![]() |
| | #1 |
| BİR GECEDE DEĞİŞEN HAYAT 2.BÖLÜM İzgi'ye ufakça bakındım hatamı anlayarak kendi evime yani üst kata doğru evden çıktım, yavaşça yangın tüpünü evin önüne koydum. İlk defa bir masum kadına vurmuştum, yarın özür dilemem lazımdı ancak şuan uyuma vaktiydi.Yarın ilk iş günümdü ve berbat olmasını istemeyerek uykuya dalmışım, saat gece 1 sularında ağlama seslerine kalktım. Penceremin önünde bir kedi vardı, sokağa atılmıştı halinden belliydi ancak bu kedinin İzgi için geldiğini sonradan farkedecektim. Kediyi hafifçe elime aldım, diğer elimle de sevmeye başladım cins bir Kediydi ancak sokağa atılmıştı,yavaşça banyoya doğru götürdüm ve onu yıkamaya başladım. Onu güzelce yıkadıktan sonra sevmeye başladım, cins olmasına rağmen doğuştan gelen bir lekesi vardı o yüzden "Leke" ismini taktım ona. Leke British bir cins kediydi, daha yavruluğu tam bir bitmemiş bir kedi olup onu evimin Oturma odasında yer hazırlamaya başlamadan önce onu bir kap mama ve su getirmiştim. Onun önüne Koyduğum anda hafifçe bana bakındı, sonra yemeğe başladığı anda bende Oturma odasını hazırladım. Leke'yi yerine bıraktığım anda uyuyakaldı, ben ise haka düşünceli bir şekilde İzgi'ye vurduğum tokat yüzünden hala kendimi kötü hissediyordum.Yavaşça yatağıma uzandım, Leke'nin olayları yaparken saat iki olmuştu bile. Saat 6 civarı alarm çalmaya başlamıştı ancak Leke'nin üstümde Hafif gezmesi sonucu uyandım, yavaşça kalkıp rutin işlerimi kahvaltımı yapıp yanıma sırt çantamın içine Leke'yi koyarak yola çıktım. Şirkete ilk vardığımda resepsiyonistin yanında üst yönetimin başasistanlığını yapan Shibumi karşılaşmıştık. Leke'yi görünce hafifçe sevdi ve beni tanımaya çalışarak sohbete girmeye başladı: "Shibumi" : Hoşgeldin aramıza Jayus,burda senin bizden bizimde senden çok öğreneceğimiz vardır. Şirketle ilgili birşey sormak istersen gel yanıma çekinmeden söyleyebilirsin.Ben Shibumi Duhan beyin asistanıyım,birazdan onlarla, ve iş arkadaşlarınla da tanışacaksın. "Jayus" : Teşekkür ediyorum Shibumi. Shibumi güler yüzlü, sevecen ve enerji dolu bir insandı bu belliydi, bu enerji bana yansımıştı.Yavaşça asansöre geçtik ve 14.Kat'a doğru yola çıktık,Shibumi ve ben içeri girdiğim anda iki tane erkek ve iki kadın tam karşımda oturuyorlardı, solda erkekler sağda ise kadınlar oturuyordu. Seagate'in iki ortağı tam karşımda duruyordu, Duhan ve LeoPardeSs onların yanında ise şirketin yazılım tarafını yöneten Zenia, muhasebe ve arge tarafına bakan Leon tam karşımdaydı. Odaya girdiğim ilk anda bakışları direk hepsinin bana döndü ve aralarında sessizce konuşma yapılıyordu ve ben duyamıyordum, Shibumi yanımdan ayrılarak dosyayı Duhan ve LeoPardeSs'in yanına koyarak Leon'un yanına oturdu. LeoPardeSs yavaşça dosyayı alarak incelemeye başlarken Duhan lafa girdi: "Duhan" : Shibumi yeni grafiker Asistan arkadaşımız demi karşımızdaki? "Shibumi" : Doğrudur Duhan Bey. İlk bakışlarına karşı sakin ve soğukkanlı kalmıştım, ancak içten içe heyecanımı bastırmaya çalışıyordum. LeoPardeSs adrese bakındı, hafifçe bana bakındı: "LeoPardeSs" : Demek Balat'ta geliyorsun, eskiden bizde oradaydık Duhan ile. Anne ve babalarımız Orda yaşıyor hala. Seni yanımda görmek istiyorum Jayus. Leon'dan Arge tarafını ve Zenia tarafından yazılım için eğitim alacaksın,bu eğitimler yaklaşık 2 ayını alacak. "Jayus" : Tabikide efendim diyerek hafifçe gülümsedim, o da bana bakarak karşılık verdi. Zenia ve Leon bana bakınmaya devam ettiler, onlar da lafa girerek eklediler: "Leon": Aramıza hoşgeldin Jayus. "Zenia" : Hoşgeldin canım. Zenia biraz daha cana yakınken, Leon ise biraz daha ketum birisine benziyordu.Başımı sallayarak ve gülümseyerek onlara karşılık verdim, yavaşça yeni patronlarımdan olan Duhan ayağa kalktı ve Leon - Shibumi ikilisi de onun ardından çıkış yaptığı anda odada sadece yeni patronum LeoPardeSs ve Zenia kalmıştı. Ufakça mahallede İzgi'nin tarafına bakalım. İzgi'nin bakış açısı: Jayus'tan yediğim tokat sonrası yanağımda izi kalmıştı, gece boyunca uyumamıştım gözlerim şiş ve yanağımdaki iz belli olmaktaydı. Hafifçe hazırlandım "JeyJey" 'e bakındım ancak ortada yoktu, hafifçe mamasını ve suyunu evin önüne bırakarak yola doğru çıktım. Saat 10 civarı felandı, yavaşca dükkandaki komşularım selam vere vere devam ederken Sean, Old ve Al-yazmali halimi farketmesinler diye dua ettim ama nafile hepsi bana birden bakınınca ayağa kalktı ve yanıma geldi ve yüzüme hafifçe inceledikten sonra bana bakınarak konuşmaya başladılar: "Sean" : Kızım İzgi bu hal ne? "Al-yazmali" : Bir sorun mu var İzgi?, birisi Birşey yaptıysa söyle gidip polise verelim. "Old" : Jayus'la mı Birşey yaşadınız? "İzgi" : Birşey yok, hadi bugün önemli bir gün unuttunuz mu? Hümeyra teyzenin doğum günü hadi sonra anlatırım bu olayı da. Hafifçe derin nefes aldım, telefonumu çıkararak mahallenin "WhatsApp" grubuna girerek Old'un dükkanının önünde toplanmasını söyleyen bir mesaj attım, bugün hepimiz için önemli bir gündü. Çünkü mahallenin önemli insanlardan birisi olan LeoPardeSs'in annesi olan Hümeyra teyzenin doğum günüydü, bütün mahalle meydanda toplanıp hazırlıklara başladık, hediyeler alındı ve akşam saatleri olmuştu bile. Bütün mahalle oradayken "Aston Martin" marka bir araba mahalle meydanına yanaştığını gördüm, arabadan ilk inen LeoPardeSs ve yan kapıdan inen Jayus'u gördüğüm an gözlerimin içinde bir öfke ama yanında bir üzüntü duygusu ile içim savaşıyorum. Hümeyra teyzenin doğum günü olması sonucu susmuştum,ve o an geldi çattı olayı kimseye anlamamıştım Pure hariç. Oyun havaları Felan çalarken yavaşça Pure'un yanına gelip oturdum, Jayus ise hafifçe bana bakınıyordum bakışlarının altında üzgün olduğunu ve yanında "JeyJey" i daha yeni farkettim. Hafifçe bakışmamız devam etti, Pure'un bakışlarımızı farketmesi uzun sürmedi. Haskana'da durumun farkındaydı, Jayus'un yanına oturuyordu ancak gözleri bizdeydi her iki arkadaşımızın da birşey olacağından korkuyorlardı. Yavaşça Jayus'un sırt çantasını alıp yavaşça ayrıldığını farkettim, bende onun ardından ayrıldım. Yavaşca arkasından yürüdüm ve seslendim: "İzgi" : Bekle. Jayus üzgün bir şekilde bana döndü, gözleri dolmuş bir şekilde bana döndü. O an onunla konuşacaktım ki onu o duruma görünce bir anlığına şoka uğradım, ancak cesaretimi toplayarak sormaya karar verdim. "İzgi" : Bu halin ne, iyi misin Jayus? "Jayus" : Değilim, bir kişi aklıma geldi ve kalkmak zorunda kaldım. Dün içinde özür dilerim. Bakışlarında gözleri dolu ve pişman olmuş gibi bir hal vardı, fazla da üstelemeden bende özür dilemek için konuştum. "İzgi" : Hey bende özür dilerim, bundan sonra bende dikkatli olacam ama bu halin ne özel değilse anlatabilir misin? "Jayus": Kısaca anlatmak gerekirse bu benim hayatımla ilgili, annem ve babam dünya tatlısı insanlardı. Bundan bir yıl önce bir kaza sonucu onları kaybettim, o aklıma geldi ve orayı terkettim. Bu olayı duyduğum anda çok üzülmüştüm,hafifçe Ağzımı kapattım ve bir anda ona sarıldım. Amacım ona destek olmaktı, karşılık beklemiyordum ancak o da sarılıp hafifçe gözyaşları omzumda akıyordu. "İzgi" : Bu hayatta yalnız değilsin Jayus, ne zaman istersen hepimizin kapısı açık bütün mahalledekilerin sende bizden birisin. Başın sağolsun bu arada, istediğin zaman kapımı çalabilirsin. "Jayus" : Teşekkür ediyorum İzgi, bu durum karşılıklı bu bil istedim. Verdiğim destek sonrası eve doğru yola doğru çıkmaya başladık, eve doğru geldiğimizde Jayus beni durdurdu. Devam edecek Not: Bu bölümü sade bir anlatım yapmaya çalıştım, elimden geldiğince herkese yer vermeye çalışıyorum. Bir Hatam olduysa affınıza sığınarak özürlerimi iletiyorum ve bir hatam olduysa yorumlarda belirtmeyi unutmayın, yorumlar sayesinde hikâyeye yön veren sizler olacaksınız. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] kadroya dahil olan karakterlerdir. Keyifli okumalar. Yeni bölümler Pazartesi, Perşembe ve Cumartesi olarak 3 bölüm şeklinde gelecektir 👍 9
________________ ![]() | |
| |
| Şu Anda Bu Makale Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| |