![]() |
| yazan uykusuzadam 25 Eylül 2025, 16:36
sağdım evet evet daha geçenlerde sağdım yok yok öyle değil yanlış anladınız hâlâ daha sağım ama daha geçenlerde sağdım ne varsa içimden dışıma işmar eden hepsini sağdım sağdım ve içimde dillenmeyip dinlendirilmiş kahırlarımla gani gani gamlarımı harmanlayıp mayaladım kırk gün kırk gece halvethanede istihareye yatıp istiğfar eyleyip hidayete erdim utandım çocuklar ölürken insan olmaktan insafa gelip inisiyatif kullandım ve istifa ettim insanlığımdan ruh doğurdum kendimden öyle sezaryenle falan değil haa yıllarca sıka sıka içimde tuttuklarımı ıkına ıkına doğurdum ben diyeyim buğday tohumu siz deyin toplu iğne başı koro halinde söyleyecek olursak daha çok çörek otu gibi kara kuru şuncacık ruh peydahladım ruhluk ki maharet istemez alın teri istemez mesai istemez en güzeli de döşek istemez kolaydır yormaz adamı el yordamıyla yapabilir herkes iyi bi'şeydir yani ruhluk tavsiye ederim yine de dikkat edin kargalar yemesin sizi pek bi'çörek otu sevicidir onlar yani kargalar gözümle gördüm şahidim korkuluk adam taklidi yaptım da yaklaşamadı bana kargalar hayatta kaldım neyse ki kucağına alıp vay diley vaylarla emzirdi toprak ana kundak yapıp sarıp sarmaladı keşkelerimi sağ olsun kulağıma üç kere İzmir Marşı üç kere la havle vela kuvvete üfleyip çav bellayla uyuttu büyüdüm fındık içi kadar oldum oh ne iyi büyüdüm ve oda içinde avare avare dolanan zaman mefhumunu yitirmiş aşkla teşrik-i mesaiye meyilli özgürlüğüne kör yekpare ruh oldum (yalnız şunu biliniz ki en mi en iyi bi'şeydir oda hatta ruhluk kadar en mi en iyi bi'şeydir oda size bir pencere sunar bir de hayattaki yılanlara inat yıllana yıllana yılmadan size kulak kabartır duvarlar bu yüzden bütün duvarlar dostumdur benim onlar da severler sayarlar beni eksik olmasınlar hangi dostunuz yapar ki bunu) öyle bir bağlanırsınız ki sonra odaya terk etmek istemez açmazsınız hiçbir kapıyı açsanız açsınızdır diye açmışsınızdır e madem açsınız diye açtınız kapıyı haberiniz olsun yarım yamalak yenilmiş yarım elmalar bir yana çiçeklerle kelebekler var sokakta çok tehlikelidir bu hiç benzemez kargalara - bu arada çimlere basmayınız otları otlamayınız laf aramızda bazen oda içinde avare avare dolanmıyor tümümden gelip gıdım olarak balkona tünüyorum bahse konu bu her tümümden gelip gıdım olarak balkona tüneyiş numayişimde biraz cimrilikten biraz israf olmasın eh biraz da kimse görmesin diye gözyaşlarımı içerim sık sık içerim yanar rakı varsa rakıya katar katar katar içerim işte o zaman sevişme de savaş (kim olsa sevişir ben de sevişirim anılarla zaten hatırlamayla sevişmektir hayat biraz unutmak isteyip unutamamakla savaş çok) bu arada siz siz olun ama sadece siz olun siz geceleri dışarı çıkıyorsanız aman dikkat edin yanınıza battaniye rakı ve kâfi miktarda su alın geceleri pek bi'kaybolur ademoğlu çünkü sokakta olmadı balkona tüneyin bir tek ay'a tapanlar kaybolmaz geceleri ben ceylanlara taptığım için soluğu ormanda alır kaybolurum hep hele ki gündüz gözüyle denize bakmayın hiç yolunuza çıksa da görmezden gelin kaldırım taşlarını sayın kargalara taş atın hem bilirsiniz vaktinde karga kovalayanlar büyüyünce vatan kurtarıyor ne mutlu bize haa ben o topa girmem derseniz havaya bakın kedileri köpekleri falan sevin yahut 'muş gibi yapın alışıksınız buna zorlamaz ne bileyim işte - her şeyi ben mi bilecem yahu bulun bir şeyler de yeter ki denize bakmayın olsun üzülsün o hep siz dertlenecek değilsiniz ya biraz da deniz dertlensin hak ediyor kareta bakmayın siz ona çekicidir çünkü deniz çeker ha çeker ama var ya nasıl da çeker ha çeker çünkü balıklar için değil bizi cezbetsin çeksin ha çeksin diye yaratmıştır onu allah bakarsanız bir bakmışsınız kucak kucak yeni tasalara gebe kalmışsınız şu pahalılığa bağlı fahiş rakı kuraklığında başa gelecek en kötü durumdur bu bu yüzden üstüne para verseler sakın ola herhangi bir adada yaşamayın üşenmez erinmezseniz beni örnek alın ihtisas sahibiyim çünkü bakın bütün ihtirasına inatla bakmıyorum denize neyin illa da suya bakmak istiyorsanız nah şu göle bakın ama denize bakmayın göz gibidir çünkü göl ister sevdiğinizin gözü olsun ister ananızın gözü fark etmez - kimse benim kadar anasının gözü olamaz o ayrı ki şıp diye dünyaya düşen tek ve biricik gözyaşıdır allah'ın göl - lakin balçıktır dibi yere basmaktan sakının ben mi ben denize bakmak yerine boş vakitlerimde bazen ecnebi taklidi yapıyor eeehmm nassığ değlağğ ben vağğ annngağa pavyonu ağamak diyorum hanutçulara yannış gelmişsiiz beyim burası lihtenştayn diyorlar ara sıra komşu binaların zillerine basıp kaçmak yerine elime geçen taşlara muslahat-ı ahlâkîye sayfası sarıp camlarını kırıyor bazen baldıran otu sürüp sürüp kaçıyorum puro saran baldırı çıplak kübalı kızların cıbıldak baldırlarına yazları tayyarelerin kanadına tüneyip şehirler arası seğirterek uçup serinliyorum eskiden çok eskiden kışları lokomotiflerin kazan dairesine iltica edip kömür isi yüzünden zenci olarak mülteci konforunda cayır cayır ısınır cehennem için prova yapardım lakin elek'trink'li tren çıktı çıkalı bozuldu düzen onun yerine afrikalı olsun gazzeli olsun kısaca savaşzede aç çocukların kemiklerden kızılderili totemi yapıp onlara tapıyorum artık bardağın boş tarafındaki tüm boş vaktim boş vakitlerimi doldurmakla doluyor böyle böyle bir bakmışım tüm vakitler dolu ama bardağın yarısı hâlâ icmalim dolu öte yarısı boş - hay anasını satayım bakın bana bakın bakın bana bakın ben ruh oldum hatta o kadar oldum ki madem o kadar ruhoğlu ruhsun gel ruhani liderimiz ol dedi gizli örgütün teki de cık dedim ı ıhh dedim olmaz dedim dile bizden ne dilersen dediler nuh dedim peygamber demedim ruh ne yapsın yahu malı mülkü bana onu gerek onu üstüne milyon verseniz olmam dedim çuval çuval milyar verdiler oldum meğer rakı yasakmış ruhani lidere yuhh - ne yalan diyeyim koltuk sevdası da ağır bastı çuval çuval milyarlar murdar olmasın diye önce çakma bir bilirkişi raporu düzenleyip hay sizin kuracağınız örgüte diye bastım mühürü darbe yapıp afaroz ettim tüm yönetimi kayyım atadım kendimi baktım ki fahri ruhani lider olmuşum anaaa o da ne örgüt ilga olmuş kalmamış demirbaş kuzgundan başka kimse katık ettiğim gözyaşlarımı kattım rakıya katar katar içtim şu anu yemen ellerinde e madem giden gelmiyor odama kireç sürdüm tuttu yemen ellerinde yazınca aklıma geldi bakın bu sağ elim ha şuradaki de yani şu özledimin ö'süne basan da sağ orta parmağım eskiden solcuydum madem daha çok sağ elimi kullanıyorum sağcı oldum - insan sağ elini kullanırken nasıl solcu kalabilir ki di mi ama anladım ki bütün yönler bana düşman ne sağcıyım şimdi ne solcu artık dedim bu böyle olmaz gülhane parkında ceviz ağacı olayım bari dedim duydum ki şarkısı bile çıkmış herkes varmış farkına vazcaydım e zeytin ağacı olacak kadar da yaşlı değilim - zaten zeytin ağaçlığı da zor zanaat - ha babam de babam kesiyorlar maden uğruna defne ağacı oldum onu da ya cenazeye çelenk için yoluyor çiçekçiler ya da hıdırellezlerde çıtır çıtır yakıyor anar'şirk'ler üstü ceylan işlemli eski püskü duvar halısı oldum çürüdüm eh işte az çok biliyorsunuz artık söylemeye gerek yok söylenmeye söylenmeye adını unutmuş çörek otuyla beslediğim omuzumdaki kuzgunla çağrılınca gelip tık tık tık diye üç kere monitöre vuran bambariz eyy ruhum çağrılınca gidip tık tık tık diye üç kere monitöre vuran bambariz eyy ruh olmayayım da ne olayım yok yok acımayın canım hemen öyle duymuşsunuzdur ruhların canı acımaz ruhsuzdur onlar çünkü hem bunları size anlatmadım duvarlara ve kuzguna anlattım üstünüze almayın siz yalnız değilim ben zaten bakın kuzgun var mezalim attığı totemim dostlarım duvarlar rakıya katıp katıp içtiğim gözyaşlarım var daha ne olsun allahtan bela mı mı isteyeyim ... 👍 3 |
| Görüntüleme 66
Yorumlar 6
|
| | #2 |
| Emeğinize sağlık başarılar 👍 1 | |
| |
| | #3 |
| Emeğine sağlık, çok uzuunnnnnnnn 👍 1
________________ Gönül nasıl derin bir kederde... ![]() ![]() | |
| |
| | #4 |
| | |
| |
| | #5 |
| Bencedeeee:) Ama bir de şöyle bakın, birkaç şiir okumak yerine bir şiirde birkaç şiir ederinde şiir okumuş olacaksınız:) Teşekkürler.... Esenlikler dilerim... | |
| |
| | #6 |
| Kaleminize sağlık | |
| |
| | #7 |
| Emegine kalemine sağlık üstad okuması çok keyfli
________________ ![]() | |
| |
| Şu Anda Bu Makale Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| |