IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
Sohbet chat

💬 Bu Alana Reklam Ver ! 🎉 Hemen Katıl!
75Beğeni(ler)

Kilitli

Seçenekler Stil
Alt 04 Temmuz 2025, 12:16   #1
Standart 196.🔴Haftanın Polemiği:〽️ Medya ve İfade Özgürlüğü - Leman Dergisi 〽️

196.🔴Haftanın Polemiği:〽️ Medya ve İfade Özgürlüğü - Leman Dergisi 〽️

Leman Dergisi'nin geçtiğimiz günlerde Peygamber Efendimiz Hz Muhammed ile ilgili yayımladığı karikatür toplumda tepkilere neden oldu. Sosyal medya kullanıcıları başta olmak üzere siyaset, medya ve çeşitli platformlardan tepkiler yükseldi. Konuyla ilgili başlatılan soruşturma gözaltına alınan 4 kişi tutuklandı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Medya ve İfade Özgürlüğü Leman dergisinin yayımladığı karikatür ve Cumhurbaşkanın tepkisi.
Basın özgürlüğü, sansür ve mizahın sınırlandırılması.

Sizce İfade Özgürlüğü Nedir?
👍 6

Alt 04 Temmuz 2025, 12:37   #2
Editör
Brittle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Özgürlük başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter diye bir söz vardı, söyleyen kim hatırlamıyorum ama sonuna kadar katıldığım bir cümle.. İnsanların inancı, inanşı, kutsal değerleri , dili , dini ile kimsenin alay etme yada küçük düşürme hakkı olamaz..bunun adı özgür düşünce değil hakka geçmektir.. Mizah hayatımızın içinde olması en gerekli şeylerden doğru ama bunun yapılma şekli ve alanı n da belli sınırları olmak zorunda..

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık güzelliğim çok güzel bir konuya değinmişsin..

👍 5

Alt 04 Temmuz 2025, 12:40   #3

Şimdi ben özgürlük diyerek forumdaki birilerine küfür etsem doğru mu olur?
Özgürlük diyerek şımarıklık yapılamaz.
Her şeyi manipüle ederek kullanır bizim cahil insanımız.

👍 4

Alt 04 Temmuz 2025, 13:37   #4

Özgür düşünce adına din dil ırk alay konusu olamaz.

👍 3

Alt 04 Temmuz 2025, 13:57   #5
Zamanın izleri kalır...
Zenia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Özgürlük, herhangi bir koşulla sınırlanmama, zorlamaya, kısıtlamaya bağlı olmaksızın düşünme ve davranma durumudur. Diğer bir ifadeyle, insanın her türlü dış etkiden bağımsız olarak kendi istencine, kendi düşüncesine göre karar vermesi halidir, ancak özgürlük sınırsız değildir.

Emegine saglik @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] cim

👍 3

Alt 04 Temmuz 2025, 14:04   #6

Gerçekten peygambere hakaret mi var yoksa bu iş biraz da dini değerler üzerinden gündem değiştirme oyunu mu? Yoksa ifade özgürlüğü diye maskelenmiş ama aslında laikliği zayıflatmaya çalışan bir plan mı bu? Birilerinin parmağı mı var bunda, yoksa körü körüne tepki verenler mi durumu anlamıyor? Makarna beyinliler tabi, kolay kolay düşünmezler bunları hararagurere tepkiler işte :))) Yoksa Özgürlük yolda yürürken yanındakinin ayağına basmamak kadar önemli.

👍 2

Üslup muhattaba göre şekil alır
.

Alt 04 Temmuz 2025, 17:40   #7
portrait of beauty
Raina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Bizler nasıl haz İsaya ,Hz Musaya ve Hz Davuda saygı duyup peygamberliklrini kabul ediyorsak ,Tüm kutsal kitaplardaki peygamberimizin gelişini mujdeleyen ayetlere rağmen neden Bukadar İslam dini Peygamberinden korkuyorlar....
Ruh hastası insanlar .

👍 3

Kaliteli insan işiyle , boş insan kişiyle uğraşır !!!

Alt 04 Temmuz 2025, 19:57   #8
Guest
Saruhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Onu yapanlar edenler Kahrolsun. Dinime ve kutsal emanetlerime dil uzatan şahsın veya şahısların her zaman karşısındayım. Okumuş yazmış aydın olmuşsunuz hala kalkıp ifade özgürlüğü denilen maskenin ardına sığınıp savunma vs işlere kalkışıyorsunuz. Madem ifade özgürlüğü var buna kimse birşey deme lüksü yok bende diyorum o zaman kaşarın o.çocuğunun önde gidenisin. Hatta seni doğuran yetiştiren ananın babanın kalıbını s.....
Dinime ve vatanıma dil uzatana vereceğim cevap ve göstereceğim tavır bundan ibarettir.

👍 4

Alt 04 Temmuz 2025, 20:37   #9

İfade de özgürlük asla kuralsızlık, düzensizlik, sınırsızlık, sorumsuzluk ve saygısızlık değildir.. sonunda anarşi zulüm kaos karmaşa ve bedevilik oluşur. İnançlar kutsaldir . Kimse din dil irk üzerinden kimseyi yaralayamaz dalga geçemez

👍 1

𝖎𝖘𝖙𝖊𝖉𝖎ğ𝖎𝖒 𝖖𝖎𝖇𝖎 𝖔𝖑𝖒𝖆𝖟𝖘𝖆 𝖎𝖘𝖙𝖊𝖒𝖊𝖒!

Alt 04 Temmuz 2025, 22:16   #10

Ben Leman dergisini savunmuyorum şimdiye kadar da okumuş değilim, siyasetle hiç uğraşmam. Merak ettim o karikatüre baktım. Acaba buraya yorum yazanlardan veya ortalığı galeyana getirenlerden kaç kişi baktı o karikatüre merak ediyorum. Bakılan resim veya karikatürü okumak, neler söylemek istediğini anlamak önemlidir. Herkesin yorumuna bakıp, bir kaç cümle değiştirip yazmak marifet değil bence. Hiç yazmayın daha iyi. :)

👍 3

Kilitli

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)