IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 03 Nisan 2021, 22:09   #1
Standart Ezan Çiçeği nasıl yetiştirilir.

Ezan Çiçeği  nasıl yetiştirilir.

Ezan Çiçeği (botanik ismi Oenothera Biennis), birçok mucizevi bitki gibi dikkat çekici özellikleri olan bir süs bitkisidir. Yaklaşık olarak lale boyutlarında iri sarı çiçeklere sahiptir. Farklı renklerde açan türleri de vardır. Bunlardan en bilineni pembe ezan çiçeğidir. Taç yaprakları ipeksi ve zariftir. Oenothera gün boyu kapalı kalan ve tam güneş battığı anda açan bir çiçektir. Güneş batarken açması, aynı zamanda ezan vaktine denk geldiğinden bu ismi almıştır. Bunun yanında Gece Mumu Çiçeği olarak da bilinir.



Çiçek güneş gözden kaybolunca bir anda yapraklarını açarak tam anlamıyla görsel bir şölen sunar. Bu özelliğiyle Akşamsefası bitkisine de benzerlik gösterir. Ezan vaktinde açan çiçekleri bir sonraki gün öğle vaktine doğru solar, yani açan çiçekler yalnızca 1 gün yaşar. Fazlaca tomurcuk veren bir bitkidir. Bu nedenle önceki gün ölen çiçeklerin yerine o günün akşam vaktinde diğer tomurcukları çiçeklerini sergiler.


Ezan Çiçeği bir buçuk ila iki metre uzunluğa erişebilir. Bahar dönemlerinde yapraklarının arasından boy gösteren gövdede tomurcuklarını biriktirir. Tüm gün güneşe ihtiyaç duyan bir bitki olduğundan yazın çiçek açar. Düzenli olarak sulanması gerekir, herhangi bir karma bahçe toprağında yetiştirilebilir. Don olaylarına dayanıklıdır ve yaz kış yeşil kalır.


Ezan Çiçeği  nasıl yetiştirilir.


Ezan Çiçeği tohumu ne zaman ekilir? Çiçeğin tohumu ilkbahar yaz ayları arasında ekilebilir. Toprağın 0.5 santimetre ya da 1 cm derinine tohumlar yerleştirilir.

Ezan Çiçeği kaç günde çimlenir? Çiçek uygun şartlarda 20 ila 25 gün içerisinde çimlenir.


Ezan Çiçeği ne zaman çiçek açar? Bitki Mayıs-Kasım aralığında çiçeklenir. Bunun yanında Aralık ayı ortası budama için uygundur.


Ezan çiçeği çok yıllık olarak yetiştirilebilir. Genelde boydan değil yanlara yayılarak büyür. Bu nedenle örtücü özelliğe sahiptir ve genellikle bahçe süslemede kullanılır. Ezan çiçeği saksıda yetişir mi? sorusunun cevabı ise evet, yetişir olacaktır. Çiçeği geniş saksılarda yetiştirebilirsiniz. Ancak gerek sürekli güneşe ihtiyacı olması gerekse ağır koşullara dayanıklı bir bitki olması ile ev ortamı için pek uygun olmayabilir. Bu nedenle balkon, teras ya da pencere önü daha uygun olacaktır.

Ezan çiçekleri hangi toprakta yetiştirilir sorusuna gelecek olursak, bu çiçeklerin havalandırılmış, canlı ve geçirgen bahçe topraklarını daha çok sevdiğini söyleyebiliriz. Bunun yanında toprağın organik gübre ile (yaprak, çiçek, çürümüş odun) harmanlanış olması bitkinin gelişimi açısından olumlu etki bırakacaktır.

 
Alt 03 Nisan 2021, 22:12   #2
Kimseye Eğecek Başımız Yok Umudumuzun Bittiği Yerde İnadımız Başlar...!DostYeri.Org
KuzeyAras - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Guzel Bır Cıcek Cok Gordum Kokusu Harıka.

________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 10 Nisan 2021, 13:48   #3
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bahar geliyor çokça görmüş olucağım bir çiçek türü.

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:14.