IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
Sohbet chat


Güncel ve Son Dakika Haberler Güncel ve Son Dakika Haberler

💬 Bu Alana Reklam Ver ! 🎉 Hemen Katıl!
1Beğeni(ler)
  • 1 Gönderen Serina


 
 
Seçenekler Stil
Alt 27 Eylül 2025, 14:23   #1
Moderatör
Serina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart İzmir’de sanayi ulaşımına yeşil dönüşüm

İzmir’de sanayi ulaşımına yeşil dönüşüm Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ), İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ESHOT iş birliğiyle hayata geçirilen Sıfır Emisyonlu Toplu Taşıma Projesi (SETTAP) hizmete girdi. Türkiye’de ilk kez bir organize sanayi bölgesi ile kent merkezi arasındaki ulaşım tamamen elektrikli otobüslerle sağlanacak.


ALOSBİ İdari Binası önünde düzenlenen törene, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan, ESHOT Genel Müdürü Övünç Özgen, sanayiciler ve çalışanlar katıldı.


Törende konuşan ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan, "Bu proje yalnızca bir ulaşım çözümü değil, çevreye, ekonomiye ve çalışanlarımızın yaşam kalitesine verdiğimiz değerin göstergesidir. 935 numaralı hat ile binlerce emekçimizin ulaşımı daha hızlı, güvenli ve konforlu hale gelecek. Trafik yoğunluğu azalacak, maliyetler düşecek" dedi.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ise projenin İzmir’in karbon nötr ulaşım vizyonunun önemli bir parçası olduğunu belirterek, "Bu proje Türkiye’de bir organize sanayi bölgesinin kent merkeziyle bağlantısını tamamen elektrikli ve sıfır emisyonlu araçlarla sağlayan ilk ve tek projedir. Bu hat, şehir içi emisyonu azaltacak, hava kalitesini yükseltecek ve çocuklarımıza daha sağlıklı bir gelecek bırakmamıza katkı sağlayacaktır. Bu projenin en gurur verici yönlerinden biri de kullandığı enerjinin tamamının rüzgârdan sağlanıyor olmasıdır. Otobüslerimiz tamamen temiz, yüzde yüz yenilenebilir enerjiyle hareket etmektedir. İzmir’in rüzgârını güce dönüştüren bu sistem çevre dostu olmanın ötesinde, kentimizin yenilenebilir enerji vizyonunu güçlü biçimde yansıtmaktadır" dedi." ifadelerini kullandı.

Kaynak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]
👍 1
________________

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:35.