![]() |
| | #1 |
| Herkes karşısına doğru insan çıksın ister. peki doğru insan kimdir ? neye benziyor bu doğru insan .. Genel kabul görmüş insan tanımının yanında herkesin bireysel düşünceleri farklı. Dolayısıyla doğru bulduğumuz insan kavramıda birde ruh eşi meselesi var benim aynım ayyy tıpkı ben diyenler. Ruh eşi tamamlanmaktır birbirini dengelemek şayet benle aynı olan birine katlanmam çok sinir bozucu olurdu . kamu spotu gibi onu yapmamalısın ,bunu dememelisin doğrulukta anıt olan birini görmek bezdirirdi beni tek kendime bu yönde katlanmam yeterince adil :). İnsanlar toplumsal yönlendirmelerle dizilerle, kitaplarla bir çok uçarı saçmalığı aşk baskılı tehditle, şiddetle süregelen hayatta kaldım ölmedim iç sesini tutku sanıyor ne heyecanlı tabik ide uçurumdan aşağı sarkıtırsa biri seni kalbin deli gibi çarpar oradan kurtulunca tabi ki rahatlar mutlu olursun. Bide kendine eziyeti hak bilen tayfamız var , kimi takip ediyor kimle görüşmüş görüşme dediğim erkek , yada o kızla görüşmüş arkadaş ortamındaki o takipten çıkar dediğim kişiyle kafeye gitmiş farklı bir sosyal medyası varmış ,ailesiyle değil arkadaşları ile tatile gitmiş... herkes gibi benimde bu türde dertlenen arkadaşlarım var bu kadar kendine garezin varsa giyotinde bir tercih diye öneride bulunduğum :) hayat zaten çok yorucu yıpratıcı iş dünyası da öyle kendine malik olmayan birinin sürekli peşinde sürekli nerde kimle ne yapıyor diye tüketecek ömrünüz varsa şayet salonumdaki saksılar daha faydalı diye düşünüyorum demiştim birine bir gün önce.. çünkü insan dünyaya geliş amacı imtihan zorlanacak ,sınanacak ama sen kendine şahsına münhasır cehennem kombinesi yapıp bunları hayatında tutuyorsan sendedir sorun. sessizce uzaklaş o yerlerden heyecan bilmem ne düşünüyorsan himalayalara git tırnamış yap neden kamakazi bir intihar eylemindesin hiç uymadığın ömür boyu uyumlanamayacağın biriyle bir şeyleri zorlamak sadece sana zarar verir. İnsan bu hayat yorgunluğundan stresten işten güçten eve gelince ohh ayaklarımı uzatayım bir nebze huzurum olsun derdinde , kafam rahat olsun acabalarla olmasın , güvende huzurlu rahat hissettiği yerdir insanın evi .. doğru insan senin evin olan insandır kafanda soru işareti bırakmayan ,seni hayatın yorduğunu bilip esktra yük bindirmemek için elinden geleni yapan , seni destekleyen yoluna yaren olandır doğru insan. yani bir şeyi olmadığı insanda arayıp sonra çektikleri sıkıntılardan muzdarip olmak ladese gidip ladeslenmek . sevgi aşk güzel duygular lakin Allah herkese akıl vermiş irade vermiş güzeli doğruyu sevmek varken uçurumu sevmekte ısrarcı olup bunu melankolikleştirenler var. Çevremde böle arkadaşlarımı görünce insanın kendine yaptığını cümle alem birleşse yapamazı kanıtlayan bir çalışma diye yorumluyorum. kendi kendine sorun dert yaratıp sorunlu toksit bir insana bağlanmak ve sömürülmek ne sağlıklı bir iletişim nede sağlıklı bir duygu durumu benim fikrim bu tabiki her fikre saygı duyuyorum bence doğru insan belalar sağanak halinde sana gelirken yüreğine inşirah ferahlığını veren insandır. ![]() 👍 1
________________ güneşli günler bulutlu anılarla anlam kazanır.. | |
| |
| Şu Anda Bu Makale Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| |