![]() |
| | #1 |
| Yaşamın Sessiz Güzellikleri Bazen farkına bile varmadan geçip gidiyoruz hayatın içinden. Koşuşturmanın, sorumlulukların, hedeflerin peşinde nefes almayı unutuyoruz. Oysa hayat, en çok da o sessiz anlarda gizli güzelliklerini sunuyor bize. Kimsenin görmediği, kimsenin duymadığı ama ruhumuzu usulca besleyen şeyler bunlar. Sabahın erken saatlerinde, güneş henüz uykudayken duyulan kuş cıvıltıları… Bir fincan kahvenin buharıyla yükselen sıcaklık… Rüzgârın yapraklarla fısıldaşması… Tanımadığın birinin sana içtenlikle gülümsediği o an. Bunların hiçbirinde gösteriş yok ama hepsinde gerçek bir huzur var. Ben bazen en çok da yalnızken hissediyorum yaşamın o derin güzelliğini. Kalabalıklardan uzaklaştıkça iç sesime yaklaşabiliyorum. Belki bir ağacın gölgesinde, belki deniz kenarında yürürken… Ya da sadece pencere kenarında oturup dışarıyı izlerken. Hayat o anlarda duruyor sanki, ya da ben ilk kez gerçekten o anın içinde oluyorum. Sessizlik bize çok şey anlatıyor aslında. Dinlemeyi öğrenince fark ediyorum ki, en büyük cevaplar gürültüde değil, sükûnetin içinde gizli. Belki de yaşamın gerçek anlamı, o küçük detaylarda, o görülmeyen güzelliklerde saklı. Ve ben, artık daha çok görmek istiyorum bunları. Daha çok hissetmek, daha çok şükretmek… Çünkü hayat, büyük anların değil, biriktirdiğimiz küçük huzurların toplamı belki de. 👍 1 | |
| |
| | #2 |
| Kaleminize sağlık 👍 1 | |
| |
| | #3 |
| Emegine kalemine sağlık cok beyendim 👍 1
________________ ![]() | |
| |
| | #4 |
| Tsk Ederim 👍 1 | |
| |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |