![]() |
| | #1 |
| bak iki gözümün körelmiş nuru bak gün aşırı aşeren meşakkatim durup durup aklıma çullanarak kışkırtıp durma şu kös kös somurtan kösnülümü tekmil esmerliğini kuşanıp aşk diye diye şaha kaldırma zamana muhalif muhtelif yerlerimi yoksa tutar sana bir aşık olurum var ya of diyorum offf yer yerinden oynar nevrin döner şaşar dinime imanıma iflahın işte o zaman görürsün sıfırın altına nasıl iner plakası sıfır altı olan bu şehirde sıcaklık kim o demeye kalmadan çalar kapını zemheri hem de ne olduğunu anlamadan donar bi'tarafların sonra hem de cayır cayır yakan şu ağustos ortasında haaa dinlemedim onları da mevsim normallerinin altına indirdim ve kapına dayadım diyelim Ağustos'ta zemheriyi kıyamam ki ben sana hiç valla bak kıyamam bilakis sırf sen üşüme diye - kendimi düşünüyorsam namerdim dudaklarımın en sıcak haliyle öperim gerdanından sarkan bi'yerlerini ateş basar nirvanaya komşu olur şehvetin sonra gör de bak nasıl kesiliyor yerden ayakların nasıl kanatlanıp yürümeye değil uçmaya yelteniyor bedenin gerçi hiç düşünmedim de değil hani sana yeniden aşık olsam mı diye yeminle öyle anlar geliyor ki şeytan diyor soğut içindeki şu kallavi cehennemi soğut ve taptaze mis gibi yeni bir cehennem doğur kurak vurmuş şu bağrından ve sına onun günaha tahammülünü (sonra gaybdan bir ses duyarım hep bana bak durduk yere iş çıkartma şimdi başıma der Kirâmen Kâtibîn meleklerim pısarım) olmadı dünya gözüyle yediğim içtiğimi kâr sayıp köküne kibrit suyu döküp yakılasıca şol dünyada kadehleri duvara çarpa çarpa şişe diplerinde şiirler yazıp yine alkole banarım kahrımı diye çok geçirdim hakkaten defalarca aklımdan ama gel gör ki şeytan yap hadi durma yap derken otur ulan oturduğun yerde daha yeni çıktın kaybettiğin aşk cenginden diyor hayatın gaddarlığına ayak uyduramayan lânet olasıca vicdanımla mantığım ah canımın yogası ah aşka dair müktesebatım o vicdan ve mantık cenderesinden kurtulup sana bir aşık olsam işte o zaman iyi kalpli bir yağmur yağar belki o ıssız çöllere belki içimizde bir merhamet filizlenir - hani şu unutulmaya yüz tutmuş merhamet belki de heyyyytt yeter ulan diye okkalı bir şamar atarız İsrailoğullarına Amerika'ya - ya da Kürşat gibi kırk çeriyle Çin sarayını basar umut oluruz Uygur Türklerine ya da bir ihtimal Fırat'tan Dicle'den tut da Kızılırmak dahil coşar tüm akarsular bire kırk verdirirler çorak toprakları hiç olmadı içimizde bir merhamet filizlenir belki - hani şu unutulmaya yüz tutmuş merhamet heyyyytt yeter ulan başlarım sizin cibiliyetinize diye okkalı bir şamar atarız ya da - yahut Osmanlı tokadı İsrailoğullarına Amerika'ya ve dahi bilumum faşo ağalara olmadı Maldivler'de fink atan sömürgenlerle yer altındaki bilumum tacirlere hatta aşkımızdan aşka gelip sıcacık yemekler bile götürürüz Gazze’deki aç biilaç çocuklara o da kesmezse biz ölürüz onların yerine ha ne dersin hem kim tutar ki bizi kim durabilir ki aşkın önünde hadi var mısın benle cehennemde k'özleşmeye ~~~~°•°• ~~~~ °•°• ~~~~ °•°• ~~~~°•°• ~~~~ ~~~~°•°• ~~~~ °•°• ~~~~ °•°• ~~~~°•°• ~~~~ ÖMER YÜCEKAYA & UYKUSUZADAM ~~~~°•°• ~~~~ °•°• ~~~~ °•°• ~~~~°•°• ~~~~ ~~~~°•°• ~~~~ °•°• ~~~~ °•°• ~~~~°•°• ~~~~ ... 👍 2👏 2 | |
| |
| Şu Anda Bu Makale Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| |