![]() |
| | #1 |
| Sevdanın karasına ,sevdalanmışların anısına... Bir selamdan,iki kelama... Varsa bir yürek yangınından muzdarip... Onların hali negarip... Solgun bakışlar bırakma bana... Hasretin tarifi sende... Sancının yolu bende... Buluşamadık bu gönülde... Yığılıp kaldım senli düşlere attığım son adımdın... Mesafedeki varlığın bana bıraktığın anıların... Ne zor gelir mevsimlerden ayrılık... Ekinler gözlerine... Acılar gülüşüne... Tarihler tenine... Denizler kokuna hasret Bu coğrafya senden ibaret... Eyy gönlümün nazlı parçası... Gel artık bekletme... Akrep yelkovana küstü... Zaman sende üşüdü... Takvimler yaprak koparmaz oldu... Sancılı düşler benimle oldu... Bırak uğrama sen kal oralarda... Bir sitem daha edelim.. Zamanlı yolun zamansız yolcularına... Cellat keşke ayrılığın boynunu vursa.. 22.11.2020/ Kendimce... 👍 3 | |
| |
| | #2 |
| Yuregine saglik guzel olmus 👍 1 | |
| |
| | #3 |
| Emeğinize sağlık Kaptan bey çok anlamlı bir şiir. | |
| |
| | #4 |
| | |
| |
| | #5 |
| Çok tşkr ederim. Yazgı hanım efendi... Anlamını yitirmeden değer bilenlerden olsaydık keşke diyesim geldi...Eksik olmayınız... 👍 1 | |
| |
| | #6 |
| Değer bilseniz de sonuç değişmiyor her şeyin bir bahanesi, bir sebebi var. Her şey nasip. | |
| |
| | #7 |
| Amenna şikayet değil dediklerim....Dediğiniz gibi Nasip... 👍 1 | |
| |
| | #8 |
| "Akrep yelkovana küstü... Zaman sende üşüdü..." Hani derler de "büsbütün zamanın içinde" işte bazı anlar vardır ki zamanı ortadan yarıp içine girmek istersin. Fermuarı kafana kadar çekip orada kalmak istersin. İşte bazen de "büsbütün dışında olmak" iyi gelir insana. Bahsi geçilen sitemin, tüm saatlerin dışında yaşamak gibi mesela. O halde sana kalır, iki dize üç özlem. Benden de güzel bir "saatli özlem" dizeleri bırakırken, Turgut Uyar der ki; "Zamanı durdururum yüreğimde, Sensiz geçtiği için, Akrep yelkovana küskündür. Şu bozuk saat çalışsa benim için ölümdür. Bil ki akrep yelkovanı geçerse, Atan bu yüreğim durur. Bırak bozuk kalsın, hiç değilse; Bir bozuk saattir yüreğim, hep sende durur. " 👍 2
________________ ![]() | |
| |
| | #9 |
| | |
| |
| | #10 |
| [QUOTE=Publisher;256687]"Akrep yelkovana küstü... Zaman sende üşüdü..." Hani derler de "büsbütün zamanın içinde" işte bazı anlar vardır ki zamanı ortadan yarıp içine girmek istersin. Fermuarı kafana kadar çekip orada kalmak istersin. İşte bazen de "büsbütün dışında olmak" iyi gelir insana. Bahsi geçilen sitemin, tüm saatlerin dışında yaşamak gibi mesela. O halde sana kalır, iki dize üç özlem. Benden de güzel bir "saatli özlem" dizeleri bırakırken, Turgut Uyar der ki; "Zamanı durdururum yüreğimde, Sensiz geçtiği için, Akrep yelkovana küskündür. Şu bozuk saat çalışsa benim için ölümdür. Bil ki akrep yelkovanı geçerse, Atan bu yüreğim durur. Bırak bozuk kalsın, hiç değilse; Bir bozuk saattir yüreğim, hep sende durur. " Yürekten dile dilden kaleme dökülen herşeyse...Saygı duyarım. Güzel bakışlılar herzaman aramızda olsunlar.Hürmetler... 👍 1 | |
| |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |