IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Avrupa Gezi Rehberi Avrupa Gezi Rehberi Gezelim Görelim

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Allecra


 
 
Seçenekler Stil
Alt 19 Haziran 2020, 13:58   #1
Banlı Üye
Allecra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Adaların yaramaz çocuğu: Ios

Adaların yaramaz çocuğu: Ios

Adaların yaramaz çocuğu: Ios

Bembeyaz evler, altın rengi incecik kum plajlar, cam göbeği rengi deniz, zengin gastronomik mutfak ve yoğun gece hayatı… Ege denizinde Cylades Grup Adaları’nın yaramaz çocuğu diye adlandırılan Ios’a sizi çekecek nedenlerin sadece birkaçı.

1960-70’ler de Fransız hippileri Mikonos’tan önce Ios’u keşfedip Mytolopas Plajı’nda partiliyorlarmış. Bugün 1 km’yi bulan sahilin restoran ve barlarında parti düşkünlerine aradıkları eğlenceyi fazlasıyla sonuyor. Hem de Mikonos Adası’ndan sadece 80 km uzağında ve daha ucuza... Ios, sadece ‘eğlence’ demek değil. Adanın haritasına bakarsanız iğne oyası işlenmiş gibi duran kıyıları, irili ufaklı onlarca koyu barındırıyor. Sörf ya da dalış tutkunlarından, 17-18 yaş gruplarından çocuklu ailelere kadar herkes aradığını burada bulabiliyor.

At kendini denize


Pire Limanı’ndan kalkan feribot 3.5 saat sonra Gialos Koyu’na girerken görüntü etkileyiciydi. Sağınızda Bizans kilisesi Agia Irini bütün görkemiyle sizi karşılarken, otel, kafe ve mağazalarla dolu şehir merkezinin gerisinde Agios Georgios Basmenos Kilisesi beyaz mavi kubbe ve çanıyla sizi selamlıyor. Zaten buralarda her yer mavi beyaz. Deniz her yerde tertemiz. Kristal berrak. İsterseniz feribottan iner inmez kendinizi hemen suya atabilirsiniz. Sardunya ve okaliptus ağaçlarının uzandığı ‘Hora’ adanın asıl merkezi yukarıda tepede amfitiyatro şekilinde inşa edilmiş. İçi labirent gibi döne döne giden sokaklar.

Adaların yaramaz çocuğu: Ios

Başım dönüyor kayboluyorum. Burada odak nokta, adadaki 365 kiliseden en ünlüsü Panagia Gremiotissa ve en çok fotoğraflanan önündeki büyük mavi kubbe ve palmiye ağacı. Hora’nın üzerinde 12 tane eski rüzgâr değirmeni, onların da üzerinde kekik ve deniz esintisinin eşlik ettiği adeta ‘adanın balkonu’ Odysseas Elythis Açık Tiyatro bulunuyor. Hora, aslında biraz köhne ama bir o kadar da gerçek ve capcanlı. Minik minik kafe ve barlar, dükkânlarla dolu. En güzel restoranların içi bile sahiplerinin anı olarak sakladığı objelerin olduğu raflarla kaplı, karmaşık ev gibi. Loş, kırmızı veya kare desenli örtülü masalar şık değil ama yemeklerin lezzeti damak çatlatıyor.

Hürriyet
 
Alt 19 Haziran 2020, 14:30   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Böyle muazzam yerler insana çok huzur veriyor ;khv

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:16.