IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Amerika Gezi Rehberi Amerika Gezi Rehberi Gezelim Görelim

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Yazgı
  • 1 Post By Stolichnaya


 
 
Seçenekler Stil
Alt 02 Mart 2020, 17:56   #1
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Yellowstone Ulusal Parkı

Amerika Birleşik Devletleri’nin ve dünyanın en önemli sit alanlarından biri kabul edilen Yellowstone Ulusal Parkı, her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor. ABD’ye gidenlerin vakit ve bütçe ayırıp mutlaka görmesi gereken yerler arasında olan park, her yıl yaklaşık olarak 4.3 milyon ziyaretçi ağırlıyor.

ABD’nin ve Dünya’nın İlk Ulusal Parkı

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

1 Mart 1872’de dönemin ABD Başkanı Ulysses S. Grant’ın imzasıyla ABD’nin ve dünyanın ilk ulusal parkı olma özelliğini kazanan Yellowstone Ulusal Parkı (Yellowstone National Park), Amerika Birleşik Devletleri’nin Idaho, Montana ve Wyoming eyaletlerinin kesiştiği noktada yer alıyor. Büyüklüğü yaklaşık olarak 8987 kilometre kare olan Yellowstone Ulusal Parkı’nın %96’sı Wyoming’de, %3’ü Montana’da ve %1’lik bir kısmı da Idaho eyaletinde bulunuyor.

Nefes Kesici Bir Güzellik

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yellowstone Ulusal Parkı’nın içerisinde üç yüzden fazla gayzer (bunların en ünlüsü her doksan bir dakikada bir püsküren Old Faithful’dur), iki yüz doksandan fazla da irili ufaklı şelale var. Dünyadaki sıcak su kaynaklarının yarısı Yellowstone Ulusal Parkı’nda ve bu sıcak su kaynaklarının sayısı on bini aşıyor. ABD’nin en büyük, dünyanın ise en büyük üçüncü kaplıcası olan Grand Prismatic Spring de Yellowstone Ulusal Parkı’nda yer alıyor.

Yalnızca yer altı kaynakları değil parkın ev sahipliği yaptığı canlı türleri de oldukça çeşitli. Kuşlar, balıklar, sürüngenler, memelerin yüzlerce türü Yellowstone Ulusal Park’ını yuva olarak benimsiyor. Parkta özellikle Kuzey Amerika Boz ayısı, bizon, antilop, çakal ve vaşaklar yoğunluğu ile göze çarpıyor. Yellowstone Ulusal Parkı bizon sürüsü, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en eski ve en büyük bizonu sürüsü.

Maalesef parkta her yıl orman yangınları meydana geliyor. Özellikle 1988’deki büyük orman yangınlarında parkın yaklaşık üçte biri yandı. Parkta ayrıca bin yedi yüzden fazla ağaç ve diğer vasküler bitki türleri yer alıyor. Bunların dışında egzotik sayılan yüz yetmiş tür bitki çeşitleri de var.

Doğanın İçinde Sınırsız Eğlence İmkanı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Yellowstone Ulusal Parkı’nda ziyaretçiler yürüyüş, kamp, tekne gezisi, balık tutma gibi aktiviteler yapabiliyor. 2016 yılında 4.257.177 ziyaretçi ile bir rekora imza atan parkta avcılık kesinlikle yasak.

En yoğun zamanını yaz aylarında, özellikle Temmuz ayında, yaşayan parkta bu dönemlerde üç bin yedi yüz kişi çalışıyor. Parkın içerisinde dokuz otel ve toplamda 2323 otel odası yer alıyor. Parkın içerisinde toplu taşıma ağı bulunmuyor ve ulaşım tur şirketleri aracılığıyla sağlanıyor. Kış aylarında kar motosikletleri ile tur rehberleri eşliğinde turların da düzenlendiği Yellowstone Ulusal Parkı, UNESCO’nun Dünya Mirasları listesinde yer alıyor.
 
Alt 17 Nisan 2021, 18:07   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Muazzam bir yere benziyor. Ancak resimlerle avunalım.

________________

~ E & B ~
 
Alt 17 Nisan 2021, 18:08   #3
~Ölüm Çiçeği~
LaviNia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Ay çok hoş görünüyor

________________

Bazen de yıldızlar bakar.
İnsanlar kayar hayatımızdan..

 
Alt 18 Eylül 2023, 01:06   #4
Muhsin YAZICIOĞLU
Stolichnaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Yellowstone avrupada değil Kuzey Amerikadadır .

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:24.