IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 01 Ekim 2021, 23:15   #1
Ela
Emektar
Ela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Depresyon

"günlük hayatta, insanlar genellikle olumsuz düşünerek, olayların kötü olduğuna ya da olacağına dair endişe duyarak, hissettikleri stresi artırırlar. tek bir endişeli düşünce bile uyarılma seviyemizi artırdığı için, bu tip düşünceler kişinin yaşadığı toplam uyarılma ve stres düzeyini yükseltir. hatta insanlar bazen bütünüyle başarısızlığa neden olan düşünme biçimleri geliştirirler.

abramson, seligman ve teasdale (1985) kronik depresyon yaşayan kişilerin çoğunlukla depresyonun daha da şiddetlenmesine neden olan bir depresif yükleme biçimi benimsediklerini bulmuşlardır.

yüklemeler bir şeylerin neden olup bittiğine ilişkin gösterdiğimiz gerekçelerdir; depresif yükleme biçimi de olaylar ya da durumlar hakkında sürekli en kötü gerekçeleri sunmak anlamına gelir.

depresif yükleme biçimleri genel, sabit ve kontrol edilemezdir. geneldir, çünkü söz konusu gerekçe hemen hemen her şeye uygulanır; sabittir, çünkü geçici değildir, büyük ihtimalle öngörülebilir geleceğe kadar devam eder; kontrol edilemezdir, çünkü kişi bu konuda hiçbir şey yapamaz. dolayısıyla depresif yükleme biçimini benimsemiş birinin başına can sıkıcı bir olay geldiğinde, bunun da aynen diğer olaylar gibi olduğuna, daha da kötüleşeceğine, her zaman böyle olacağına ve değiştirilemeyeceğine inanır. bu düşünceler, kısmen yaşadıkları stresi artırarak, kısmen başka bir şey yapmaya çalışmanın hiçbir yararı olmadığını düşünmelerine yol açarak, depresyonun devam etmesine neden olur. başka bir deyişle, kendilerini çaresiz hisseder, yaşamlarında olup bitenleri kontrol edemediklerini düşünürler."
 
Alt 02 Ekim 2021, 15:09   #2
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

İçinde bulunduğum durum.

________________

ellerinde bir güldüm ,
soldum .
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:28.