![]() |
| | #1 |
| Bu konuda ciddi anlamda yakındığım bir konu aslında. Sizlerinde fikrini almak isterim bilmiyorum ben mi yanlış düşünüyorum. Son yıllarda artık yeni veya eski nesil farketmeksizin emek ve çalışma noktasında zaten tembel bir milletken gittikçe tembelleştik.Kolay para kazanma hırsı çoğu zaman canlar yakmasına rağmen hala insanlarda bu hırs gittikçe artıyor. Daha hayatı yeni keşfetmiş bir meslek edinmesi gereken ya da okulunu bitirmesi gereken insanlardan dolayı üretim ve meslek devamlılığı noktasında sorunlar yaşanmaya başlandı bile. Son zamanlarda fazlasıyla rağbet gören herkesin elinin altına düşen kripto paralar, borsa işlemleri, çoğu insanın hayat geçiminde etkileyici bir rol alıyor. Zaman geçtikçe çoğu gördüğümüz meslekler yok olacak. Şimdiden bir çok meslek yok olmaya başladı bile. İstihdam noktasında çoğu kobilerimiz çalışan bulma noktasında sıkıntı yaşıyor. Yeni nesil diye adlandırdığımız Z kuşağı emek ve alın terinin tadını bilmiyor ve çoğuna zaman kaybı olarak geliyor. Bu düşüncelere kapılmalarında en büyük etken faiz standartları ve dijital ortamın kötü yanları . Kripto paralar,borsalar,dövizler eskiden işi bilen insanların tecrübeli insanların ilgilendiği konulardı. Ama artık günümüzde eline 3-5 kuruş para geçen her insanın ilgilenebileceği bir hal aldı. Hal böyleyken gençlerin çalışmak ve üretmek noktasında oldukça geri kaldıklarını söyleyebiliriz. Üretim noktasında sıkıntı yaşayan her millet bir yerlere mahkum olmak el açmak zorunda kalır. Bu konuya oldukça sıkıntılı bakıyorum. İlerleyen zamanlarda üretimin daha da azalacağı şimdi 2 tl ye aldığımız ekmeği artık çoğu insanın bir günlük emek parasına alınacağı hiç içten bile değil. Tarım coğrafyası olarak adlandırdığımız topraklarımızda bile ilerleyen zamanlarda tarım alanında çok sıkıntı yaşayabileceğimizi düşünüyorum. Köylerimizde genç nüfus oranı yok denilecek kadar az. Köyde kalmak çiftçilik yapmak hayvancılık yapmak ne yazık ki ülkemizde hor bakılıyor. Gençlerimizin kafasında gerici faaliyet gibi görünüyor. Hal buyken çok sıkıntılı günlerin yaşanacağını düşünüyorum ilerleyen zamanlarda. Hele ki pandemiden dolayı yavaşlayan ve durma noktasına gelen önemli sektörlerin bu süreci hızlandıracağını düşünüyorum. Bilmiyorum bu konu bana göre mevcut dünyanın en önemli konularıdnan sizlerinde fikrini almak istedim. 👍 6
________________ AY, GÜNEŞTEN DAHA GÜZEL. | |
| |
| | #2 |
| konuyla alakalı düşüncelerimi bilahare yazıcam. umarım hatırlarım. 👍 1
________________ Too glam to give a damn | |
| |
| | #3 |
| “Millî hedef belli olmuştur. Ona ulaşacak yolları bulmak zor değildir. Önemli olan, çetin olan o yollar üzerinde çalışmaktır. Denebilir ki hiçbir şeye muhtaç değiliz. Yalnız tek bir şeye çok ihtiyacımız vardır: Çalışkan olmak. Toplumsal hastalıklarımızı incelersek temel olarak bundan başka, bundan önemli bir hastalık keşfedemeyiz; hastalık budur. O halde ilk işimiz bu hastalığı esaslı bir şekilde tedavi etmektir. Milleti çalışkan yapmaktır. Servet ve onun doğal sonucu olan refah ve mutluluk, yalnız ve ancak çalışkanların hakkıdır” Atam'dan daha güzel açıklayamam bu durumu 👍 2
________________ barisiyormus her orman , yanginiyla. . ![]() | |
| |
| | #4 |
| Konu mu açtın çennn?? okuyacağım. 👍 2 | |
| |
| | #5 |
| bekliyoruzzz
| |
| | #6 |
| oldu öyle birşeyler dertliyim :) 👍 1
| |
| | #7 | |
| Alıntı:
👍 1
________________ AY, GÜNEŞTEN DAHA GÜZEL. | ||
| |
| | #8 |
| Hal buyken çok sıkıntılı günlerin yaşanacağını düşünüyorum ilerleyen zamanlarda. Sen Analiz Yapmıssın Kardesim Bize Bişe Bırakmamıssın Katılıyorum Sana sonumuz Kötü 👍 1 | |
| |
| | #9 |
| estağfurullah abi sadece ciddi anlamda bunaltıyor içimi karartıyor bu konu fikrinizi alıyım dedim :
| |
| | #10 |
| BunalaCak Bişi Yok Zaman Zaman Bütün Taşlar yerine Oturur ![]() Biz Çalişalım ((: 👍 1 | |
| |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |