IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 01 Mayıs 2020, 11:38   #1
Helper
Nevra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Areka Bakımı

Areka Bakımı

Areka çiçeği yeşil sık şemsiye gibi açılan yaprakları ile ev ofis ortamlarında bakımı kolay bir bitki olarak gözümüze çarpmaktadır. Bulunduğu ortama kolay adapte olabilen, mevsim değişiklikleri ve susuzluğa dayanıklı bir bitkidir.

Areka palimiye maksimum 6 metre boya ulaşmaktadır. Bitkinin önemli bir özelliği gövdesi devamlı olarak yeni yaprak vermesidir. Ortalama yaprak uzunluğu 2 mt dir. Areka çiçeğinin geniş ferah yapraklarının bulunduğu mekanda bir yere temas etmemesi gerekir.

Areka Bakımı

Areka Sulama
Areka bitkisi özellikle yaz aylarında suyu seven bir bitkidir. Susuz bırakırsanız bitki yaprakları kurumaya başlayacaktır. Yaz aylarında toprağın devamlı nemli kalması gerekmektedir. Haftada 2 defa bol su ve 15 günde bir defada yapraklarını fıs fıs yada duş altında yıkanması bitki için çok faydalı olacaktır.

Kış aylarında haftada 1 defa su vermeniz bitki için yeterli olacaktır. Su miktarı bitki saksısının boyutuna göre ayarlanmalıdır.


Areka Ortam Seçimi
Areka bitki için ortam seçimi yaparken bitki büyüklüğü göz önünde bulundurulmalıdır. Bitki sıkışık olmayan bir ortamda yaprakları ferah bir tarafa sürtmemesi gerekmektedir.

Bitki aydınlık bir ortamda sağlıklı gelişir. Direk güneş ışığı alması yapraklarında sararmalara neden olabilir. Bitkiyi iki pencere arası cereyan oluşabilecek ortamlardan koruyunuz.

Bitkinin yerini değiştirdiğinizde 15 gün yapraklarında solgunluk görebilirsiniz. Bu solgunluk yeni yerine adapte olduktan sonra düzelmeye başlayacaktır.

Areka Bakımı

Areka Çiçeği Nasıl Çoğaltılır
Areka çiçeğini ilk bahar aylarında yavru köklerini alarak çoğaltım yapabilirsiniz. Kök dibinden aldığınız yavru kökleri bir bardak suya batırmanız durumunda 1 hafta sonra yeni bir saksıya iyi bir toprak ile ekmeniz durumunda bitki büyümeye başlayacaktır.

Areka palmiyesi fiyatı
Areka salon palmiyesi fiyatları 150 tl ile 250 tl arasında değişmektedir.



Alıntı
________________

*****

"Ardından karanlığın içinde bir kibrit yanmış.
Geçmiş, geleceğin üzerinde kendini ateşe vermiş.
Ve gelecek, geçmiş ile birlikte yok olmaya başlamış."

*****
 
Alt 01 Mayıs 2021, 19:03   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bitkinin yerini değiştirdiğinizde 15 gün yapraklarında solgunluk görebilirsiniz. Bu solgunluk yeni yerine adapte olduktan sonra düzelmeye başlayacaktır.

İnsanlar gibi aynı.

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:00.