IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 26 Aralık 2022, 20:31   #1
Standart Ezo Gelin’in Hikayesi

Asıl adı Zöhre Bozgeyik.Gaziantep Oğuzeli Uruş köyünde doğmuş. Bozgeyikli Oymağından Emir Dedenin kızı. Kendi boyundan bir gençle değişik geleneğine göre yani iki ailenin karşılıklı kız alması geleneğine göre evlendirilmiş. Ancak bir yıl içinde kocası ölmüş ve baba evine dönmüş. Güzel, gösterişli bir genç kadın olduğu için köy yerinde sürekli evlenmesi yönünde baskı görmüş. Ancak 6 yıl evlenmemiş. 7. yılın sonunda köye gelen bir Suriyeli adamla evlendirilmiş. Evlenmeden önce tek şartı varmış: senede bir kere köyüne gelip, anasını, kardeşlerini görmek. Elbette söz tutulmamış.

Yıllarca Suriye’Nin sınır köyü Lüle’de ailesine, köyüne hasret yaşamış. Zaman zaman yükseklere çıkar köyüne bakar ağlar, zaman zaman da günlerce yemek yemezmiş. Çok iyi bir insan olması ve güzelliği onun bu hüznüne dikkatleri çeker olmuş. İnsanların diline düşmüş Ezo Gelin.
Söylentiye kocasından çok eziyet görmüş. Vatan hasreti, gördüğü eziyetler sonucunda da vefat etmiş. Onun hikayesini özel kılan, alışılmış aşk öykülerinden biri olmaması. Gerçek bir vatan, yuva hasreti olması belki de…Zaten Anadolu kadının kaç tanesi aşk acısı çekecek lükse sahipti ki…


________________

Kulun Adaleti Sasar Ama ALLAH´in Adaleti Sasmaz..
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:22.