IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
Sohbet chat

Güncel ve Son Dakika Haberler Güncel ve Son Dakika Haberler

💬 Bu Alana Reklam Ver ! 🎉 Hemen Katıl!
1Beğeni(ler)
  • 1 Gönderen Stolichnaya

Seçenekler Stil
Alt 08 Ocak 2022, 17:19   #1
Muhsin YAZICIOĞLU
Stolichnaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Dolandırıcılıktan tutuklanan fenomenler serbest bırakıldı

İzmir'de, sosyal medyada dolandırıcılık yaptığı iddia edilen suç şebekesine yönelik operasyonda gözaltına alınıp tutuklanan sosyal medya fenomeni Simge Barankoğlu ile Yeşim Aydın, ara mahkeme kararıyla dün, 56 gün sonra serbest bırakıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi, sosyal medya üzerinden dolandırıcılık yaptığı öne sürülen suç şebekesine yönelik çalışma başlattı. Ekipler, dolandırıcılık şebekesinin, kullanıcıları sosyal medya üzerinden oynanan oyundan para ödülü kazandıkları ancak belli miktarda vergiyi vererek ödülü alabilecekleri yalanıyla kandırdıklarını tespit etti. Ekiplerce 10 Kasım'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda aralarında sosyal medya fenomeni Simge Barankoğlu ve Yeşim Aydın'ın da bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı.

FENOMENLER TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden, aralarında Barankoğlu ve Aydın'ın da olduğu 16'sı tutuklandı, diğer 2'si ise serbest bırakıldı. Operasyon kapsamında 1 kişinin daha tutuklanmasıyla tutuklu sayısı 17'ye çıktı.
SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Simge Barankoğlu'nun, ifadesinde, "Sosyal medya fenomeniyim. Geçimimi reklam alarak sağlıyorum. Soruşturmaya konu bu eylem de diğer reklamlar gibiydi. Tarafları ve müştekileri tanımıyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

Yeşim Aydın da ifadesinde, "Geçimimi sosyal medyada reklam yaparak sağlıyorum. Bu kişiler benimle temasa geçip reklam vermek istediklerini söyledi. Ben de işim bu olduğu için kabul ettim. Böyle bir dolandırıcılık suçunun işlendiğini bilseydim asla kabul etmezdim. Bana verilen isim ve soyadlarının sahte olduğunu emniyette öğrendim. Kimseyi dolandırmak için çalışmadım. Müştekilerin hiçbiri ile iletişime geçmedim, para istemedim. Sadece reklam ücreti aldım. Çok üzgünüm" diyerek kendini savundu.
TAHLİYE EDİLDİLER

Şüphelilerle ilgili soruşturma sürerken, sulh ceza hakimliğinin aylık gerçekleştirdiği tutukluluk değerlendirme duruşmasında dün yeni bir karar verildi. 56 gündür cezaevinde bulunan sosyal medya fenomenleri Barankoğlu ve Aydın'ın tahliyesine karar verildi.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]

''Alıntı''
👍 1

Alt 09 Ocak 2022, 00:05   #2

Eğer ki malum kişiye bir iki eleştiri yapsalardı şimdi böyle bir karar çıkmazdı. Şaka gibi cidden.

Belgeleri ile ortaya çıkan bir şey var ve serbestler. Ne güzel adalet!!.

Alt 09 Ocak 2022, 00:55   #3
Banlı Üye
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tipe bak
İnsanlıktan utanın siz.

Alt 12 Ocak 2022, 06:39   #4
Özel Üye
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Her önüne gelene fenomen ve ünlü deneyi ne çok seviyor bu insanlar

Alt 12 Ocak 2022, 08:39   #5
Eğer birini kandırmayı başardıysan onun aptal olduğunu düşünme. Sadece sana hakettiğinden çok daha fazla güvenmiştir.
fredyy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Simge barankoğlu öümceeekk koyktunmuğğğ diyen kız değilmi :) Beyaz şow a da çıkmıştı hatta .d

Alt 12 Ocak 2022, 10:58   #6
Guest
Beatrice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Hayırlı olsun

Alt 12 Ocak 2022, 11:00   #7

Keşke hakkettiginiz yerde kalsaydınız

Alt 12 Ocak 2022, 11:02   #8

Simge'ciğim meme çatalını açarak reklam yapman maalesef ki seni banner yapmıyor.
Kayık tip ve şekillemelerinizle kazanamadığınız paraları,bedeninizle kazanmaya çalışmanızı anlarım.
Bir sürü kadın manken var bedeni ve yüzüyle para kazanan.Sizin kazancınız para değil ama.
Neyse,kafanızı toz çekerek dik tutmaya devam edin siz :)

Yazar demiş ki sonra;

''Ben sadece böyle anlarda yazabiliyorum,ben olmanın dışında olduğumda yani,ben değilken.Çünkü;benim dışımda gelişen şeylerden benim içimde başka bir ben muzdarip gibi.
Benim dışımda birisi yazıyor,o yazar ben değilim,ben yazarım.''

Alt 12 Ocak 2022, 11:47   #9

Biri yeni nesilimi merak ediyordu ?
- Buyrun

Heyecanlanamıyorum..

Alt 14 Ocak 2022, 18:24   #10
Guest
Saruhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sadece gülüp geçiyorum.

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)