IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Mayıs 2020, 23:38   #1
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kasımpatı Nasıl Yetiştirilir?

Kasımpatı Nasıl Yetiştirilir?


Kasımpatı Nasıl Yetiştirilir?

Çeşit çeşit renklere sahip bir bahçe süs bitkisidir kasımpatı. Doğada genellikle sarı, pembe ve beyaz olurlar. Diğer renkleri karışımın bir örneğidirler. Papatyagiller familyasından oldukları için görünüş itibari ile papatya ile benzer özellikler gösterebilirler. Genelde bahçe bitkisi olmalarına rağmen saksılarda balkonlarda da bakılabilirler. Yetiştirilmesi ve bakımı en kolay bahçe bitkisidir. Bu nedenle de çok tercih edilirler. İyi bakıldıkları sürece boyları bir metreye kadar ulaşabilir.

Peki kasımpatı nasıl yetiştirilir? Ekim yeri ve toprak isteği Kasımpatı çiçeği bahçelerde, balkonlar, evde pencere kenarlarında kısacası her yerde yetiştirilebilen bir süs bitkisidir. Evin içinde yetiştirilmek isteniyorsa pencere kenarı gibi güneş gören bir yerde olmalılardır. – 30 dereceye kadar dayanıklı olabildikleri için günlük güneş alabilen her yere ekilebilirler. Direkt güneş ışığını almamasında fayda vardır. çiçekleri yanabilir. Not: -15 ve üzeri derecelerde hava şartlarında yetiştirilmeye çalışılıyorsa, kışın toprakları korunmalıdır. Bunun için toprak üstü saman, naylon vs gibi nesnelerle örtülmeli toprak direk dondan korunmalıdır. Çok fazla toprak seçici değildirler. Aşırı kireçli olmayan tüm topraklarda yetişebilirler.

Zengin bir şekilde çiçek açılması isteniyorsa haziran başında potasyumca zengin gübre dökülmelidir. Ekim ve bakımı Tohumdan üretilmesi epey zahmet gerektiren bir işlemler dizisi oluşturacağı için çok fazla tercih edilmez. Çimlendirmesi ve tohumun ekimi şubat aylarında yapılmalıdır. 20 derece altında çimlendirilmelidir.

Fideler 15-20 cm ulaştıklarında ekilecek esas yerlerine dikilmelilerdir. Toprak kuruduğunda sulamak yeterli olacaktır. Dip sulaması yapılmalı ve gündüz güneşin çok yoğun hissedildiği zamanlarda sulama yapılmamalıdır. Yoksa yapraklar ve çiçekler kuruyabilir. Kasımpatıları zaman zaman çok sık hale gelip birbirlerine zarar verebilirler.

Bu zamanlarda kökleri iki üç gruba ayırın. Toprağı potasyumca zengin bir gübreyle gübreledikten sonra en az 30 cm aralıklarla tekrar ekme yapın. Bu ayrılmış kökleri bir ay kadar seyrek olarak sulamanızda fayda vardır. Mayıs sonuna doğru budama yapmanızda fayda vardır. Budama yaptıkça daha fazla dallanıp filizlenip çiçekleri çoğalacaktır. Not: Kasımpatı havanın karanlık olduğu sonbahar aylarında açtığından dolayı yazın çiçeklenme yaşanmaz. Yazın çiçeklenme istiyorsak gece karanlık sürelerini 13-14 saate çıkartacak şekilde karanlıkta bırakılırsa, sonbahar geldiğini sanıp çiçeklenme başlayacaktır.




Alıntı
________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:30.