IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 15 Ocak 2023, 00:16   #1
Standart Adamla Yılan Hikâyesi

ACI BAKİİKEN DOSTLUK MÜMKÜN DEĞİLDİR

Adamla Yılan Hikâyesi;

Bir adamla bir yılan dost olmuşlar. Bu dostlukları uzun yıllar devam etmiş. Adam her gün yılanın bulunduğu kuyuya gider, hal hatırdan sonra, yılan adama bir altın verir ve adam eve döner. Bu ahbaplıkta böylece devam eder gider.

Bir gün adam hastalanır, yataktan kalkamaz duruma gelir. Oğlunu yanına çağırmış ve yılanla olan dostluğunu çocuğuna zikir etmiş. Ey oğul, gördüğün gibi ben çok hastayım. Sen filan mevkideki filan kuyuya git. Ey yılan diye seslen. Çocuk söylenene pek inanmamış. Ama babanı da kırmak istemediğinden, babanı dinlemiş. Babasının tarif ettiği yere doğru revan olmuş. Kuyuya vardıktan sonra Ey yılan diye seslenir. Hakikaten, babasının tarif ettiği gibi Yılan çıkar ve babanın selamlarını bildirir. Babam çok rahatsız olduğu için gelemedi, beni gönderdi, diye açıklama yapar.

Yılan, selamları alır ve bir altını çocuğa vererek, sende babana selam söyle der ve kuyuya döner.

Çocuk, hayretler içinde kalır. Aklından cinlikler geçirir. Demek ki kuyu altınla doludur. Eğer yılanı öldürürsem, tüm altınlar bana kalır. Nedir her gün gel bir altın al git. Bu çok uzun vadeli bir içitir diye düşünür. Ve yerden büyük bir taş alarak yılana fırlatır. Taş yılanın kuyruğuna denk gelir ve kuyruğundan bir parça kopar. Can havlısıyla geriye dönen yılan, çocuğun üstüne atlar ve çocuğu ısırır. Çocuk orada ölmüş.

Adam bir süre beklemiş ve çocuğun geriye dönmediğini görünce, aklından da olumsuzluklar geçirmiş. Mutlaka çocuk cahillik yapmıştır diye hayıflanır. Kuyunun yolunu tutar yola reva olur. Kuyunun başına gelir. Çocuğun cansız bedeni ile karşılaşır. Kendi içinden oh çeker. Yılana seslenir, dostum, dostum ben geldim. Hele seni bir göreyim. Rahatsızlığım esnasında, size çocuğu gönderdim. Çocuk cahillik yapmış ve yaptığının cezasını da ödemiş. Bizler ahbabız, yine dostluğumuz devam etsin.

Yılan seslenir, artık eskisi gibi ahbaplığın devam etmesi mümkün değildir. Çünkü “bende kuyruk acısı, sende evlat acısı olduğu müddetçe, eskisi gibi dost olamayız” der. Ve gider.


________________

Kulun Adaleti Sasar Ama ALLAH´in Adaleti Sasmaz..
 
Alt 15 Ocak 2023, 09:03   #2
Standart

Aç gözlülüğün sonu.

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:00.