IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 17 Aralık 2020, 12:06   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Max Ernst Kimdir?

Bu onemli sanatci ozellikle dadaizm ve gercek ustu sanat akiminin en onemli temsilcileri arasinda yer alir. Pek cok sanat tarzi ile ilgilenmistir. Bu sanat dallari sairlik, grafik sanatciligi, ressamlik ve heykeltiraslik olmustur. Max Ernst daha cok gercek ile hayali ic ice gecirerek bu tarzda eserler ortaya koymayi tercih etmistir. Ozellikle doga, kuslar, agaclar ve bocekler ile ilgili konularda boyut kazandiran eserler ortaya koymustur. Resimlerinde en cok yer verdigi canlilar kuslar ve bunlari takip eden ise ormanlardir. Doga ile ilgili seylere ayri bir meraki ve ilgili bulunur. Bunu sebebi ise oldukca etkileyicidir. Cok sevdigi kusunu bir sabah uyandiginda odasinda olu bir sekilde bulmustur. Fakat ayni gun icinde bir mujde de yasamistir. Kusunun oldugu gun kiz kardesi dunyaya gelmistir. Bu dogrultuda kuslara cok fazla ilgi duymaya ve insanlarin hayatlarini degistirebildiklerine inanmaya baslamistir. En buyuk buluslardan biri olan frotaj teknigini bu onemli sanatci 1926 yilinda bulmustur.


Max Ernst’in HayatiMax Ernst Kimdir?
Alman olan Max Ernst 1891 yilinda dunyaya gelmistir. Alman bir ailenin 6. cocugu olarak dunyaya gelmistir. Babasi sagir ve dilsizler okulunda bir resim ogretmeni oldugu icin sanatci bir aileye dogmustur. En buyuk sanslarindan birinin bu aileye dogdugu oldugunu pek cok defa ifade etmistir. 1909 yilinda universite egitimine baslamistir. Universite hayatinda sanat, bilim, edebiyat ve felsefe uzerine egitimler almistir. Disiplinli bir calisma duzeni oldugundan dolayi her dalda buyuk bir basari yakalamayi basarmistir. PsIkiyatr olarak yoluna devam etmistir. Bir gun zihinsel engellileri ziyarete gitmistir. Bu ziyareti sirasinda sanatini gosterip herkesi etkisi altina almayi basarmistir. 1914 yilinda ise calismalarini tamamlamistir. Daha sonra ise 1. Dunya Savasi sirasinda savasa katilmis ve hem dogu hem de bati cephesinde savasmistir. Savastan sonra ise Munih’e gecerek burada surrealizm uzerine derin arastirmalara girmistir. Bu arastirmalar sonucu sanat anlayisini bu yonde degistirerek bu tarzda eserler vermistir.



Max Ernst Sanatinda Kolajresim
Resim alaninda cok basarili olan Max Ernst sanatinda kolajresim alaninda da cok buyuk bir basari yakalamis cok onemli bir sanatcidir. Sanata atilisinin ve sanat uzerine kendini gelistirmesinin ilk asamasi kolajresim olmustur. Kendine ozgu cok farkli ve guzel eserler cikararak herkes tarafindan kucuk yasinda buyuk basarilar yakalamistir. Kendisine ozgu bir teknik olan buluntu teknigini cok guzel bir sekilde resme mec etmistir. Gerek nesneleri gerek imgeleri ve gerekse kullandigi renkler ile cok begeni toplamistir. Sanata giris asamasi olan kolajresim onun yukselmesi ve taninmasi icin atilan ilk adimdir. Yaptigi resimler ile bilincaltina yerlesen duygu ya da dusunceleri disa vurumu saglayan ya da kisiyi gecmisteki bir olaya surukleyen imgeler ve nesneler secmistir. Hayatinda pek cok kapinin acilmasina imkan saglayan sanat dali kolajresim olmustur. Daha sonra ise frotaji ilk kesfeden sanatci olma ozelligi ile tanindi. Sanatcinin hem teknigi hem de sanat tarzi pek cok kisinin ornek alacagi bir sanatci olmasina sebep olmustur. Kendisi de pek cok sanatcidan etkilenmis fakat sanat eserlerinde bu etkiyi hicbir zaman belli etmemistir.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:39.