IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
Sohbet chat

💬 Bu Alana Reklam Ver ! 🎉 Hemen Katıl!
3Beğeni(ler)
  • 1 Gönderen Lexina
  • 2 Gönderen DurgunSu

Seçenekler Stil
Alt 15 Haziran 2025, 19:32   #1
Standart Cocuklugum Masumiyetim Ve Mutlulugum

Çocukluğum, Masumiyetim ve Mutluluğum

Bazen geçmişe dönüp bakınca, çocukluğumu düşünmek bile içimi ısıtıyor. O zamanlar ne bir kaygı, ne de derin düşünceler vardı. Her şey çok basitti, ama o basitlikte her şey çok değerliydi. Çocukken mutlu olmanın ne kadar kolay olduğunu o zamanlar anlamamıştım. Şimdi, hayatımda küçük bir mutluluk bulmak bile bazen o kadar zor ki…

Çocukken dünyam sadece oyunlardan, kahkahalardan, sokakta geçirilen uzun yaz akşamlarından ibaretti. Günlerim, güneş batana kadar arkadaşlarımla sokakta koşturarak geçerdi. Ne bir sınav kaygısı, ne de bir gelecek korkusu vardı. O masumiyet, o saf mutluluk… Ne kadar aradım sonra o duyguyu!

Hatırlıyorum, babam bana sürekli, "Hayat ne kadar güzel, ne kadar değerli!" derdi. Ama o zaman anlamazdım. Çünkü o güzelliği, o değeri çocuk aklımla zaten hissediyordum. Her sabah yeni bir keşif, her an yeni bir oyun… O kadar basitti ki, o kadar neşeliydi ki, her şey. O zamanlar sahip olduğum tek şey, büyük hayaller ve masum bir gülümsemeydi.

Şimdi ne kadar isterdim, o günlere geri dönebilmek. O eski mutluluğu bir daha yaşamak, o saf ve tertemiz kalple dünyaya bakabilmek… Bazen düşünüyorum, çocuklukta olan o masumiyet, o saf mutluluk, acaba hep bizimle kalır mıydı? Büyümek bir nevi unutmak mıdır, yoksa o eski benliğimizden bir parça hep içinde mi kalır?

O küçücük, masum halimle ben mutlu idim. Gerçekten de mutluluk, bazen sadece bir anın içinde, basit şeylerde saklıdır. O zamanlar her şey bir oyun gibiydi. Şimdi ise hayat, bir oyun değil; derin sorular, karmaşık ilişkiler, büyük sorumluluklar... Ama o çocukken duyduğum mutluluğu hatırladıkça, bir şekilde içimde bir yerlerde, o saf halimi buluyorum.

Keşke birisi bana, büyürken kaybetmemem gereken şeylerin, o saf mutluluğum ve masumiyetim olduğunu söyleseydi. Ama belki de işte büyümek, kaybetmek ve yeniden bulmak demek. Bunu öğrenmek de, bir nevi büyümek olmalı…

Ve bir gün, belki, bir gün… Çocukken olduğu gibi, yeniden o masum ve mutlu benliğimi bulur, dünyaya o saf gözlerle bakabilirim. O zaman, belki de her şey çok daha güzel olacak.
👍 1

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)