![]() |
| Yaşam ve Detay Yaşama dair gelişmeler burada. İlgi çekici olaylar, inanç, ilişkiler, ilginç olaylar yaşam ve detayda. |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Her sabah içiyorum" dediği dut pekmezinin satışları patladı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Her sabah bir kaşık içiyorum" açıklamasının ardından dut pekmezi satışları patladı. Kars'ın Kağızman ilçesinde yapılan pekmezler ilçe ekonomisine büyük katkılar sağlıyor. Hastalıklara karşı korunmak ve vücut direncini arttırmak için tüketilen dut pekmezinin faydaları saymakla bitmiyor. Kansızlıktan kemik sağlığına, kolestrolden karaciğer hastalıklarına karşı adeta koruyucu bir besin olan dut pekmezi Anadolu'da da sıkça tüketilen lezzetler arasında. Peki dut pekmezinin bilinmeyen diğer faydaları nelerdir? Kansızlığa iyi gelir. Demir bakımından oldukça zengindir. Kansere karşı koruma sağlayan antioksidanlar açısından zengindir. Kemikleri güçlendirir ve kemik erimesine karşı koruma sağlar. Mide hastalıklarına karşı koruyucu özelliği vardır. İçeriğinde kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller vardır. Kolesterolü dengeler. Sinir sistemini güçlendirir. Kanın pıhtılaşmasını önler. Karaciğeri temizler. Göğüs ağrılarını hafifletir. Böbrekleri güçlendirir. ![]() [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] 👍 1
________________ Doğallığın verdiği huzuru, doğal olmayan yollardan arama. Çünkü sadelik, sahtelik sevmez. | |
| |
| | #2 |
| Pekmezin her türlüsü çok faydalı sadece dut değil
________________ Edep; aklın Tercümanıdır. İnsan edebi kadar akıllı, Aklı kadar şerefli, Şerefi kadar Kıymetlidir. Massive.. | |
| |
| | #3 |
| sahsen ictigine inanmiyorum. 👍 1
________________ Fuego, sonrisas, realidad y dolor . . . birazdan yorgun bir atı vuracaklar uyuşturmadan, rüyamda, üstelik ben henüz daha uyumamışken... ![]() 28/08/2025 sorun ve destek için : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden iletişim kurabilirsiniz. | |
| |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |