IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
Sohbet chat

💬 Bu Alana Reklam Ver ! 🎉 Hemen Katıl!
20Beğeni(ler)

Kilitli

Seçenekler Stil
Alt 28 Ekim 2020, 12:30   #1
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 38. Haftanın Tartışması: Türkiye'deki diplomalı işsizler sorunu

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Gençlik bunalımının, gelecek kaygısının da en büyük problemi bu olsa gerek. Çalışıyoruz, kazanıyoruz, okuyoruz sonra.. Sonrası boşluk, belirsizlik, sonu gelmeyen bekleyiş..

Üniversite okuyup mezun olmak yetmiyor bir meslek sahibi olabilmek için, art arda sınavlara girip sürekli o stresi çekmek de yetmiyor ve bir yerden sonra insan kendini yetersiz hissetmeye başlıyor, neresinden tutunacağını bilmiyor ki buna insanların baskısı da eklenince iş içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

Öte yandan bakıyorsunuz haketmeyen insanlar haketmeyen yerlerde haketmedikleri maaşları alıyorlar. Adaletin bu mu dünya diyor insan işte.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Alt 28 Ekim 2020, 12:38   #2
"Mizantrop"
Rima - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ne yazık ki bende diplomalı işsizler sınıfındayım. Kpps puanım yüksek olmasına rağmen aynı bölüm bitirdiğim ve benden daha az puana sahip arkadaşlarımın iş sahibi olurken benim yıllardır beklemek zorunda olmam çok can sıkıcı. Yıllarca verilen çabalar boşaymış gibi hissettiren bir durum. Psikolojik olarak çöküntüye de uğradığım zamanlarım olmuştur.

Adalet sisteminin burada da yeterli olmadığını görüyoruz ne yazık ki. Çevremizde bir çok insan var buna benzer durumlara maruz kalmış. Her ne kadar sitem etsek de nafile. Hayırlısı diyorum.

.

Alt 31 Ekim 2020, 13:52   #3
✰ ÖzeL..
oMeN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] dostum gene bir konu ve yine senin yorumunu merak ediyorum

Edep; aklın Tercümanıdır. İnsan edebi kadar akıllı, Aklı kadar şerefli, Şerefi kadar Kıymetlidir. Massive..

Alt 31 Ekim 2020, 16:00   #4

Alıntı:
oMeN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] dostum gene bir konu ve yine senin yorumunu merak ediyorum

Biz ne desek bu saatten sonra boş. Ülkedeki zihniyet değişmedikçe, böyle gelmiş böyle gider gardaşım. Geçmişde de vardı torpil ama şuan hat safhada. Açıkcası daha fazla yazıp ülkesini seven bir vatandaş olarak hain yaftası yemek istemem. Yoksa biliyorsun neler yazarım. Son olarak dayın amcan varsa sıkıntı yok :)

Alt 31 Ekim 2020, 13:54   #5
florebo quocumque ferar
Publisher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Bence iş için ne diploma gerekiyor ne de tecrübe.
Devlet bünyesi altında çalışan değilsen, torpil olmadan asla iş yok.
Devlette de yükselmek istersen torpil lazım.
Yani her türlü torpilsiz hiçbir şey olmuyor arkadaşlar.

Alt 31 Ekim 2020, 16:01   #6
Huysuz ve tatlı kadın..

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] beycim sizin kıymetli düşünceleriniz nedir bu konuda?

Alt 31 Ekim 2020, 17:35   #7

Alıntı:
Yazgı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] beycim sizin kıymetli düşünceleriniz nedir bu konuda?
Her şeyin hayırlısı. :)

Alt 31 Ekim 2020, 16:13   #8

Meşhur bir atasözü der ki;

"E senin çocuğun işsiz kalsın! Yahu ne yapalım? Otur otur!"

Alt 31 Ekim 2020, 18:37   #9
𝐏𝐚𝐫𝐥𝐚 ✨
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Selam ; işte benim konum.

Üniversite bile yetmiyor artık insanlara. Bazen diyorum lisede başka iş yapmaya başlasaydım şu an çok farklı yerde olurdum.

Siz özel sektörde mobingden kusturuyorsunuz insanları. Köle muamelesi yapıyorsunuz ; ne sigortası var bazılarının ne de parası o bilgiye eş. Staj adı altında sömürü sistemi kurmuşsunuz, sömürgeciliği kınarken. Aaa bi de işkurlar onları demesem ayıp oluuur. Özelleştirme adı altında okumuş onca gence ihanet mi desem ben ne desem?

Kamu desen ; İİBF den bir örnek ; AÖF de siz maliyeci yetiştiriyorsunuz ne akla hizmettir ya hu? Ülkeler ekonomi üzerine dönerken açık öğretimde iktisatın, işletmenin, kamu yönetiminin, maliyenin ne işi var? Bir kez olsun belki kitap okumamış insanları ekonomist yapıyorsunuz? Sonra da ülkeden Smithler, Keynesler çıksın istiyorsunuz.

Öğretmenlikler desen zaten başlı başına yazık onca gence. Ataması olmayan bölümlerde 250 kişilik sınıfları var üniversitelerin. Diplomalar var da. Eğitimler yok işte.

Ay sinirlendim ;yanbakis

vâki olanda hayr vardir. .

Alt 31 Ekim 2020, 18:53   #10
Huysuz ve tatlı kadın..

Alıntı:
Reyhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Selam ; işte benim konum.

Üniversite bile yetmiyor artık insanlara. Bazen diyorum lisede başka iş yapmaya başlasaydım şu an çok farklı yerde olurdum.

Siz özel sektörde mobingden kusturuyorsunuz insanları. Köle muamelesi yapıyorsunuz ; ne sigortası var bazılarının ne de parası o bilgiye eş. Staj adı altında sömürü sistemi kurmuşsunuz, sömürgeciliği kınarken. Aaa bi de işkurlar onları demesem ayıp oluuur. Özelleştirme adı altında okumuş onca gence ihanet mi desem ben ne desem?

Kamu desen ; İİBF den bir örnek ; AÖF de siz maliyeci yetiştiriyorsunuz ne akla hizmettir ya hu? Ülkeler ekonomi üzerine dönerken açık öğretimde iktisatın, işletmenin, kamu yönetiminin, maliyenin ne işi var? Bir kez olsun belki kitap okumamış insanları ekonomist yapıyorsunuz? Sonra da ülkeden Smithler, Keynesler çıksın istiyorsunuz.

Öğretmenlikler desen zaten başlı başına yazık onca gence. Ataması olmayan bölümlerde 250 kişilik sınıfları var üniversitelerin. Diplomalar var da. Eğitimler yok işte.

Ay sinirlendim ;yanbakis
İste beklediğim yorum hararetli;d Çıkan Smithler Kynesler de beyin göçüyle gidiyor işte ülkeden gereken kişi gerektiği yere getirilmiyor ki. Ben de diyorum keşke meslek lisesi okusaydım benden küçük kuzenlerim kaç yıllık iş sahibi liseden çık direkt atan o zamanlar sınavlar da şimdiki gibi zorlu değildi tabi. Atanıcam derken yaşlandığım aklıma geliyor ben de sinirleniyorum ;d

Kilitli

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)