![]() |
| İnternet Dünyasından Son Haberler Güncel İnternet Dünyasından Haberler |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| 29 Görüntülü Sohbet ve Flört Uygulamasına Erişim Engeli! Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından alınan karar doğrultusunda toplam 29 farklı görüntülü sohbet ve flört uygulamasına erişim engeli getirildi. 📌 Karar, 20 Ağustos 2025’te Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği ve 22 Ağustos 2025’te Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından onaylandı ve resmen yürürlüğe girdi. Erişim engeli getirilen uygulamalardan bazıları şunlar: • Azar • LiVU • Tango • Flirtfy • Mili • Lips • CoMeet • Camsurf • StrangerCam • CuteU • Tantan • LivCam • Instacams • Sarmaş Dolaş Görüntülü Sohbet • Derya Görüntülü Sohbet Toplamda 29 platform listede yer alıyor. 👉 BTK tarafından alınan bu kararın gerekçesi hakkında resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak engel, Türkiye’deki kullanıcıların bu uygulamalara erişimini tamamen kısıtlıyor. | |
| |
| | #2 |
| Bir gün yönetimde bunları görmemeyi diliyorum. Elbet değişecek bu devran. | |
| |
| | #3 |
| tango gitti çok *** parasız kaldı instaya telegrama düşer şimdi :d neyse uyarı almayım terbiyemi bozmayıp iyi oldu cokda güzel oldu Bir toplumda ahlâk zarar görürse o toplum çöküntüye uğrar. Ahlâk sağlam olmazsa toplumsal hayat düzene girmez. vesselam 👍 1 | |
| |
| | #4 |
| Iyi olmus. 👍 1
________________ İstisna bir yara gibi kal bende.. Hayra yorulan düşlerim ol, Böl gecemi, destursuz gir mabedime, şifa niyetine dokun yüzüme.. Gel be, Gel işte! Küfrüm tövbeme karışsın, Aklım fikrime.. Öyle bir gel ki bana; Nefes nefese.. _______________ | |
| |
| | #5 |
| Hayırlı başarılar dilerim chjkşi
________________ ![]() | |
| |
| | #6 |
| VPN girerler demokraside çare tükenmez) irc faydası ne kadar olacak göreceğiz user artış olur mu olmaz mı muamma | |
| |
| | #7 |
| Yasaklamalar, daha çok talebe sebep olur. 👍 1
________________ Stay strong, trust your instincts. Set your spirit free, never forget your spiritual side. Even in the midst of hardships, there is always a light to guide your way. | |
| |
| | #8 |
| İyi mi olmuş kötü mü olmuş bilemedim shsh 👍 1
________________ Gönül nasıl derin bir kederde... ![]() ![]() | |
| |
| | #9 |
| Tiktok yasaklanmadıkça diğerlerinin yasaklanması bir şeyi değiştirmez. 👍 1
________________ Fuego, sonrisas, realidad y dolor . . . birazdan yorgun bir atı vuracaklar uyuşturmadan, rüyamda, üstelik ben henüz daha uyumamışken... ![]() 28/08/2025 sorun ve destek için : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden iletişim kurabilirsiniz. | |
| |
| | #10 |
| Başlık: 29 Uygulamaya Toplu Erişim Engeli – Keyfi Yasaklarla Dijital Alanı Boğmak Çözüm Değil Son alınan BTK kararıyla birlikte tam 29 görüntülü sohbet ve flört uygulamasına erişim engellendi. Gerekçe nedir? Kamuya açık, detaylı ve şeffaf bir açıklama yok. “Ahlak”, “genel kamu düzeni” veya “milli güvenlik” gibi ucu açık kavramlarla bir gecede onlarca platforma ulaşım kesilebiliyor. Bu, hukuki belirsizlikle dijital alanda topyekûn sansür uygulanmasıdır. 🔍 Teknik ve Hukuki Gerçekler: 5651 Sayılı Kanun, erişim engelleme için belirli durumları düzenler. Ancak bu kararların orantılı, ölçülü ve gerekçeli olması gerekir. 29 uygulamanın aynı anda engellenmesi, orantılılık ilkesini açıkça ihlal ediyor. Türkiye’de erişim engelleri genellikle idari bir kararla alınıyor, yargı süreci ise ya hiç işletilmiyor ya da karar sonrası geç geliyor. Bu da ifade ve iletişim özgürlüğünü doğrudan tehdit ediyor. Bu tür uygulamaları “sakıncalı” diyerek engellemek, önleyici sansür uygulamasıdır. Oysa suç unsuru barındıran içeriklerle ilgili doğrudan içerik bazlı müdahale mümkündür. Tüm uygulamayı yasaklamak, bindiğin dalı kesmektir. 💡 Dijitalleşmeyi Yönetemeyen, Yasaklamaya Sığınır Bu uygulamaların tamamı yasa dışı mı? Hayır. Aralarında global servisler de var, yerli girişimler de. Suistimal edilen varsa, bu uygulamalar özelinde API tabanlı içerik denetimi, yaş doğrulama sistemleri, yapay zekâ moderasyonu gibi onlarca modern çözüm var. Ama bu sistemleri kurmak, denetlemek ve yürütmek bilgi, çaba ve irade gerektirir. Kolayı seçiyorlar: Kapatalım gitsin. 📉 Sonuç Ne Olacak? Kullanıcı VPN’e yönelir, devletin denetim gücü sıfırlanır. Yasaklı içerikler kayıt dışına kayar, asıl sorun büyür. Yerli geliştiriciler zarar görür, inovasyonun önü kesilir. Türkiye, dijital sansür listelerinde bir basamak daha yükselir. Bu kararlar, ne teknik açıdan savunulabilir ne de hukuk devleti ilkeleriyle bağdaşır. Sansürle toplum yönetmeye çalışan bir sistemin dijital çağda sürdürülebilirliği yoktur. Bu zihniyet değişmediği sürece; bugün flört uygulamaları, yarın mesajlaşma uygulamaları, ertesi gün sosyal medya... 📌 Sorun uygulamalarda değil, yönetim zihniyetinde. 👍 1
________________ 💻 "Sistem çöker, ben yeniden kurarım." 🖥️ ~Bir IRC Emektarı "Sunucular geçici, kültür kalıcıdır." IRC ruhu ölmez, sadece sessizleşir... | |
| |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |