IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


3Beğeni(ler)
  • 1 Post By CeReN
  • 1 Post By ZeyNa
  • 1 Post By ExCaLuBuR


 
 
Seçenekler Stil
Alt 25 Ocak 2023, 10:55   #1
Standart Oksuruk Nasil Olusur? Nasil Giderilir?

Oksuruk, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]tikanikliginin giderilmesine yardimci olan bir reflekstir. Oksuruk sirasinda, akcigerlerdeki hava yolu tikanikligini gidermek icin hava hizi artar ve hava yolu duvarlari sIkistirilir. Bu, hava yolu tikanikligini azaltir ve solunum yolunun temizlenmesine yardimci olur.

Oksuruk, cesitli nedenlerle ortaya cikabilir. En yaygin nedenler arasinda enfeksiyonlar, alerjik reaksiyonlar ve sigara icimi yer alir. Enfeksiyonlar, solunum yolu tuyolarinda iltihapli bir reaksiyona neden olur ve bu da hava yolu tikanikligina yol acar. Alerjik reaksiyonlar, solunum yolu tuyolarinda iltihap yaratmayan bir reaksiyondur ve bu da hava yolu tikanikligina yol acar. Sigara icimi, solunum yolu tuyolarinda iltihapli bir reaksiyona neden olur ve bu da hava yolu tikanikligina yol acar.

Oksuruk, ayrica solunum yolu tuyolarinda meydana gelen bir tikaniklik nedeniyle de ortaya cikabilir. Bu tikaniklik, solunum yolu tuyolarinda birikmis mukus veya dis etkenlerden kaynaklanabilir. Ornegin, solunum yolu tuyolarinda birikmis mukus, solunum yolu tikanikligina yol acabilir. Ayrica, solunum yolu tuyolarinda dis etkenler de tikanikliga neden olabilir. Ornegin, toz veya polen gibi dis etkenler solunum yolu tuyolarinda tikanikliga yol acabilir.

Oksuruk, ayrica solunum yolu tuyolarinda bulunan sinirler tarafindan tetiklenebilir. Solunum yolu tuyolarindaki sinirler, hava yolu tikanikligi veya iltihapli bir reaksiyon gibi durumlarda oksuruk refleksini tetikler.

Oksuruk Nasil Giderilir?
Oksuruk Nasil Olusur? Nasil Giderilir?
Oksuruk, solunum yolu enfeksiyonlari, alerjik rinit veya bronsit gibi bircok nedenle ortaya cikabilir ve genellikle oksuruk refleksinin bir yan etkisidir. Oksuruk, vucudun hava yollarini temizleme calismasidir ve genellikle gecici bir durumdur, ancak agir ve surekli oksuruk rahatsizligi verici olabilir ve tedavi edilmesi gerekebilir. Oksurugun nasil giderilecegi konusunda birkac oneri asagida verilmistir:

Su icin: Sik sIk su icmek, oksuruk refleksini azaltabilir ve hava yollarini nemlendirerek oksuruk refleksini azaltabilir. Ayrica, eklemek istediginiz birkac damla limon suyu veya bal da hava yollarini nemlendirici etkiye sahip olabilir.

Cay icin: Cay icmek, hava yollarini nemlendirici etkisi olan oksuruk giderici bitkisel ozler icerebilir. Ozellikle, karanfil cayi, timus cayi ve adacayi gibi caylar oksuruk refleksini azaltabilir.

Buzlu su icin: Oksuruk refleksini azaltmak icin, buzlu su icebilirsiniz. Bu, oksuruk refleksini azaltmak icin oksuruk bezi uzerinde soguk bir etki yaratir ve ayrica hava yollarini nemlendirir.

Aromaterapi: Oksuruk refleksini azaltmak icin, eterik yaglari kullanarak aromaterapi yapabilirsiniz. Ozellikle, limon, nane ve eukaliptus gibi eterik yaglar oksuruk refleksini azaltabilir.

Gunluk hareketler: Oksuruk refleksini azaltmak icin, duzenli olarak hava alisverisi yapin ve nemli havayi solunum yollarinizi nemlendirmeye yardimci olacak sekilde solunum yapin.
Tutun kullanimini azaltin veya birakin: Tutun urunleri, solunum yolu tahrisine ve oksuruge neden olabilir. Oksuruk refleksini azaltmak icin tutun kullanimini azaltin veya birakin.

Sicak buhar inhalasyonlari: Sicak buhar inhalasyonlari, oksuruk refleksini azaltmak icin etkilidir. Bu, hava yollarini nemlendirir ve rahatlatir ve ayrica solunum yollarini temizler. Sicak buhar inhalasyonlari icin, suyun uzerine eklemek istediginiz eterik yaglari veya bitkisel ozleri ekleyebilirsiniz.

Oksuruk supresanlari: Oksuruk refleksini azaltmak icin, oksuruk supresanlari kullanilabilir. Bu ilaclar, oksuruk refleksini azaltmak icin oksuruk bezi uzerinde etki ederler ve ayrica hava yollarini nemlendirirler. Ancak, oksuruk supresanlarinin kullanimi, doktorunuzun tavsiyesi ve recete ile yapilmalidir.

Antibiyotikler: Oksuruk, bakteriyel enfeksiyonlarin bir sonucu olabilir ve bu durumda, doktorunuz tarafindan verilecek bir antibiyotik tedavi gerekebilir. Ancak, oksuruk refleksini azaltmak icin antibiyotiklerin genellikle gerekli olmadigini unutmayin.

Diger ilaclar: Oksuruk refleksini azaltmak icin, doktorunuz tarafindan verilecek diger ilaclar da kullanilabilir. Ornegin, astim veya allerjik rinit gibi solunum yolu rahatsizliklari olan kisiler icin, doktor tarafindan verilecek inhaler veya diger ilaclar kullanilabilir.

Oksuruk refleksini azaltmak icin yukarida verilen onerilerden birkacini deneyebilirsiniz.


ALİNTİ ~
________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 25 Ocak 2023, 13:57   #2
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] oku bunu

 
Alt 25 Ocak 2023, 15:46   #3
Standart

Alıntı:
ZeyNa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] oku bunu
Teşekkürler

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:36.