IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Nevra


 
 
Seçenekler Stil
Alt 01 Mayıs 2020, 11:05   #1
Helper
Nevra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Orkide Bakımı

Orkide Bakımı

İhtişamlı görüntüsüyle özellikle kadınların ilgiyle beslediği orkidelerin bakımı söz konusu olduğunda hepimiz zorlanırız. Bu zorlukları alt etmenin yollarını sizler için derledik.

Tür ve cinse göre bakımı değişse de genel prensipler yaklaşık olarak her zaman geçerlidir. Büyük olanlarını satın alabilirsiniz. Çünkü evin ortamına çok daha kolay uyum sağlayabilirler.

Çiçekleri olgunlaşmış olanlardan ziyade içinde tomurcuklarının da bol olduğu bir kısmı açmış olanlara yönelmekte fayda var. Çünkü diğeri zaten çiçeklerini açmış ve artık dökülme evresine diğerine göre daha çok yaklaşmıştır.

Orkide Bakımı

Yapraklarına dikkat edin. Lekeler varsa bu orkideler hasta olabilir veya güneşe fazla maruz kaldıkları için yaprakları yanmış olabilir.

Orkidenin bulunduğu saksı şeffafsa köklerini kontrol edebilirsiniz. Koyu kahve hatta siyaha dönmüşse kökleri ölmüştür. Kesinlikle almayın.


ORKİDENİZ EVE ALIŞMALI
Orkide yetiştirmeye karar verdiğinizde önce koyacağınız yeri belirlemelisiniz. Orkideyi koyacağınız yerin aydınlık olması ancak direkt ışık almıyor olması gerekmektedir. Pencere önü değil ama daha yan kenarlarına doğru koyabilirsiniz. Doğu cepheye bakan yerlerde daha iyi büyürler. Güney ya da batı cephede de büyüyebilirler ancak bir perde ile korunmaları sağlıklı olur.

Orkidenizin yaprakları ışık konusunda size yol gösterebilir. Eğer zeytin yeşili ise yeterli ışık alıyor demektir. Ancak renkleri koyulaşmış ise yeterli ışık alamıyor demektir

ODA SICAKLIĞI
İdeal oda sıcaklığı gündüzleri 23 C akşamları da 18 C. Yerini benimsedikten sonra oda sıcaklığındaki dalgalanmalardan etkilenmesi zorlaşacaktır. Ancak tomurcuklanma dönemlerinde sorun olabilir. Çünkü serin ortamlar tomurcuklanmasını durdurabilir.

Orkide Bakımı

SULAMA SIKLIĞI VE MİKTARI

Genel olarak 4 – 7 günde bir sulamak gerekse de bu kesin bir kural değildir. Orkidenin su ihtiyacı saksı ortamı ile değişkenlik gösterebilir. Sulama sıklığını ışık ve oda sıcaklığı belirler. Yaz aylarında daha çok su isteyebilirken kış aylarında sulama sıklığı azalabilir. Dikkat edilmesi gereken husus bir çok bitki gibi orkideler de kuraklığa dayanımı azdır. Her zaman için toprağının bir miktar nemli olması iyi gelecektir. Her bitkide olduğu gibi sabah saatlerinde sulamak faydalı olacaktır.

Orkide Bakımı

Sulama şeklini şu şekilde yapabilirsiniz; Bitkiyi akan suyun altına tutarak bitki harcının suyu tamamen emmesini sağlayın. Sulama suyunun tuz içeriği çiçek için oldukça önemlidir. Yağmur suyu veya tuz içeriği düşük kaynak suyu kullanarak tuzun çiçeğe vereceği zararları azaltabilirsiniz.

Alıntı
________________

*****

"Ardından karanlığın içinde bir kibrit yanmış.
Geçmiş, geleceğin üzerinde kendini ateşe vermiş.
Ve gelecek, geçmiş ile birlikte yok olmaya başlamış."

*****
 
Alt 18 Nisan 2021, 22:17   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Çok güzel bir çiçek kokusu yeter

________________

~ E & B ~
 
Alt 18 Nisan 2021, 22:18   #3
~Ölüm Çiçeği~
LaviNia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Anneciğim çok sever

________________

Bazen de yıldızlar bakar.
İnsanlar kayar hayatımızdan..

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:04.