![]() |
| | #1 |
| Herseye karsi oluş bi baş kaldırıs, Aşkta,inatlaşmakta,vazgecmemekte sezen şarkılarıyla öğrendiğimiz duygular... Ne denir ki,yangında.ilk kurtarilacaklar listesinin başindasin ölme sen sakın Sezen Aksu - Karşıyım [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] bundan beş sene öncesine kadar hafta sonu geldiğinde pek bir keyfim yerinde olurdu; "hayat," lafıyla başlayan can sıkıcı cümleleri kurduran tatsız ve renksiz iş günleri -yani hafta içi- gitmiş, yerine rengârenk cuma ve cumartesi gecelerinin nedeni tanımlanamaz beklentisi gelmiş olurdu; bir çeşit umut işte. şimdi artık, bilirsiniz, yaşlanmak başlığında, bu gecelerin hiçbir anlamı yok. son beş yıldır hafta sonunun gündüzleri daha güzel; ille güzel bir şey aramak gerekliyse. hatırlıyorum, ne zaman gece dışarı çıksak eve dönüşte bir daha hafta sonu dışarı çıkmayacağıma söz verirdim kendime. yorulmuş, erkenden uykum gelmiş, kafam düşmüş, canım sıkılmış, ayakta durup kendini beğendirmek için bekleyen, birbirini kesen, biz, namus kârhanelerinin birbirlerine tanıdık hafta sonu geceleri simaları. tırmalar gibi hafta içine sarkan benzeri gecelerin majör depresyondaki aşk dilenciliği, umut avcılığı... artık 'gece çıkma' lafını duyunca endişe bozukluğu yaşıyorum. tüylerimin dipleri acıyor, nefesim hafifçe daralıyor, biraz üşüyorum ve konuyu hemen kapıyorum. ve zaten gündüz o kadar çok faaliyet yapmış oluyoruz ki, erkenden sızıyorum. hafta sonları belki her günden erken uyuyorum. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- hayatımın en güzel yıllarının kombini. hayat zordu ama güzeldi demiş ya müslüm gürses, tam olarak bu cümlenin yansımasıdır bu zamanlar işte benim için. tadı hala damağımda ve de asla çıkmamak üzere tüm hatıralar dimağımdadır. pazar günü zemheri soğukta parmak uçlarım ve kulaklarım kıpkırmızı olmasına rağmen samsun'nun kömür sisi ve ışıkları birbirine karışana kadar oynadığım zamanlarının birer yansıması. akşam üzeri ezan okunurken eve girilmiştir, mutfakta annem yemek yapmaktadır ve babam haberleri izlemektedir, soba güldür güldür yanarken dibine kadar sokulduktan sonra askılıkta takılı çamaşırların kokusuyla beraber eller sobanın üzerine doğru uzatılıp delikten görünen harlı ateş izlenilmek suretiyle ısınılır. akşam yemek yedikten sonra bir güzel banyo yapılır, sonra gündüz pazardan alınan kestane sobanın üzerine dizilir ya da soba kuzineliyse patates atılır , o esnada ertesi gün için ders programına göre çanta hazırlanır (defter kitap). en son da bulutlarda uyurcasına yün döşekte uykuya dalınır. Alinti 👍 2
________________ bende dahil bilmiyorum aga ne zaman başladı, ne zaman bitti.. / neyi ne kadar sevdiysem, o kadarı gitti. | |
| |
| | #2 |
| Emeğinize sağlık ;ççk 👍 1
________________ vâki olanda hayr vardir. . ![]() | |
| |
| | #3 |
| akşam üzeri ezan okunurken eve girilmiştir, mutfakta annem yemek yapmaktadır ve babam haberleri izlemektedir, soba güldür güldür yanarken dibine kadar sokulduktan sonra askılıkta takılı çamaşırların kokusuyla beraber eller sobanın üzerine doğru uzatılıp delikten görünen harlı ateş izlenilmek suretiyle ısınılır. akşam yemek yedikten sonra bir güzel banyo yapılır, sonra gündüz pazardan alınan kestane sobanın üzerine dizilir ya da soba kuzineliyse patates atılır , o esnada ertesi gün için ders programına göre çanta hazırlanır (defter kitap). en son da bulutlarda uyurcasına yün döşekte uykuya dalınır. Geçmişe hep bir özlem :) Keyifle okuduğum güzel bir paylaşım olmuş.. Teşekkürler Selam ve dua ile.. 👍 1
________________ Hiçbir süs edep kadar güzel değildir... | |
| |
| | #4 |
| Emeğinize yüreğinize kaleminize sağlık 👍 1
________________ | |
| |
| | #5 |
| Emeğinize yüreğinize sağlık 👍 1 | |
| |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |