![]() |
| | #1 |
![]() Kocaeli'nin Derince ilçesinde 2014 yılında kapatılan fabrikada, tazminatlarını alamadan işten çıkartıldıklarını iddia eden işçiler, vefat eden fabrika sahibinin cenaze namazında haklarını helal etmedi. ![]() Kocaeli'nin Derince ilçesinde bulunan ve 2014 yılında kapatılan çelik konstrüksiyon fabrikasında işten çıkartılan 64 işçi, iddialara göre tazminatlarını alamadı. İşçilere tazminatlarını ödeyeceği yönünde söz veren ve tazminatları 7 yıldır ödemediği iddia edilen fabrika sahibi Atilla Doğan hayatını kaybetti. Atilla Doğan'ın cenazesi Ankara'da bulunan Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki İsmet Oğultürk Camii'nde kalınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Tazminatlarını alamadıklarını iddia edilen 64 işçiyi temsilen 20 eski işçisi de Doğan'ın cenaze namazının kılındığı camiye geldi. Doğan için helallik istendiği sırada, 20 kişi 7 yıldır tazminatlarını alamadıklarını ve haklarını helal etmediklerini söyledi. Cenaze namazına katılan vatandaşlar ise haklarını helal etmeyen vatandaşlara uyarılarda bulundu. kaynak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] | |
| |
| | #2 |
| Maddi manevi ne yaşadıklarını bilemiyoruz ama,artık olen bir şahsa da hak helal etmemekte bilemedim,,hemde cenazeye kadar gelmek .sanki hoş değil,sırf iş maddi boyutsa ben helal ederdim
________________ Osmanlı adı her duyana lerze re-sandır. Ecdadımızın heybeti ma'ruf-ı cihandır. Fıtrat değişir sanma! Bu kan yine o kandır....!!!! | |
| |
| | #3 |
| Allah derki Ben Kul Hakkına Karışmam Kul hakkına Girdin İse Ya Bu Kul Hakkı Ya Burda Yada Öteki Tarafta Er Yada Geç Ödenir Hak Onda Yada Sende Kalmaz O Kul Hakkı Er Yada Geç Ya burda Yada Öteki Tarafta O Hak Kapanır... 👍 1 | |
| |
| | #4 |
| hak haktir tabiki helal etmicekler vefat eden kiside hakiki dunyasini dusunup ona gore adimini atsaydi 👍 1
________________ No MoRe DramA | |
| |
| | #5 |
| Hakkı haklının hakkını yemiş haklı da hakkının hakkından gelmiş :/ Allah affetsin 👍 2
________________ Sayonaraaa.. | |
| |
| | #6 |
| @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] İSLAMİYET'i inançlarınıza göre değil Kur'an-ı Kerim'e göre yaşamalısınız ve husus din olunca kesin hüküm sahibi olmadığınız konularda söz söylemeyiniz. Kimsenin inancını da sorgulamayınız. Konuya gelirsek size şöyle özet geçeyim; İslamiyet'e göre cenazelerde helallik alınır yada alınmaz farklı bir deyişle de hak helal edilir yada edilmez diye kural yoktur. Yani kısaca cenazelerde imam tarafından sorulan ''Hakkınızı Helal Ediyormusunuz'' sorusunun bir anlamı yok. Hükmü de yoktur. Kul affedip affetmese ne olacak Allah affetmedikten sonra? Bu bahsi geçen adam insanların emeğini yemiş haklarını vermemişse zaten Allah'a karşıda suç işlemiş sayılır. Şimdi cenazeye giden bu 20 şahıs biz hakkımızı helal ettik deseydi Allah bu insanların haklarının hesabını sormayacakmıydı? Peygamber efendimiz (s.a.v.) zamanında cenaze namazları kılınacağı zaman Peygamber efendimiz (s.a.v.) Merhumun her hangi bir Kul'a borcu varmıydı, yokmuydu? diye sorardı. Eğer borcu varsa merhumun namazını kıldırmaz geride kalanlar merhumun borcunu ödesinde öyle kılarız diye hüküm verirdi. Merhumun eğer bir borcu yoksa öyle kılınırdı cenaze namazı. İşte o adet o günlerden günümüze hakkınızı helal ediyormusun, etmiyormusun olarak değişerek geldi. Şimdi konuda bahsi geçen 20 arkadaş oraya şov yapmaya gelmiş. Adamlar zaten 2014'den beri haklarını alamamış. Belli ki alamayacaklarda. Ancak bu onları cenazeyi şova çevirmelerinde haklı kılmaz ne yazık ki. Dini konularda lütfen insanları kırmadan yorum yapınız ve kesin hüküm bilmediğiniz konularda hüküm vermeyiniz.
________________ Fuego, sonrisas, realidad y dolor . . . birazdan yorgun bir atı vuracaklar uyuşturmadan, rüyamda, üstelik ben henüz daha uyumamışken... ![]() 28/08/2025 sorun ve destek için : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden iletişim kurabilirsiniz. | |
| |
| | #7 |
| ”Hakkını Helal Etmediğin O kişinin Çektiği Azabı Görseydin Hakkını Helal Ederdin.” ( Hadis-i Şerif ) Affedici olabilir miyim diye düşündüm de şu hadisten sonra, ben olsam bende etmezdim. Maddi olabilir evet fakat o maddi zarara uğrayan kişiler de nasıl bir manevi iz bıraktı orası tartışılır.
________________ Oturduğum Yerden Millete Dert Oluyorum, Ayağa Kalksam Ne olur Acaba | |
| |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |