IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


9Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 01 Mart 2020, 20:23   #1
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Prof. Dr. Aziz Sancar Kimdir

AZİZ SANCAR KİMDİR?

ABD'deki Kuzey Carolina Üniversitesi Biyokimya ve Biyofizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aziz Sancar, kanser tedavisinde 'ritmik saat' buluşuna imza atarak dünyaca çapında üne kavuşmuştu. 1946 yılında Mardin'de dünyaya gelen, Sancar, 'DNA tamiri' ve 'hücre döngüsü kontrol noktası' gibi konularda yaptığı çalışmalarla da adını duyurmuştu.


Prof. Dr. Aziz Sancar 1946'da Mardin Savur'da 8 kardeşin 7'ncisi olarak dünyaya geldi. Ailesinin okuma yazma bilmediği ancak çocuklarının eğitimine çok önem verdiği belirtiliyor. Sancar, 1963 yılında girdiği İstanbul Tıp Fakültesini 1971 yılında bitirdi ve eğitim için ABD'ye gitti. 1997 yılından bugüne Amerika Birleşik Devletleri North Carolina-Chapel Hill'de North Carolina Üniversitesi Biyokimya ve Biyofizik Bölümü'nde görev yapan Prof. Sancar, gerçekleştirmiş olduğu 300'e yakın bilimsel makale ve bu makalelere yapılan 12 binden fazla atıfla, bilimsel araştırmada eşine az rastlanır bir başarıya imza attı. İstanbul Tıp Fakültesi'ni bitirdikten sonra yurtdışında yaptığı çalışmalarla Amerikan Ulusal Bilimler Akademisi'ne kabul edilen Sancar, buraya kabul edilen üç Türk'ten biri olmuştu.

3 MİLYON TL ÖDÜL

8 milyon İsveç Kronu, (yaklaşık 3 milyon TL) para ödülü Alfred Nobel'in ölüm yıldönümü olan 10 Aralık'ta sahiplerine verilecek.
Nobel Edebiyat ödülünün sahibi yarın, Barış Ödülü'nün sahibi Cuma, ekonomi ödülünün sahibiyse Pazartesi günü açıklanacak.

AZİZ SANCAR ÇARPICI BİLGİLER VERMİŞTİ

Prof. Aziz Sancar 2014 yılında AA'ya konuşmuştu. Kanser tedavisindeki 'sirkadiyen saat' (Ritmik saat) buluşunu anlatmıştı.

Prof. Dr. Aziz Sancar, kanser konusunda önemli çalışmalar yapıldığını belirtirken, kanser mekanizmasının 10 yıl içinde çözüleceğine inandığını söylemişti. Ancak kanserin nasıl olduğunu çözümlemenin onu tedavi etmek anlamına gelmediğine işaret eden Sancar, tedavi konusunda bir şey söylemek için erken olduğunu belirtmişti.

Kanserle ilgili olarak ''DNA onarımı'' konusunda çalışma yaptığını bildiren Sancar, şunları kaydetmişti;

''Kanser tedavisinde kullanılan ilaçların çoğu DNA'yı tahrip ediyor ve vücutta bulunan DNA onarım mekanizmaları, o kanser hücrelerinin yaşamasını sağlıyor. Biz bu mekanizmayı anlamak, aydınlatmak için bir çalışma başlattık. Bu mekanizmayı anlayınca onu "inhibe" edip, kanser hücrelerinin normal hücrelerden daha önce öldürülmesini sağlamaya çalışacağız. DNA onarımı mekanizmasını aydınlatmak, kanser tedavisi noktasında çok önemli. Gayemiz bu mekanizmayı açıklamak.''

DNA ONAMIRININ MİNİMUM OLDUĞU ZAMAN TESPİT EDİLECEK

Sirkadiyen saat (günlük ritm) konusunda önemli bir buluş yaptıklarını bildiren Sancar, sirkadiyen saatin DNA onarımını kontrol ettiğini ifade etti. Sancar, DNA onarımının günün belli saatlerinde arttığını, belli saatlerde de minimum seviyeye indiğini söyledi.

Amaçlarının vücuttaki DNA onarımının minimum olduğu zamanı tespit edip, kanser hücrelerine ilaç verip, bu hücrelerin ölmesini sağlamak olduğunu belirten Sancar, ''HedefimizDNA onarımının ne zaman minimum ne zaman maksimum olduğunu belirleyerek, DNA onarımı potansiyelinin en az olduğu zaman ilaç tedavisi uygulayarak, hem ilacın etkisini çoğaltmak, hem de yan etkileri azaltmak'' şeklinde konuştu.

Bu kapsamda çalışmayı öncelikle kalın bağırsak kanseri üzerinden başlatacaklarını anlatan Sancar, ''Kalın bağırsağın biyolojisi ve DNA onarımı saatleri konusunda daha çok bilgi sahibi olmamız nedeniyle bu kanser çeşidinden çalışmalarımızı başlatacağız. Araştırma çalışmalarına 2-3 ay içinde başlıyoruz'' dedi.


DERİ KANSERİNİN ÖNÜNE GEÇİLEBİLECEK

Sirkadiyen saat konusundaki çalışmalarının deri kanserini önleme noktasında da faydalı olacağına dikkati çeken Sancar, bu şekilde hangi saatlerde güneşlenildiğinde kanser riskinin arttığının, hangi zamanlarda azaldığının tespit edilebileceğini ifade etti.Fareler üzerinde yaptıkları bilimsel çalışmalarda, UV ışınlarına maruz kalan farelerde kanser riskinin akşam saatlerinde daha az olduğunu tespit ettiklerini belirten Sancar, şöyle devam etti...




Alıntı..
________________

~ E & B ~

Konu She tarafından (01 Mart 2020 Saat 20:28 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 27 Temmuz 2020, 20:07   #2
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Aziz Sancar kimdir?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Doğum tarihi : 08.Eylül.1946
Aziz Sancar kaç yaşında : 74
Kilo & Boy :
Burcu : Başak
Meslek : Doktor, Bilim adamı, Akademisyen
Aziz Sancar doğum yeri : Savur ilçesi, Mardin

DNA çalışmalarıyla tanınan bir bilim insanı olan Aziz Sancar, 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü "DNA onarımı" hakkındaki bilimsel çalışmasıyla kazandı.

Aziz Sancar, 8 Eylül 1946 tarihinde Mardin'in Savur ilçesinde bir çiftçi ailesinin sekiz çocuğundan yedincisi olarak doğmuştur.

HDP’li Milletvekili Mithat Sancar ile Aziz Sancar’ın babaları amca çocuklarıdır.
Kendinden 9 yaş büyük olan en büyük abisi Kenan Sancar Tuğgenerallikten emekli olmuştur. İlkokul üçüncü sınıftan itibaren mezun olana kadar Ankara'da bu abisinin yanında okudu. Ortaokulu ve Liseyi Savur ilçesinde ve Mardin'de okudu. Liseden sonra kazandığı İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitimini 1969 yılında tamamladı. Mezun olduktan sonra iki yıl memleketi Savur’un köyünde sağlık ocağında doktorluk yaptı.

Daha sonra da TÜBİTAK’ın bursuyla doktorasını yapmak üzere ABD.’ye giderek Dallas'ta Teksas Üniversitesinde, Moleküler Biyoloji dalında, DNA onarımı üzerinde 1977 yılında tamamladı. Ardından Yale Üniversitesi'nde yine DNA onarımı dalında doçentlik tezini verdi. 1982 yılında UNC Chapel Hill'de Biyokimya ve Biyofizik alanlarında çalıştı. Burada da DNA onarımı, hücre dizilimi, kanser tedavisi ve Biyolojik saat üzerinde çalıştı.

Aziz Sancar, 415 bilimsel makale ve 33 kitap yayınladı. Aziz Sancar eşi Gwen Boles Sancar ile birlikte Carolina'daki “Türk Evi” isimli bir öğrenci misafirhanesinin kurucularındandır. Ayrıca ABD'de okuyan Türk öğrencilerine yardım etmek ve Türkiye-Amerikan ilişkilerini geliştirmek amacıyla Aziz&Gwen Sancar Vakfı'nı kurmuştur.

ABD 'de Ulusal Bilimler Akademisi ve Amerikan Sanat ve Bilimler Akademisi, Türk Bilimler Akademisi üyesi olan Prof. Dr. Aziz Sancar, Vehbi Koç Vakfı'ndan 2007 yılında ödül aldı. 2005’te Amerikan Ulusal Bilimler Akademisi‘ne, 2006‘da Türkiye Bilimler Akademisi’ne Asil Üye olarak seçildi.

Aziz Sancar, kendisi gibi biyokimya profesörü ve öğretim üyesi olan Gwen Boles Sancar ile evlidir.

Prof. Dr. Aziz Sancar; ABD. Kuzey Carolina Üniversitesi Biyokimya ve Biyofizik bölümü öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Hücrelerin hasar gören DNA'ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları sayesinde 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü kazandı. Prof. Dr. Aziz Sancar; İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi, İsveç Akademisi, Karolinska Enstitüsü ve Norveç Nobel Komitesi tarafından verilen 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü "DNA onarımı" hakkındaki bilimsel çalışmasıyla kazandı. Sancar ödülünü aynı dalda İsveçli Tomas Lindahl ve ABD'li Paul Modrich ile paylaştı.

Ödülleri :
  • 2015 - Nobel Kimya Ödülü
  • 2007 - Vehbi Koç Ödülü
  • 2006 - TÜBA (Türkiye Bilimler Akademisi) Ödülü
  • 2005 - ABD Ulusal Bilimler Akademisi üyesi
  • 2004 - ABD Fen ve Sosyal Bilimler Akademisi (American Academy of Arts and Sciences) Ödülü
  • 1997 - TÜBİTAK Ödülü
  • 1995 - ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü (National Institutes of Health) Ödülü
  • 1990 - Amerikan Fotobiyoloji Derneği (American Society for Photobiology) Ödülü
  • 1984 - ABD Ulusal Bilim Vakfı (National Science Foundation) Genç Araştırmacı Ödülü


alıntı

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 11 Nisan 2021, 21:08   #3
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Yaptıgı DNA onarımı çalışmasının ardından Nobel Barış Ödülü alan ve Türkiye için değerli bilim adamları arasında yer alıyor

________________

~ E & B ~
 
Alt 24 Mayıs 2021, 22:59   #4
1903 ∞
Prencies - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Gururumuz.
Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alt 29 Mayıs 2021, 19:25   #5
1903 ∞
Prencies - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Aziz Sancar gururumuz. Emeğinize sağlık.

 
Alt 29 Mayıs 2021, 20:02   #6
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Kıymetini bilemediğimiz deha.

________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 
Alt 04 Temmuz 2021, 12:45   #7
18-02-2020
Sterben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cool Nobel Ödüllü Bilim İnsanımız Aziz Sancar'ın Hayatı

"Çocukken Ayakkabımızın Olması Bir Lükstü": İşte Nobel Ödüllü Bilim İnsanımız Aziz Sancar'ın Hayat Hikayesi

Adı birçok başarıya imza atmış ve bunu Nobel Kimya Ödülü ile taçlandırmış olan bilim insanımız Aziz Sancar kimdir ve nasıl bir hayat geçirmiştir gelin birlikte detaylı bir şekilde inceleyelim.
Aziz Sancar Orhan Pamuk’tan sonra Nobel ödülü kazanan ikinci Türk olmuştur. Buna ek olarak, ABD Ulusal Bilimler Akademisi’ne kabul edilen 3 Türk’ten birisidir. Kendisini 2015 yılında kazandığı Nobel Kimya Ödülü ile birlikte dünyaya duyurmuştu ancak onun hikayesi çok daha eskiye dayanmaktadır.
Sizler için Aziz Sancar kimdir, neler yapmıştır bu konuları ele alan bir yazı yazdık. Eskiye dayanan hikayesine olabildiğince ışık tutmaya çalıştık. Keyifli okumalar dileriz.
Mardin sokaklarında geçen bir çocukluk: Ayakkabılarımızın olması bir lükstü

Prof. Dr. Aziz Sancar Kimdir
Aziz Sancar 8 Ekim 1946 yılında dünyaya gelmiştir. Mardin’in Savur ilçesinde yaşayan bir çiftçi ailesinin sekiz çocuğundan yedinci üyesidir. Babası çiftçilikle uğraşırken annesi kardeşleriyle ve evle ilgileniyordu. Orta gelirli bir aileydiler. Prof. Dr. Aziz Sancar bir keresinde durumları için şöyle söylemişti: ‘Her zaman yeterince yemek yedik ancak ayakkabılarımızın olması bir lükstü ve onları sadece okula gittiğimizde giyiyorduk’.
Anne ve babası hiçbir eğitim almamalarına rağmen çocuklarının eğitim almaları için gereken her şeyi yapmışlardır. Aziz Sancar annesinin okuma - yazma bilmemesine rağmen tanıdığı en zeki kadın olduğunu söylemiştir. Babasının ise çok çalışkan bir insan olduğunu ve kendisinin rol modeli olduğunu vurgulamıştır. Konuşmalarında, ebeveynlerinin ileri görüşlü bireyler olduklarını birçok kez dile getirdi.
Bir akrabasının söylediğine göre Aziz Sancar’ın anadili Arapçadır ve aile arasında Arapçayı kullandığını ifade etmiştir. Buna karşılık olarak Aziz Sancar ise anne ve babasıyla Arapça konuştuğunu ama kardeşleriyle Türkçe iletişim kurduğunu dile getirdi.
Ayrıca, kendisi verdiği çoğu röportajda Arap olarak gösterilmekten rahatsız olduğunu ve Türk olduğunun üstünü vurgulayarak belirtmiştir. Aziz Sancar ilk ve orta eğitimini Mardin’in Savur ilçesinde tamamladı. En sevdiği dersler; Matematik, Türkçe, Fransızca ve Kimya'ydı. Liseye geçtiğinde ise, futbola olan ilgisini fark etti ve futbol oynamaya başladı. Mardin Lisesi’nde kaleci olarak oynadı. Çocukluğunun büyük bir kısmını Savur sokaklarında top oynayarak geçirdiğini de vurgulamıştır. Hatta okumasaydı iyi bir futbolcu olurmuş. Ancak, lisede son sınıfa geçtiğinde bu düşüncesinden vazgeçti ve üniversite okumak için İstanbul’a gitti.
Biyokimyaya olan merakı başladı:

Prof. Dr. Aziz Sancar Kimdir
1963 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesine girdi. Tıp okumaya başladıktan sonra biyokimyaya ilgi ve merak sardı. İstanbul gibi büyük bir şehre gelmenin avantajları ve dejavantajları vardı ayrıca farklı etnik kökenlerden Türklerle arkadaş oldu. Bu arkadaşlıklar sayesinde dünya görüşü aydınlandı. Türkiyedekien iyi Tıp fakültesine gitmenin verdiği bir dejavantajın başarısızlık korkusu olduğunu söyledi. Ancak bu korkusuna rağmen sınıf arkadaşlarına ve öğretmenlerine kendisinin başarılı olabileceğini gösterdi.
Tıp fakültesindeki ikinci yılında DNA sarmalını öğrendi. Bundan dolayı mezun olduğunda biyokimyacı olmak istediğini anladı. Biyokimya Bölüm Başkanı ile görüştü ve temel bilim araştırmalarında uzmanlaşmak için en az iki yıl Tıp alanında deneyimi olması gerektiğini öğrendi.
1969 yılında üniversitesinden birincilikle mezun oldu. Mezun olduktan sonra Tıp pratiği yapmak için memleketi Savur’a döndü. İlk 6 aydan sonra, o zamanların Türkiye Sağlık Bakanı Savur’a geldi ve Aziz Sancar’ın kliniğini öğrendi. Kendisine Sağlık Bakanlığında çalışmayı önerdi. Ayrıca kendisi aldığı maaşın çoğunluğunu hastalarına ilaç almak için harcadı. Bazen ise küçük çocuklar için oyuncaklar aldı.
Tıp pratiği yaparken en zorlandığı zamanın bazı kadın hastalarının sadece Kürtçe konuşması olduğunu söylüyor. Çünkü kendisi Kürtçe bilmediği için ve o dönemde yerel tercümanlar erkek olduğu için kadınlar sağlık sorunlarını onlara açıklamak konusunda rahatsız oluyorlardı. Bu sorunu Kürtçe öğrenerek aşmaya çalıştı.
Hiçbir zaman akıcı bir şekilde konuşamamasına rağmen kadın hastaları tarafından takdir edildi. Doktor olarak geçirdiği 18 ayın hayatının en mutlu dönemi olduğunu dile getirmiştir. Bir süre hayatını doktor olarak sürdürdü ama Aziz Sancar’ı vücut moleküllerinin gizemi daha çok cezbettiği için bu konuyla alakalı araştırmalar yapmaya başladı. Ayrıca yurtdışında biyokimya okumak için çeşitli burslara başvurdu.
Aziz Sancar’ın bilim dünyasında dikkat çeken doktora çalışmaları:

Prof. Dr. Aziz Sancar Kimdir
1971 yılında bir NATO bursu kazandı ve doktorasını dünyadaki bilimsel araştırmalarda lider olduğunu düşündüğü için Amerika Birleşik Devletlerinde yapmaya karar verdi. Johns Hopkins Üniversitesi Biyokimya Yüksek Lisans Programına kabul edildi. Tıp fakültesinin son yılında İngilizce dersi almış olmasına rağmen öğretmenleri ve öğrenci arkadaşlarıyla iletişim kurarken zorlanıyordu.
Ayrıca önceki akademik başarısı yüzünden kendisine kibir noktasında güvendiğini de itiraf etmiştir. Bu yüzden de insanların kendisinden uzaklaştığını belirtmiştir. Bursunun bitmesi sonucuyla 1 yıl sonra Türkiye’ye döndü. Türkiyede 6 ay daha doktorluk yaptıktan sonra Amerika Birleşik Devletlerine daha iyi bir derecede İngilizce bilerek geri döndü. Oradaki ilk yıllarında imkansızlıklar dolayısıyla teknisyen kadrosunda çalışarak kendi yolunu çizdi.
Erken yaşta elde ettiği başarılar sayesinde genç bir bilimci olarak kabul edildi. 1974 yılında Dr. Rupert'in Teksas Dallas Üniversitesi'ndeki laboratuvarına katıldı. Aziz Sancar, Dr. Rupert’in incelediği bir fenomen hakkında daha fazlasını öğrenmek istedi. Bakterilerin, ölümcül dozlarda UV radyasyonuna maruz kaldıklarında ve görünür mavi ışıkla aydınlatıldıklarında iyileşebileceğini öğrendi.
Bilim insanımız Aziz Sancar, UV ışınlarından zarar görmüş DNA’yı, fotolizazı onaran bir enzimin genini kopyalayabildi. Aynı zamanda enzimi daha fazla üretmek için bakterileri sağlamayı başardı. Yale Üniversitesinde, sigara dumanı, güneş ve diğer çevresel nedenlerden kaynaklı olan hasarları onarmak için önemli olan bir nükleotid eksizyon onarımını ortaya çıkardı. Bu geliştirdiği onarım sayesinde insanların çevresel streslerden uzak kaldığı sürece nasıl bir hayat sürebileceklerini açıklıyor. Aziz Sancar tarafından elde edilen bu bulgular daha iyi tedaviler geliştirmek için gerekli olan önemli temel bilgileri içerir.
Nobel Ödülü'ne adım adım:

Prof. Dr. Aziz Sancar Kimdir
Bilimsel kariyerinde hızla gelişerek DNA onarımı alanında kendisini Nobel Ödülüne ulaştıracak olan yolda kararlı adımlar atarak ilerlemeye başladı. Ayrıca Aziz Sancar sadece DNA onarımı konusunda değil, biyolojik saat konusunda da dünyanın en iyilerinden birisi olmayı başarmıştır. 2015 Nobel Kimya Ödülünü DNA onarım mekanizmalarından olan ‘Nükelotid Koparmalı Onarım’ın mekanizmasını çözdüğü için almaya layık görüldü. Bir sürü farklı enzim ve proteinin yer aldığı bu onarım mekanizması doğru düzgün çalışmadığı zaman, insanlarda ‘Xeroderma Pigmentosum’adlı genetik bir hastalığı ortaya çıkarabilir. Bu hastalık Türkiyede akraba evliliklerinden doğan çocuklarda sık bir şekilde görülür.
Aziz Sancar, Türkiyede doktorluk yaparken bu tür hasta çok görmüştür. UV ışınlarına hassas olan insanların derilerinde derin lezyonlar ortaya çıkar. Bu da zaman içerisinde kansere neden olabilir. Aziz Sancar da bu hastalıktan yola çıkarak DNA moleküllerinin bozulmadan varlığını sürdürebilmesi için çalışmalarına başladı. Nobel Ödülünü paylaştığı iki arkadaşı ile birlikte DNA onarımında önemli olan 2 mekanizmayı buldu.
Bu mekanizmaların isimleri ise; ‘baz koparmalı onarım’ ve ‘yanlış eşleşmenin onarımıdır. Yani, Aziz Sancar ve iki arkadaşı hücrelerin hasar gören DNA'ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu gösteren araştırmaları sayesinde 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü kazanmıştır. Son olarak, kendisinin geliştirip adını koyduğu ‘maxicell’ tekniği ile buluşunu yapıp ürettiği enzim terimleri ile Oxford Biyokimya ve Moleküler Biyoloji Sözlüğüne adını yazdırmıştır.
Aziz Sancar sadece elde ettiği Nobel Kimya Ödülü ile değil aynı zamanda kişisel hayatında ve akademik hayatında önemli işlere adım atmış biri olarak görülmektedir. Hayatı boyunca hep kararlı, istikrarlı bir şekilde devam etmiştir. Bazen zorluklarla karşı karşıya gelse de hedeflerinden ve hayallerinden vazgeçmemiş aksine üstüne gitmiştir. Aziz Sancar’ın hikayesi pek çok genç için bir örnek ve ilham olmuştur.

Alıntıdır.

 
Alt 04 Temmuz 2021, 12:50   #8
Okkalı bir gülüş lazım, buradan bir güleceksin taa oradakine koyacak...
PeLin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Aziz sancar ornek adam aziz sancar yok gence ilham verdi. kesfedilmeye hazir cok genc var eminim sadece kendilerine guvenmeleri gerekiyor basarmanin yarisi inanmaktir. Sadece kendine guven ve yoldan cikma

________________

Sabrımın sınırları taştığında hayatımdan silemeyeceğim insan yoktur.
Kimsenin ardından koşmayın çünkü seven insan yan yana yürür
 
Alt 04 Temmuz 2021, 12:50   #9
Standart

Değerli bilim insanlarimizdan sadece biri ve sirf Nobel Ödülü' nü Anıtkabir'e armağan ettiği için ne yazik ki gündem de kalamadı sosyal platformlar da anılmaya devam ... Değerli paylaşim için teşekkürler @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alt 04 Temmuz 2021, 13:02   #10
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Böyle bilime adanmış sanata adanmış kültürel ekonomik felsefi edebi insanlara adanmış kişiler hep anılmalı paylasilmalı. Gelecekteki yarınlarımızın güneşı görmeleri ancak böyle aşılayarak,anılarak ve araştırarak mümkün kılınabilir.

________________

Prof. Dr. Aziz Sancar Kimdir
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:19.