IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
Sohbet chat

Ekonomi Haberleri Ekonomi üzerine haberleri bulabilirsiniz.

💬 Bu Alana Reklam Ver ! 🎉 Hemen Katıl!
1Beğeni(ler)
  • 1 Gönderen rainbow6

Seçenekler Stil
Alt 29 Kasım 2021, 21:57   #1
Question Süt Ürünlerine Yüzde 45 Zam Gelecek İddiası

Eğer doğruysa, buradaki bilgi ve veriye göre olması muhtemel olan iddiadır.

Süt Ürünlerine Yüzde 45 Zam Gelecek İddiası

Eğer öyle olursa;
40 tl olan kaşar peyniri ortalama 55 tl,
1 lt süt 12 tl,
Ezine peynirinin kilosu 90 tl,
1 kg yoğurt ise ortalama 12 tl olacak.
👍 1

Alt 30 Kasım 2021, 00:42   #2

8 ARALIK'TAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK
Duyuruda toplantı neticesinde alınan kararlara yönelik şu ifadelere yer verildi: "Bu kapsamda 8 Aralık 2021 tarihinden geçerli olmak üzere soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış litre fiyatı (çiğ süt destek primi hariç) 4.70 lira olarak belirlenmiştir. Soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatında; 2019/64 sayılı Çiğ İnek Sütünün Sınıflandırılmasına İlişkin Tebliği ile belirlenen A Sınıfı çiğ sütün dönemine ait protein ve yağ değerleri baz alınacaktır. Baz alınan yağ ve protein oranlarındaki her bir dizyem (0,1'lik değişim) için yaklaşık 7 kuruş fark uygulanacaktır. Ulusal Süt Konseyi, çiğ sütün üretim maliyetinde öngörülmeyen değişimler görülmesi durumunda yeniden toplanıp karar verecektir."

Alt 30 Kasım 2021, 00:47   #3
Banlı Üye
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yazık yazık millet çocuğuna süt te alamayacaksa yandık demektir :( Allah yardımcıları olsun ne diyelim :(

Alt 30 Kasım 2021, 01:01   #4
hepSi bir yaLan . . .
ZaLim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı:
ZaLim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ek olarak daha çiğ süt zammı var önümüzde, 2021 - 6'ıncı ayında yüzde 30 zam yapılmıştı devlet tarafından, en az yüzde 25-30'luk bir zam dilimi daha bekliyorum..
daha önce yazmıştım, benim beklentim %30' idi zam oranı.. %45 olması çok kötü bir durum. Tabi birde bu işin çiftçi tarafı var. Ne yazık ki bu zam oranı çiftçiye pek yaramıyor. Çiftçi 4 liradan satıyor çiğ sütü. Pastorize edilmiş şekilde market rafına girişi en az 10 tl olacaktır. En çok parayı yine büyük firmalar kazanacaktır.

Fuego, sonrisas, realidad y dolor . . .

birazdan yorgun bir atı vuracaklar uyuşturmadan, rüyamda, üstelik ben henüz daha uyumamışken...

Süt Ürünlerine Yüzde 45 Zam Gelecek İddiası
28/08/2025

sorun ve destek için : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden iletişim kurabilirsiniz.

Alt 30 Kasım 2021, 07:58   #5

Çakallara bak. Kallavi tüm zamlar 3-4 Aralık'tan sonra oluyor. Çünkü TÜİK 2-3 gibi sözde enflasyon verilerini açıklayacak!!. (benzine de 30'unda 90 kuruş indirim yaptılar. Valla şeytana pabucunu ters giydirir bunlar :)))))

Asgari ücrete yüzde 35 zam gelse de artık hikaye. Büyük ihtimal iktidar yüzde 35 zam yapar ve sanki yüzde 500 zam yapmış gibi yaygara koparır yandaş medyası ile :). Şubat ayından sonrada zaten una, şekere ve bir çok şey zam geleceği söyleniyor.

Yani düz mantıkla bakacak olursak. Asgari ücret 4000 tl olsa bile, alım gücü olarak şuan ki göreceye göre, 2022 de 2500 tl gibi olacak :).

Ama neyse ki yol yabtılar

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)