![]() |
| | #1 |
| Bağımlılıklar meselesi Bunları yazmaya beni iten annem ve babamın sigarayı bırakıyor olmaları ve onlarla empati kuramıyor olmam. Babam ekstradan alkolü de bıraktı. Sinirliler, keyifleri pek yok. Dedim ki anneme, ben hiçbir şeye bu şekilde bağımlılık hissetmiyorum. Sigarayı mentollü bira yaninda vs içtiğim oldu. Ama olmadığı zaman aramadım. Bazen kahve yanında ikram edildi bir tek içtim ama sonra yine aramadım. Diyebilirsiniz ki ciğerlerine sağlam çekmiyorsun Hayır gayet de çekiyorum. Yani dudak tiryakiliği de değil. Bir aralar iki haftada bir nargile içiyordum. Öyle ki, içenler bilir içmeye başlamadan açma işlemi gerekir. Bunu yapıp nargileyi hazırlayan kişiye ben açtım derdim. Bu sıralar içmiyorum ve aramıyorum. Alkol.. evet burada sık sık içince bahsini ediyorum. Ama bu sosyal içicilik. Olmasa, alınmasa sesim çıkmıyor. Bu farkındalıklar sonrası düşündüm. Evde kahve olmasa da sesim çıkmaz. Çay zaten haftada bir kere belki içerim. O olmasa hiç etki etmez. Bu tespitler sonrası annem çünkü senin bağımlılığın kediler dedi Bir düşündüm de öyle olabilir. Ama bu vücuduma aldığım zararlı bir şey değil dedim. Evet, geçen sene 4 tane birden beslerken yıpratıcı süreçler geçirdim. Biri hasta oldu ötekine bulaştırdı. (Zaten hastayken eve götürmüştüm.) Diğerine bulaşmasını engelleyemedim. Tedavisi için çok uğraştım ama hayatta tutamadım Tomris'i. Ancak şimdilerde kedim yok. Sokakta görüp seviyorum. Ya da videolarını vs izliyorum. Kedi bağımlısı isem velev ki bu bile bana zarar vermiyor. En azından alkol ya da sigara gibi. 1 haftaya yakındır alkol almadım sanırım ama eksiklik de hissetmiyorum. Eve de alınmayacak olması tamamen bırakmam anlamına geliyor. Ama eksiklik hissetmemeye devam edeceğim. Bilmiyorum, kendi adıma bu farkındalığa sevindim. Ama bizimkiler için üzülüyorum. Alkol sigara gibi bağımlılıkların temeli 0-2 yaş oral döneme kadar gidiyor. Sütten kesilme sürecinde yaşadıkları bir travma ağızla yapılan eylemlere fiksasyon (takıntı) geliştirebiliyor. Ya da yine o dönemde yeteri kadar oral bölgesini keşfedeceği uyaranla karşılaşmamışsa da olabiliyor. Ben Freud'un yalancısıyım. Ama bir laf var Freud'un yağı olsa kendi k*çına sürerdi.. Toparlayacak olursak, belki de bize zarar veren bazı alışkanlıkları vermeyecek olanlarla değiştirip kendimiz için kendi tarafımızda olmak önem taşıyor.
________________ 𝒯𝒶𝓉𝒶𝓀𝒶𝑒! ![]() ~ 𝑀𝒶𝒹𝑒𝓂 𝒷𝑜𝓏𝒶𝒸𝒶𝓀𝓉ı𝓃, 𝓃𝑒𝒹𝑒𝓃 𝒹𝓊̈𝓏𝑒𝓁𝓉𝓉𝒾𝓃 𝒷𝑒𝓃𝒾? | |
| |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |