA NEDEN OLDU
Misir ve Dogu'da kadinlar da Kleopatra'nin samimi recine tarifini izleyerek kendilerini esirgemediler, yanmis kirec, arsenik trisulfat, su ve zeytinyagindan recine yaptilar ve bu da ciltte sIklikla yaniklara neden oldu.

AKNE GOFRETI GENELLIKLE OLUME NEDEN OLDU
Kursun cilde yeterince zarar vermiyormus gibi, bazi eski makyaj urunleri arsenikle karistirilarak onlara kar beyazi tenleri verildi. Yuz kremine ek olarak arsenik de tuketildi. Arsenik kutlesini kucuk gofretlere yaydilar ve sivilceleri ve diger lekeleri ve cilt lezyonlarini giderdiklerini iddia ettiler. Arsenikli gofret tuketimine asiri duskun olanlar genellikle hastalandi. Kusma, ishal ve karin agrisinin eslik ettigi hastalik sIklikla olume neden oluyordu.


ALİNTİ ~
________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:08.