![]() |
| IR Sözlük Kelime anlamını aradığınız tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz. |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| İnsanların yaşamları süresince varoluş amaçlarına dair bir gerçeklik aramalarından, evrendeki varoluşlarına bir anlam yüklemeye çalışma eğilimlerinden mütevellit doğmuş bir felsefi öğretidir. Absürdizme göre, insanın evrendeki varoluşuna dair kati bir sonuca ulaşmak olanaksızdır. Bir sonuca varmak mümkün olamayacağı için, insan, ya "hayatın anlamsız olduğu" sonucunu çıkaracak ya da "tanrıya ve dine, mevcut yaşamdan sonra başlayacak öte bir âlem inancına" tabi olacaktır. Bundan dolayı, insanın evrende varoluşuna yönelik geçerliliği kesin olan bir amaç arama çabası absürt, yani anlamsız bir durumdur. Varoluşçuluk kuramına yönelik yaklaşımlarını absürdizm üzerinden temellendiren Albert Camus, bu düşünsel akımın başta gelen ismidir. Ben bu felsefi öğretiyi varoluşçuluğun laisizmi olarak adlandırıyor, varoluşçu kuramların içindeki laiklik anlayışı olarak nitelendiriyorum.
________________ çöplük varsa, kedi de vardır | |
| |
| | #2 |
| olmayan nedenlerle olmayacak şeyler için uğraşmanın sitematik bir biçimde anlatımıdır
________________ ![]() "Şimdi açsam pencereyi de beklesem. Sen gelsen. Olmaz ya hani geliversen. Hiç bir şey sormasan. Hiç bir şey söylemesen. Sussam... Sussan... Sussak...'' #cemalsüreyya | |
| |
| | #3 |
| guzel anlatim tsk ler
________________ No MoRe DramA | |
| |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |