![]() |
| |
| | #1 |
| I fırlatmıştım kalbimi uzağa, en uzağa denk gelir de rastlar diye bir yıldıza. Yanılıp susturdum ağrımın çağrısını çağrımın köhnemiş ağrısını `aldırma!` dedim oğlum, yine dağdır dağ! Konup göçen kurdun kuşun rağmına. Ayazda da, güneşte de yine dağdır dağ! yazılırken ayrılık kentin küskün ağaçlarına. tüllerine, pervazlarına ve varoşlarına. Yazılırken kederlerin pasına. Kederlerin yapayalnız yasına, bazen şarap tadına, aşkların büyülü şarkısına, ihanetin hiç dinmeyen yasına... Ve bir ömür bakılırken üç saniyede çekilen fotoğraflara. ''Aldırma!'' dedim, yumruğum vurup omzuma: Yine dağdır dağ! Ezberinde kaç mavzerin masalı, kaç kurşunun, kaç çığlığın hüsranı? Düşürme sen yüzünü kahrın inzivasına. Bak, bir yüzü kararırken dünyanın şafak söküyor öbür yanında... Burada yatıyorsun. Burada! Vakur, kırgın ve dağ! II dağsın, dağ! bırak acemi kuşlar konsun sınanmış heybetine aşağıda iklimlere yenik ovalar aşağıda menteşeleri sökük kapılar, ürkek camlar ve yanmış ve yanılmış hayatlar... burada yatıyorsun... Burada! vakur, kırgın ve dağ! III Yazılırken ayrılık kentin küskün ağaçlarına burada yatıyorum; bir aşkla öldüm bir aşka öldüm/aşktım ben öldüm! dağa ve aşka gömüldüm... Lakin ölü dağlara kim yanar? Burada yatıyorum... Burada! Uzaklarda beni evli bir kadın anar; O kadın... Mağlup ve zamana mahcup koynunda benim şarkım; koynunda terim, dumanım dağa bakıyor daha bakıyor akıp geçen yılların şaşkın sarhoşluğunda O beni anar... Efkarı geceyi yarar da sorarım: -nasıldır evli bir kadını ölü bir dağın sevmesi? ?ey dağ o da bir şey mi? dedi -ne zordur ölü bir dağla rüyada sevişmesi...? Yanılıp susturduğum ağrımın çağrısını. Çağrımın köhnemiş ağrısını. Yine dağ mı dağ? IV Yazılırken ayrılık kederlerin pasına kederlerin yapayalnız yasına ölü dağlar rüyalarla sevişir sökülür düşlerin de çadırları mezarlıklarda çigan? sussam artık yıllarca, yüz yıllarca boğup ağrımın köhnemiş çağrısını konuşturmasam sussam artık bu ölü aşka koşturmasam! mezarlıklarda çigan... mezarlıklarda çigan... V Yazılırken ayrılık aşkların büyülü şarkısına alnım kar, başım duman, kirpiklerimde çiğ burada yatıyorum... burada! uzaklarda o kadın gülümsüyor kalbi buruk anılarda... `kal` diyorum: yamacımda; bak bir yüzü kararırken dünyanın şafak söküyor öbür yanında yenilme ve düşürme yüzünü kahrın inzivasına... VI Yazılırken ayrılık ihanetin hiç dinmeyen yasına Burada yatıyorum...burada! ellerime benzeyen eller, gözlerime benzeyen gözler ve aşkıma benzemeyen aşkların arasında Burada yatıyorum boylu boyunca bakarak naçar bir aşkın büyüyen yarasına... VII Sussam artık yıllarca ağrımın köhnemiş çağrısını konuşturmasam ölsem, çürüsem artık bu aşka koşturmasam Kuraklığım arttıkça sulardan uzaklaşsam yetmese yangınımın alazından kül çalsam ve toplayıp o külleri kalbime bin yıllarca ağlasam... Sussam yıllarca Yüz yıllarca Hasret kalsam uzak, uzun sulara yine yine yumruğum vurup omuzuna ''Aldırma!'' derim oğlum ''aşık yoksa, aşk olsun...'' Ve toplayıp kendimi bağışlarım o aşka. Yine dağ! Yine dağ! T o p l a y ı p k e n d i m i b a ğ ı ş l a d ı m b i r a ş k a... Yılmaz ODABAŞI - Yine Dağdır Dağ 👍 1
________________ Fuego, sonrisas, realidad y dolor . . . birazdan yorgun bir atı vuracaklar uyuşturmadan, rüyamda, üstelik ben henüz daha uyumamışken... ![]() 28/08/2025 sorun ve destek için : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden iletişim kurabilirsiniz. | |
| |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |