IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 05 Aralık 2020, 18:34   #1
Durduk yere sizi terk eden, ya alacağını alamamıştır ya da alamayacağını anlamıştır.
SOY SAUCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Geleneksel Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Öncesi ''Lan 2 poşet şey nasıl 300 Lira tuttu?'' Şenlikleri Tüm Yurtta Coşkuyla Kutlanıyor...

Geleneksel Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Öncesi ''Lan 2 poşet şey nasıl 300 Lira tuttu?'' Şenlikleri Tüm Yurtta Coşkuyla Kutlanıyor...
Artık gelenekselleşen hafta sonu sokağa çıkma yasağı öncesi histerik bir halde markete dalıp kasada aldıklarının fiyatına şaşırma şenlikleri yine coşkulu kutlamalara sahne oldu. Yurt genelinde yaklaşık 50.000 markette eş zamanlı olarak kutlanan şenliklerde vatandaşlar bir yandan karşılıklı covid-19 değiş tokuşu yaparlarken bir yandan da aldıkları 8-10 parça şeyin nasıl o kadar tuttuğuna bir kez daha doyasıya şaşırma fırsatı buldular.
Market çıkışından yaptığı açıklamada, "Kasada toplam tutarı öğrendikten sonra afallamak, elimdeki fişe bakıp tek tek fiyatları toplayıp bir yanlışlık olmadığını fark ettikten sonra bir kez daha afallamak benim için adeta bir bağımlılık oldu" diyen Bilge Ürcek(28), Mart ayında ilk sokağa çıkma yasağından bu yana festivalin düzenli katılımcısı olduğunu belirtti.
Fırın ve marketlerin hafta sonu da açık olacağını bilmesine rağmen "sokağa çıkma yasağı" sözcüğünü duyduğu an beyninde "evde çoluk çocuk açlıktan duvarları kemiricez!" alarmının ötmeye başladığını söyleyen Nihat Yaraban(48) da şenliklerin bir diğer müdavimi. "Aslında kolay adapte olan bir yapım var. İlk bir kaç market alışverişinden sonra artık şaşırmayı bırakabilirdim ama 2 poşet şeyin tutarı ilk sokağa çıkma yasağından beri düzenli olarak arttığı için o heyecan asla ölmüyor. Kasiyere 'Yuh! Parayı yesek daha ucuza gelecek' esprisini yapmazsam kendimi o hafta eksik hissediyorum" diyen Yaraban, parası 4 ekmek, 2 paket makarna, 1 kilo yoğurt ve 1 litre cola almaya yettiği sürece her cuma akşamı market kuyruğunda olmaya devam edeceğini ifade etti.
(Image Credit: Sedat Cenikli)
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:57.