IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Biyografiler Tanınmış kişilere ait biyografilere bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Şubat 2023, 09:32   #1
Standart Khabib Nurmagomedov Kimdir?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 20 Eylul 1988’de Rusya’nin Dagistan bolgesindeki Sildi koyunde dogdu. Genc yasta babasi Abdulmanap Nurmagomedov tarafindan gures ve dovus sanatlariyla tanistirildi. Khabib, bu sporlarda yetenekli oldugunu gosterdi ve kariyerine hizli bir baslangic yapti.
Profesyonel MMA kariyerine 2008 yilinda basladi ve ilk yedi macini kazandi. Daha sonra UFC’ye katildi ve 2012 yilinda ilk macini yapti. Khabib, UFC’deki kariyeri boyunca 29 macta yer aldi ve hic yenilgi almadi. Bu performansiyla UFC tarihinin en basarili dovusculerinden biri olarak kabul edilmektedir. Khabib, UFC hafif sIklet sampiyonu olarak dort kez kemerini korudu. Ancak, babasinin 2020’de olumu sonrasinda 2020 yilinda emekli oldu. Kariyeri boyunca 29 galibiyet (8 nakavt, 11 pes ettirme) ve hic yenilgi almadi. Ayrica, pek cok kisi tarafindan tarihteki en iyi MMA dovusculerinden biri olarak gorulmektedir. Khabib ayrica, Dagistan’da egitim veren Abdulmanap Nurmagomedov, Spor ve Egitim Merkezi’ni kurmustur. Bu merkezde bircok genc sporcu yetistirmistir. Khabib Nurmagomedov ayni zamanda, Rusya’nin Dagistan Cumhuriyeti’nin en yuksek onur madalyasini almistir. Halk kahramani anlamina gelen “People’s Hero of Dagestan” odulunu kazanmistir.
Kisisel Hayati
Nurmagomedov, kisisel yasami hakkinda pek fazla ayrinti vermemektedir. Ancak, 2013 yilinda Patimat Nurmagomedova ile evlenmis ve ciftin bir kizi ve bir oglu bulunmaktadir. Ayrica, Khabib Nurmagomedov’un dinine bagliligi ve mac oncesinde yaptigi dua rituelleri de dikkat cekmektedir. Nurmagomedov, Sunni Islam’a baglidir ve sIklikla mac oncesinde ringe cikmadan once dua eder. Khabib Nurmagomedov, profesyonel kariyeri boyunca cok disiplinliydi. Ayni zamanda caliskanligi ve mutevazi kisiligiyle taninmaktadir. Suan emekli olmasina ragmen hala sporu birakmis degildir. Basit egzersizler ile formda kalmaya calisiyor. Ulkesinde ve dunya genelinde bircok hayrani bulunmaktadir. Khabib Nurmagomedov ayrica, 2020 yilinda dunyanin en etkili 100 insanindan biri olarak Time dergisi tarafindan secilmistir.

Khabib Nurmagomedov Kimdir?
Emeklilik Sonrasi
Nurmagomedov, emekliligi sonrasinda UFC’ye danismanlik yapmaya devam etmektedir. Ayrica, kariyeri boyunca kazandigi parayi hayirseverlik faaliyetlerinde kullanmaktadir. Ozellikle, Abdulmanap Nurmagomedov Spor ve Egitim Merkezi’ne bagista bulunmustur. Bircok hayirseverlik organizasyonuna destek vermistir.
Khabib Nurmagomedov’un kardesi Abubakar Nurmagomedov da profesyonel bir MMA dovuscusudur. UFC’de mucadele etmektedir. Kendi kardesi ve diger tanidigi dovusculere kocluk yapmistir. Khabib Nurmagomedov, emeklilik kararinindan sonrasi icin de spor dunyasindaki etkisini surdurmektedir. Kendi adini tasiyan Eagle Fighting Championship adli bir MMA organizasyonu kurmustur. Bu organizasyonda bircok yetenekli dovuscuyu yetistirmeye odaklanmistir. Ayrica, Rusya Futbol Federasyonu’nda danisman olarak da gorev almaktadir. 2021 yilinda, Khabib Nurmagomedov resmi olarak UFC Hall of Fame’e alinmistir. UFC Baskani Dana White, Nurmagomedov icin “Tarihin en iyi dovusculerinden biri. Disiplin, caliskanlik ve mutevazilik ornegi. UFC’nin her zaman gururla anacagi bir sampiyon” ifadelerini kullanmistir.
Khabib Nurmagomedov, hem dovus kariyeri ile hem de hayirseverlik faaliyetleri ile taninir. Kendi adini tasiyan organizasyonu ve spor dunyasindaki danismanlik calismalariyla etkisini surdurmeye devam etmektedir.
Onemli Olaylar
Khabib Nurmagomedov ayrica, Rusya’nin en yuksek onur madalyalarindan biri olan “Kahraman Rusya” unvanina da layik gorulmustur. Bu unvan, sivil veya askeri alanda ustun hizmetleri nedeniyle verilmektedir.
Nurmagomedov’un bir diger onemli basarisi ise, 2018 yilinda Conor McGregor ile yaptigi mactir. Bu mac, o tarihe kadar yapilmis en buyuk UFC etkinligi olarak kaydedilmistir. 2.4 milyon satisla UFC tarihinin en cok satan PPV etkinligi olmustur. Khabib Nurmagomedov ayrica, 2021 yilinda Birlesmis Milletler’in “Spor Barisini Tesvik Etme Icin Yuksek Temsilci” unvanini almistir. Bu unvan, dunya genelinde baris ve kalkinma icin sporun onemini vurgulamaktadir.
Son olarak, Khabib Nurmagomedov’un etkisi sadece spor dunyasiyla sinirli degildir. Rusya’daki Dagistan Cumhuriyeti’nde, ozellikle gencler arasinda sosyal degisim ve farkindalik yaratmistir.


ALİNTİ ~
________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:45.