IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 26 Ocak 2023, 14:40   #1
Standart PVC Perde Nedir? Nerelerde Kullanilir?

Kullanım yerine ve amaca uygun şekilde farklı özelliklere sahip PVC şeritlerinin üretildiği bantlarda PVC perde kesimi gerçekleştirilmektedir. 200 mm, 300 mm ve 400 mm genişliklere sahip olan perdeler, iç ve dış mekânın kapılarında kullanılıyor. Her bir şerit, birbirinin üzerine yerleşecek ve boşluk bırakmadan ısı ve toz izolasyonunun gerçekleştirilmesini sağlayacaktır.

Tavandan zemine kadar gelen perdeler, uzun ömürlü ve son derece basit bir montaj mekanizmasına sahiptir. Yere sürtünme veya giriş çıkışlar esnasına şeritlerin birbirlerine sürtünmesi nedeniyle deforme olmamaktadır.

PVC Perdenin Özellikleri Nelerdir?
PVC perdelerin hangarlarda, depolarda ve yoğun şekilde giriş çıkışların yapıldığı soğuk hava depolarında kullanılmasının birbirinden farklı nedeni bulunmaktadır. Farklı uzunluklarda ve genişliklerde üretimi yapılan PVC perdelerin ekonomik, avantajlı ve uzun ömürlü olmasının nedenleri aşağıda sıralanmıştır;

PVC Perde Nedir? Nerelerde Kullanılır?
Kurum bünyesindeki farklı departmanların, hangarların, üretim tesislerinin ve depoların arasındaki geçişlerde ekonomik bir kapı sistemi oluşturulmasını sağlar.
İki farklı ısı ortalamasına sahip olması gereken bölümün arasına elektronik aksama sahip, yüksek maliyetli kapılar koymak yerine PVC perde koymak mümkündür.
Ağır, yoğun bir elektrik tüketiminin ardından açılıp kapanabilen, maliyetli ve yavaş kapılara kıyasla PVC perdeler çok daha hızlı ve verimlidir.
Açık unutulabilen ve giriş çıkış yapılması için tamamının açılması gereken kapılara nazaran PVC perdeler çok daha efektiftir.
Çalışan, ürün ve hizmet transferlerinin bir bölümden farklı bölüme gerçekleştirilmesinin ardından perdenin açık unutulması mümkün değildir.
Giriş çıkışların yapılmasıyla birlikte perde tekrar eski haline döner ve üst üste geçen şeritler sayesinde ısı kaybını engeller.
Kalın ve geniş şeritler, giriş çıkış yapılan bölümün tamamını kaplayacak şekilde ölçülerek kesildiği için tam anlamıyla kapı sistemi görür ve gürültü izolasyonu sağlar.
Dış ortamdan iç ortama toz ve mikroorganizma giriş çıkışını engellemek amacıyla kapının kenarları ve alt kısımları da dahil genel bir kaplama söz konusudur. Bu sayede diğer kapı sistemlerine kıyasla toz izolasyonu açısından daha avantajlıdır.
Şerit perdelerin ani darbeler karşısında dayanıklı olması, forkliftle ve kasalarla malzeme taşınması esnasında ezilip bükülmemesini sağlar.
Gerektiği taktirde tek hamleyle her bir şerit birkaç saniye içerisinde takılıp çıkarılabilir.
Motorlu kapılara ve kepenk sistemlerine kıyasla hem çok daha uygun fiyatlıdır hem de montaj ile demontaj için yüksek maliyetlerle karşılaşılmaz.
Sık sık bakıma ihtiyaç duymaması ve yıllar boyunca herhangi bir deformasyon olmadan kullanılabiliyor olması, PVC perdenin maliyetini düşürmektedir.
Perdelerin şeritleri arasından geçmek son derece basittir. İki şerit arasından elinizi uzattığınızda ve ilerlediğinizde, kalın şeritler sağa sola doğru açılacaktır.
Araç, çalışan ve malzeme transferlerinin gerçekleştirildiği departmanlar arasında kapının arkasının görülmesi son derece önemlidir. Saydam ve yarı saydam seçenekleri bulunan PVC perdeler sayesinde iş kazası riski ciddi şekilde azaltılır ve bölümler arası ışık kesilmeden geçiş yapılabilir.
PVC Perdenin Kullanım Amacı Nedir?
Başta soğuk hava odaları ve depolar olmak üzere kurumların bünyesinde sıkça kullanılan ortamlarda giriş çıkışın ekonomik ve hızlı gerçekleşmesini sağlamaktadır. Motorlu kapı sistemlerine kıyasla giriş çıkışlarda hem zamandan tasarruf edilir hem de diğer kapı sistemlerine kıyasla ortamdaki ısı kaybının minimuma indirilmesini sağlar. PVC şerit perde üretiminde kullanılan materyaller saydam ve yarı saydam olmasını sağlayacak şekilde üretilir. Her şeritteki malzemeler esnekliği ve mukavemeti destekler. Bu sayede giriş çıkışlarda kolayca esneyebilen şeritler, geçişin ardından tekrar aynı şekline geri dönmektedir.


ALİNTİ ~
________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:06.