IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


6Beğeni(ler)
  • 3 Post By Telve
  • 1 Post By Chucky
  • 1 Post By Ecem
  • 1 Post By Srad


 
 
Seçenekler Stil
Alt 12 Haziran 2021, 12:09   #1
Standart Ezilen Kadin mi? Erkek mi? 1. Böm Erkekler... part. 2

En son kız istemeye gidiyorduk.
Kız isterken bir sürü formalite. "Bizim adetimizde şu şu şu var... " Adetler bu, uyulması mecburi... Damat kara kara duşünür "alsam nasil alayim? Almazsam nasil olur? Damada laf mı duser, bir buyuk O'nun yerine konuşur. (Sayin buyugum konustugun gibi de tüm masrafları üstlensen )

İsteme bitti, sartlar konusuldu,usullerde anlasma sağlandı, şartlar kabul edildi. Söz kesildi... (Bitmedi dDamat Bey, daha bol tuzlu kahveni içmedin. Bu iskenvenin mantigini hala kavramis degilim. Damat acisini evlendikten sonra cikarir mi? Çikarir :) )
Haydin şimdi alisverise... Gelin kizimizin, ablasi, teyzesi,yengesi, halasi (komşu teyzeyi unutmuşlar mi yoksa? ) Giysilerin en alimlisi, en gozalicisi, en pahalisi seçilir. En can alici nokta; iç giyim... halalar ,teyzeler, ablalar, yengeler çekistire çekistire inceler, kendilerince en uygun olani seçerler. ( İç giyim kisinin mahremi, ozeli, bir baskasinin elinde isi ne.... ah be kizim babanin evinde donsuz muydun? :p )
Kuyumcuya geçilir...( Kuyumcunun gözlerinde gordugumuz dolar işareti mi?) Kuyumcu gayet keyifli, en pahali, en grami fazla olanlari ortaya cikarir. Kiz tarafi begendigin de eli mahkum alinacagini bildigi icin keyfi yerinde cesitleri gosterdikce gosterir. En en en olanda karar kilinir. (Damat bunu alabilir mi? Odeyebilir mi? Gibi sorular, kimsenin ulaşamadiği bir yerlere atılmiş :) )
-Neden bu kadar pahalı olani seciyorsunuz? Cevabi net... " Biz kizimizin gelecegini dusunuyoruz. Alinmasi gerekiyor."
Ah gelin kizin alisverisinde olanlar, sizin kizin gelecegini ebeveynler dusunmek zorunda. Gelecegini evlendirdigi erkekle saglamaya calismak, kizinin gelecegini güvence altina almak degil, gelecege ipotek koymaktir.
( Ben bu paragrafı "Kadınlar bölümunde paylasacaktim, bu bolumden kaldirsam mi? Bilemedim. Şu an kizlari gömüyor gibiyim. Kadınlarda nasil olsa erkekleri gömerim, Küreği kapan gelsin...Toprak bol. :):):)

Devam Edecek....
Genelle Yasamin icinde cereyan eden bu olaylari genelleştirdim. Lutfen kimse Kişisel algilamasın. Surç-i Lisan Etti İsem Affoluna..... Sevgi ile Kalin....
________________

Ne güzel demiş Cemal Süreya; Uğraşamam dünümle ve dünümdekilerle... Ben yarına bakarım yanımdakilerle.
 
Alt 12 Haziran 2021, 16:06   #2
Sohbetyagmuru.Com
Chucky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ezilen erkeğin güzel anlatmışsın tşk ederim. Birazda espirili olmuş.

________________

𝕭𝖊𝖓𝖎 𝖋𝖆𝖟𝖑𝖆 𝖒𝖊𝖗𝖆𝖐 𝖊𝖙𝖒𝖊 𝖘𝖊𝖓 𝖐𝖊𝖓𝖉𝖎𝖓𝖎 𝖇𝖎𝖑 𝖞𝖊𝖙𝖊𝖗.
 
Alt 12 Haziran 2021, 23:50   #3
Standart

bence iki tarafta karşılamalı masrafları herkes gorevini bilmeli.Ancak bazı yörelerde duymustum bende çok liste yapıp veren bile varmıs. Ne esya alınacaksa onların bir tanesi eksik olsa olmaz :) ya birakin gelin ve damat ne isterse onu alsin :) sizmi yasicaksinizki onlarla :) He birinde duydugum birseyi paylasmak istiyorum birde :) Kız kayinvalidesi ile yasicak ve sadece yatak odasi icin esya alincak :) baska birsey yok,yalnız erkek evi diyorki illa yatak odasini kiz evi alcak :) ya siz gelin aliyosunuz ve sadece alacaginiz yatak odasi takimi :) bunun icin kavgami edilir :) cok begendim bu konuyu balim emegine saglik @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cim :d

________________

P̣ṛẹṇṣẹṣ
 
Alt 13 Haziran 2021, 22:37   #4
Standart

Sonu hüsran olduğunda bu listelerin hiç bir önemi kalmıyor

 
Alt 19 Haziran 2021, 22:24   #5
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bence iki tarafta ezikmemeli diye düşünüyorum. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğinize sağlık

________________

~ E & B ~
 
Alt 19 Haziran 2021, 22:40   #6
Standart

hic kimse ezilmesin hayat zaten zor daha neden karsi tarafa zorlastiriyoruz ki
guzel gunler olsun cumlemize
emegine saglik @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cim

________________

No MoRe DramA
 
Alt 21 Haziran 2021, 20:38   #7
Standart

bencede kimse ezilmemeli hangi tarafin sartlari ne kadarina uygunsa onu yapmali
hayat müsterek hayat paylastikca güzel ve anlamli. yeteri kadar insanlar sIkinti cekiyor zaten
bir yuva hep bir elden kurulmali. tskler paylasim icin @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

Ezilen Kadin mi? Erkek mi? 1. Böm Erkekler... part. 2

S & S
 
Alt 03 Temmuz 2021, 05:40   #8
Standart

beni bilen bilir huyumu suyumu birisi ile evlenirsem şayet eşim ile arama kimseyi sokmam...yani öyle aile büyüklerine benim hayatımda laf söz düşmez çünki ben pek aile ortamı ile büyümedim...dolayısı ile dünkü çocuk değilim hayatıma sağdan soldan müdahele edilecek yaşı arkamda bırakalı çoook uzun seneler oldu...40 ımdan sonra yok kızın halası teyzesi şu altını bu altını beğenmiş moduna girmem cebimdeki para neye yetiyorsa hatunuma bunu söylerim oda gerekeni ona göre yapar..ha kendi parası varsa üstüne koysun daha iyisini alsın ben zaten olanı esirgemem...Ev'imi hanımıma yaparım olurda ben ölürsem en azından bir güvencesi olsun isterim...ama 1 şart ekletirim noterden...ben öldükten sonra hanımım kendisi ölene kadar o evi kimseye veremez vede satılamaz...mirasını ölmeden önce ona göre hazırlasın bi zahmet :) Tuzlu kahveyi de içmem çünki normal hayatta kahve içen birisi değilim öyle adet huy töre tanımıyorum vede red ederim hanımım çok seviyorsa kendisi bol bol içsin tuzlu kahvesini...ama bana bu dünyada sevmediğim birşeyi zorla yaptıracak kimse yok sonu kötü bitse de eyvallah bu zamana kadar etmedim bundan sonrada edeceğimi sanmıyorum...İç giyim konusunda o muhabbet genelde toy genç bayan kardeşlerimin belki başına gelir ama benim alacağım insan zaten hayatta bazı konularda tecrübe sahibi olmuş bir kadındır ve zaten beni elinde nasıl tutacağını bilir...bilmiyorsa zaten benim evlenip bir yuva kurmak gibi olayım mümkün değil...

kalemine sağlık telve güzel yazıyorsun lütfen devam

 
Alt 09 Temmuz 2021, 11:55   #9
✰ ÖzeL..
oMeN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

Edep; aklın Tercümanıdır. İnsan edebi kadar akıllı, Aklı kadar şerefli, Şerefi kadar Kıymetlidir. Massive..




~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:32.