IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Tonyukuk


 
 
Seçenekler Stil
Alt 05 Ocak 2023, 20:34   #1
Standart Evde Yapılabilecek Doğal Saç Bakım Maskeleri

Evde Yapılabilecek Doğal Saç Bakım Maskeleri


Kepekli saçlar için maske

Çekilmiş çemen tohumunu 2 su bardağı suyun içerisinde 1 gece boyunca bekletin. Daha sonra temiz saçlarınıza fırça yardımıyla sürün ve 15 dakika boyunca beklettikten sonra bol su ile durulayabilirsiniz


Kuru saçlar için maske

1 yemek kaşığı bal ve küçük kahve fincanı sütü iyice karıştırın. Tüm saçlarınıza uygulayın. 20 dakika bekletip, şamğuan ile temizleyebilirsiniz.


Bal ve zaytinyağı maskesi

3 yemek kaşığı zeytinyağı ile 2 yemek kaşığı balı homojen kıvama gelene kadar karıştırın. Ardından saçlarınızı boneyle kapatın. 20 dakika beklettikten sonra bol suyla yıkayıp durulayın..


Zeytinyağı maskesi

5 yemek kaşığı zeytin yağı, 2 adet yumurtayı birbirine karıştırıp fırça yardımıyla saçlarınıza uygulayın. Daha sonra hava girmeyecek şekilde boneyle saçlarınzı kapatın. 20 dakika beklettikten sonra bol su ile durulayın.


Yıpranmış saçlar için maske

1 adet muzu ezin ve içerisine 1 çay kaşığı badem yağını dökerek iyice karıştırın. Ellerinizle masaj yaparak karışımı saçlarınıza uygulayıp 10 dakika bekletin.


Parlak saçlar için maske

1 su bardağı portakal suyu ve 1 yemek kaşığı balı bir kapta karışrtırın. Bu karışımı şampuan ile karıştırıp saçlarınızı yıkarken uygulayabilirsiniz.


Kuru saçlar için maske

1 yemek kaşığı bal ve küçük kahve fincanı sütü iyice karıştırın. Tüm saçlarınıza uygulayın. 20 dakika bekletip, şamğuan ile temizleyebilirsiniz.


Yumuşacık Saçlar İçin Avokado ve Muzlu Maske

İki aşamadan oluşan bu tarifle kısa sürede saçlarınıza yumuşaklığını kazandırabilirsiniz. Bu doğal maskeyi hazırlamak için gerekli malzemeler; avokado, muz, yumurta, biraz zeytinyağı ve biraz da elma sirkesi. Tarifin ilk aşamasında avokado, muz, yumurta ve zeytinyağını pürüzsüz hale gelene kadar blenderdan geçirin ve sonra bu malzemeyi saçlarınıza masaj yaparak uygulayın. Saçlarınızı duruladıktan sonra sirke ve su karışımını saçlarınıza iyice yedirin ve birkaç dakika sonra tekrar durulayın.


Yağlı Saçlara Çözüm: Yoğurtlu ve Yumurtalı Maske

Çabuk yağlanan saçlar, kimi zaman günlük hayatı zorlaştırabiliyor. Herhangi bir etkinliğe giderken bile iki defa düşünmeye yol açan yağlı saçlardan kurtulmanın aslında çok kolay bir yolu var. Yaklaşık 50 gram yoğurt ve 1 yumurtadan oluşan doğal saç bakım maskesini haftada 2 defa saçlarınıza uygulayarak yağlı saç sorunu ile baş etmek için oldukça etkili bir çözüm.

Maskeyi hazırlamak için öncelikle yoğurdu ve yumurtayı birlikte çırpın. Birbiriyle iyice karışan kürü nemli ve temiz saçlarınıza sürün. Yarım saat kadar bekledikten sonra durulayın. Saçlarınızı baştan uca besleyecek bu tarif ile saçlardaki yağlı gör
________________

Kulun Adaleti Sasar Ama ALLAH´in Adaleti Sasmaz..
 
Alt 05 Ocak 2023, 20:40   #2
Standart

Ben de saçlarıma nasıl bakım yapsam diye düşünüyordum kjhgfd

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:50.