IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


2Beğeni(ler)
  • 1 Post By CeReN
  • 1 Post By Lareina


 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Nisan 2020, 15:32   #1
Standart Randi Altschul Kimdir?

Randice-Lisa“ Randi ”Altschul (1960 dogumlu) New Jersey, Cliffside Park’ta yasayan bir Amerikan oyuncak mucididir. Ayni zamanda Ilk tek kullanimlik cep telefonunun mucididir. 1985 yilinda basladigi icatlarla, 26 yasina kadar bir milyoner oldu. Oyunlar ve oyuncaklar icin 200’den fazla fikir lisansi verdi.

Randice-Lisa “Randi” Altschul, belirli bir alanda uzmanlik eksIkliginin bir mucitin o bolgede heyecan verici yeni bir urun yaratmasini kisitlamasi gerekmediginin kanitidir. Teknik egitim ya da egitim az olan New Jersey oyuncak mucidi, 1985 yilinda cocuklar ve yetiskinler icin oyunlar ve oyuncaklar yaratmaya basladi. 26 yasina geldiginde bir milyonerdi. O zamandan beri 200’den fazla oyun ve oyuncak lisansi aldi. Basarili girisimlerinden bazilari, populer televizyon sovuna dayanan Miami Vice masa oyunu, Barbie’nin 30. Dogum Gunu Oyunu ve Teenage Mutant Ninja Turtles ve The Simpsons’a dayanan masa oyunlaridir. Ayrica aksiyon figurleri seklinde gelen ve sutte lapaya donusen bir kahvalti gevregi yaratti.



1996 yilinda Altschul onu unlu kilacak fikri ortaya cikardi: dunyanin ilk tek kullanimlik cep telefonu. Otoyolda surus ve bir gun cep telefonuyla konusurken (bu tavsiye edilen bir uygulama degil!) Baglantisi zayifladikca ve konusma kesilip giderken hayal kirikligina ugradi. Cep telefonunu pencereden disari atmak istedi.

Aniden bir “Eureka!” Yasadi. an. Neden insanlarin ayrilan bir sure bitene kadar satin alip kullanabilecegi tek kullanimlik bir cep telefonu yaratmamaya basladiniz? Oyuncak zihniyeti bu sekilde dusunmesine yardimci oldu – diger oyuncaklara gecmeden ve eski oyuncaklarini disari atmadan once bir ogeyi oldukca kisa bir sure kullanma egilimi gosteren cocuklar icin oyuncak yapmaya alisIkti.

Tek kullanimlik cep telefonu Altschul’un elektronik cihazlara ilk girisini isaret etti. Telefonlarin icine girecek super ince devreyi gelistirmek icin muhendis Lee Volte ile calisti. Kasim 1999’da kablosuz, on odemeli cep telefonu ve devre icin bir dizi patent aldi. Telefonuna, yarim santimetreden daha az, yaklasIk bir kredi karti boyutunda olan Phone-Card-Phone® adi verildi. ve geri donusturulmus kagit urunlerinden uretilmistir.

Altschul ve New Jersey sirketi Cliffside Park, Dieceland Technologies, birlikte olmadiklarinda iletisim halinde olmak isteyen anneleri ve cocuklari, uzun sureli cep telefonu sozlesmeleriyle ilgilenmeyebilecek yaslilari veya evden uzaktayken kisa bir sure telefona ihtiyac duyan turistler. Esasen, Altschul’un “gelismis arama karti” olarak kabul ettigi tek kullanimlik telefon, bir arama karti veya ankesorlu telefon ihtiyacinin yerini alacak ve satin almak oldukca ucuz olacaktir.

Sonunda, rakip sirketler Altschul’un fikrine baglandi ve tek kullanimlik cep telefonlari yapmaya basladi. Boylece, Altschul’un telefonu henuz dagitilmadi. Ancak bu yeni fikri ilk dusunen kisi olarak bilinir. 2002 yilinda Telefon Karti Telefonu, Frost ve Sullivan tarafindan ‘Yilin Urunu’ secildi.

Altschul, tek kullanimlik bir dizustu bilgisayar ve diger yeni urunler gibi diger yeni buluslar uzerinde calismaya devam ediyor. Ayrica girisimci ve mucit olarak yasadigi deneyimler hakkinda otobiyografik bir kitap yazmistir.
________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 30 Nisan 2020, 15:36   #2
Özel Üye
Lareina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğine sağlık.

________________

“Size kafamda bir hüküm giydirmedim bayım. çünkü benim kafamda cezanız idamdı. ama sizden kafamda dahi öldüremeyecek kadar nefret ediyordum. Çünkü ölüler kokardı ve zihnimde ölünüzün kokusunu dahi istemiyorum...”
 
Alt 30 Nisan 2020, 15:41   #3
Standart

Alıntı:
Lareina Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Emeğine sağlık.
tşkler : )

________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:15.