IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Mart 2023, 22:03   #1
Standart Yağ yakımını hızlandıran besinler nelerdir?

CEVIZ:

Tüm kabuklu yemişler, bir miktar Omega-3 yağı ve Alfa-Linoleik Asit içerir. Ancak çoğu eser miktardadır. Yağ yakımında asıl kahramanımız doymamış yağlar. İşte ceviz de, içeriğindeki zengin Omega-3'le bu gruba giren kabuklu yemişlerden biri. Yaklaşık 30 gramında 3 gram Alfa Linoleik asit bulunmaktadır.

ZENCEFIL

Yüzyıllardır sindirim problemleri ve mide rahatsızlıklarında kullanılan zencefil, aynı zamanda yaraların iyileşmesinde, kan dolaşımımızı hızlandırarak kaslara akışını hızlandırmada ve kas iyileşmesinde de çok etkili. Ayrıca yemeği fazla kaçırdığınız günlerden sonra kalori yakımınızı hızlandırmak istiyorsanız, çare zencefil!

YULAF

Karbonhidrat bildiğiniz türden değil! Kan şekerini ve kandaki insülin seviyesini düşük tutarak yağ yakımını hızlandırıyor. Bunun kanıtı olarak, araştırmalar sonucunda sabahları yulaf gibi yavaş sindirilen karbonhidrat tüketen atletlerin, gün içinde daha çok yağ yaktığı ortaya çıkmış. Elbette antrenmanları da ölçümlenmiş ve aynı sonuca varılmış. Hızlı sindirilen karbonhidrat tüketenler ise daha az yağ yakıyor.

AVOKADO

Avokadonun içerdiği doymamış yağlar, egzersiz sırasında adeta gaz misali yanıyor ve yağ yakımını tetikliyor. Ayrıca içerdiği yararlı karbonhidratlar, faydalı bir tür şeker sayesinde insülin salınımını engelliyor ve kalsiyum emilimini hızlandırıyor. Bu iki özellik ise yağ yakımında oldukça etkili.

SOMON

En faydalı besinlerden omega-3 bakımından çok zengin olan EPA ve DHA içeriyor. Vücudunuza direkt olarak yararlı yağ desteği sağlayarak yağ yakımını hızlandırıyor ve yağ depolanmasını engelliyor.

SOYA FASÜLYESİ

Soya fasülyesi, kas inşasında hayati bir rol oynayan soya proteini kaynağı. Bir dönemin fırtınası protein ağırlıklı Dukan Diyeti'nin vegan versiyonu için bizce oldukça uygun. Protein ağırlıklı beslenme, iştah azaltıcı ve kalori alınımını azaltıcı özellikte.

SU

Araştırmalar sonucunda, iki su bardağı su içmenin metabolizma hızını %30 arttırdığı ortaya çıkmış. Öğünlerinizden önce iki su bardağı su içmek, size yılda 17.400 ekstra kalori yaktırabilir. Bu da 2 kilo demek.

KETEN TOHUMU

Yoğurtlu ve meyveli ara öğünlerin yıldızı da listemizde! İçerdiği zengin Omega-3 ve Alfa Linoleik Asitle yağ yakımını hızlandırıyor, yağ depolanmasını ise azaltıyor.

GREYFURT

Amerika merkezli bir araştırmada, günde üç kez, bir greyfurtun yarısını yemenin veya bir buçuk su bardağı greyfurt suyu içmenin 12 hafta içinde ekstra 2 kilo vermeyi sağladığı ortaya çıkmış. Metabolizması daha hızlı olanlar ise diyetsiz 5 kg kaybetmiş! Bu meyve insülin seviyesini düşürerek kilo kaybına yardımcı olmada birinci sırada.

-BAL

İşlenmemiş bal, İnsülin seviyesini düşük ve stabil tutması kilo kaybı için son derece elverişli bir ortam hazırlıyor. Ayrıca bal, Nitrik Oksit bakımından zengin olmasıyla, hücrelerden atılan yağ oranını arttırıyor.
________________

Kulun Adaleti Sasar Ama ALLAH´in Adaleti Sasmaz..
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:26.